Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
28-07-15 - 

De zon komt er weer aan: tijd voor de 3 tips uit ons iPhone hitteplan!

3-tips-iphone-te-warm

3 tips zodat je iPhone niet te warm wordt


Het is misschien moeilijk te geloven als je nu naar buiten kijkt, maar volgens de laatste berichten komt het mooie weer er echt aan. Het wordt vanaf morgen steeds iets warmer met - naar verwachting - tropische temperaturen volgende week dinsdag. Vergeet die regenjas! Neem je zonnebril en je iPhone mee en ga naar buiten. Ga zwemmen, pak terrasjes met vrienden en geniet. Let wel goed op. De telefoon die steeds met je meegaat kan ook té heet worden. Je wilt toch niet de gevreesde “De Iphone moet afkoelen voordat u deze kunt gebruiken” melding krijgen? Paniek! Maar vanaf nu niet meer met ons iPhone hitteplan.

Tip 1: Blijf uit de buurt van hoge warmtebronnen.


De rookpluimen vanuit tuinen en balkons zeggen genoeg. Met mooi weer gaat Nederland aan de barbecue. Beman jij de barbecue? Haal je iPhone - of andere mobiele telefoon - uit je zak en leg hem op een plek in de schaduw. Ben je een keukenprins(es)? Houd die telefoon dan uit de buurt van je tosti-ijzer of fornuis. De zon is niet de enige warmtebron die voor oververhitting kan zorgen.

Tip 2: Laat je telefoon niet in de auto liggen


Parkeer je auto in de volle zon en je hebt kans op een gevalletje sauna. Zonder zonnebescherming wordt het bloedheet in je auto. Dit is niet comfortabel voor jezelf maar ook niet voor je telefoon. Heb jij de gewoonte om je telefoon te laten liggen op je dashboard of de stoel naast je? Denk er dan aan hoe heet het kan worden en neem hem met je mee, zelfs als je maar een paar minuten weg bent.

Tip 3: Ga direct zonlicht uit de weg


Dé tip der tips - en de meest logische - vermijd direct zonlicht. Een hitteplan zonder een oproep om de felle zon uit de weg te gaan kan natuurlijk niet. Toch is de meest logische tip diegene die het minst wordt opgevolgd. Dit komt omdat je de telefoon vaak onbewust overal laat liggen; op je buik al luisterend naar muziek tijdens het zonnen, op de terrastafel of op de grond in het park. Geef je telefoon altijd een plek in de schaduw.

Wat als mijn iPhone toch oververhit?


Mocht het hitteplan te laat komen dan is het zaak om de iPhone af te laten koelen. Start door je telefoon uit een eventueel hoesje te halen. Vervolgens kun je de telefoon op een koele plek neerleggen, bijvoorbeeld in de schaduw, naast een koel glas drinken of bij een ventilator. De afkoelingsperiode is ongeveer 15 minuten. Hoewel niet persé nodig, kun je de telefoon even in de koelkast leggen. Als je dit doet, let dan op dat je telefoon niet te vochtig wordt.

Bereid je voor op het komende zomerweer met het iPhone hitteplan!


Terug naar het overzicht