Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
21-12-22 - 

Zo werkt anoniem bellen op Android en iOS

Wil je met iemand bellen, maar je naam en nummer geheim houden? Er zijn tal van redenen om anoniem te bellen. Hieronder lees je hoe je dat doet op Android en iOS, en geven we je tips.

Waarom zou je anoniem bellen?Als je iemand belt, dan ziet diegene standaard je telefoonnummer. Misschien wil je niet dat bepaalde mensen of bedrijven je persoonlijke telefoonnummer zien. Zo kun je door onbekend te bellen bijvoorbeeld oplichters, telemarketeers of stalkers op afstand houden. Of je wilt privé blijven als je je privé-gsm voor je werk gebruikt. Het kan ook zijn dat iemand die je probeert te bellen jouw nummer in zijn contacten heeft staan en je negeert, en je wilt hem anoniem bellen om te voorkomen dat diegene de telefoon niet opneemt.

Wat houdt privé bellen in?Met privé bellen wordt bedoeld dat je jouw telefoonnummer verbergt als je iemand belt. Anoniem bellen zorgt ervoor dat je naam en mobiele nummer niet zichtbaar zijn op de telefoon van de ontvanger. Om een nummer anoniem te bellen, volg je de de volgende stappen voor Android en iOS telefoons.

Nummerherkenning uitzetten op een Android

Anoniem bellen

Als je een Android telefoon hebt, dan heb je geluk. De meeste moderne Android-telefoons zijn uitgerust met de mogelijkheid om je nummerweergave op je Android uit te schakelen. Op een Android-telefoon ga je naar de instellingen van je toestel. Ga naar Oproepinstellingen en klik op Beller-ID. Nu kun je je nummer verbergen, zodat je anoniem kunt bellen.

Nummerherkenning uitzetten op een iPhoneEr is een vergelijkbare mogelijkheid voor iPhone-gebruikers. Ga naar de Instellingen-app op je iPhone en kies of typ Telefoon. Vervolgens ga je naar het tabblad Beller-ID. Afhankelijk van je provider en locatie kun je hier je nummerherkenning op je iPhone in- en uitschakelen. We raden je aan de website van je provider te raadplegen als deze optie niet werkt.

Andere manieren om onbekend te bellenAls je maar één anoniem telefoontje wilt plegen, dan is het aanpassen van je instellingen misschien niet de moeite waard. Je kunt in dat geval eenmalig onbekend bellen door een code in te toetsen voor je het nummer intypt dat je prive wilt bellen. Toets eerst #31# om je beller-ID te blokkeren, als je telefoon op een GSM-netwerk zit (zoals de meeste Android-telefoons). Test eerst even of dit inderdaad werkt door een bekende te bellen op deze manier!

Heb je je nummerweergave uitgeschakeld in de instellingen van je telefoon en wil je iemand bellen en je telefoonnummer wel tonen? zet dan *82 voor het nummer dat je belt. Het kan zijn dat niet alle providers dit ondersteunen.

Bovendien kun je een prepaid telefoon nemen en daarmee anoniem bellen. Dit is veruit de makkelijkste manier van prive bellen. Of je kunt apps als Google Voice of Burner gebruiken om een nummer anoniem te bellen.

Goed om te wetenHoud er rekening mee dat geen enkel telefoongesprek volledig anoniem is. Het zal voor de meeste instanties altijd mogelijk zijn om te achterhalen wie er gebeld heeft, zelfs als de instellingen op anoniem staan. Behalve als je prive belt vanaf een prepaid telefoon of vanaf een burner telefoon.

Wil je anoniem bellen met een prepaid telefoon, maar is je beltegoed op? Je kunt je beltegoed eenvoudig opwaarderen op Beltegoed.nl. Beschikbaar voor de meeste grote providers in Nederland, maar ook voor wereldwijd beltegoed.


Terug naar het overzicht