Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
15-10-21 - 

Budgetteren en Meer: 5 Tips om Geld te Besparen

Heb je wat geld opzij staan om onverwachte noodzakelijke uitgaven op te kunnen vangen? Of is het idee dat je wasmachine of je auto kapot kan gaan een bron van stress? Met deze spaartips kun je zorgen voor een financiële buffer. Zelfs als je denkt dat je jouw maandelijkse inkomen tot het uiterste hebt opgerekt, zijn er misschien toch nog een paar manieren om geld te besparen die je kunnen helpen. Met onze geld bespaartips kunnen we je hopelijk op weg helpen. Kleine bedragen en kleine stappen tellen ook!

alt

Hoe kan het budgetteren van je geld helpen?

Je geld op een slimme manier budgetteren is niet altijd makkelijk. Wat is budgetteren? Hoe zorg je ervoor dat je genoeg geld opzij zet voor onverwachte kosten? Uit onderzoek blijkt dat een grote groep mensen wereldwijd niet genoeg geld opzij heeft gezet om minstens een maand zonder inkomen te kunnen. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om elke maand wat geld vrij te maken om te sparen. Doe je voordeel met onze geldbesparende tips.

# 1: Slim budgetteren met prepaid kaartenGeldbesparende tips uitwerken voor jezelf begint met een kop koffie. Pak er een en een blocnote en maak een lijst van al je maandelijkse uitgaven. Dit is de eerste stap bij het leren budgetteren. Betaal jezelf een klein bedrag om te gebruiken als geld om mee te 'spelen'.

Koop met dit bedrag een prepaid creditcard (bijv. Neosurf). Dit betekent dat je één kaart hebt die je deze maand kunt gebruiken om online (of offline) te shoppen, voor jezelf. Van boeken tot kleding, leuke spullen voor je huisdier, games of entertainment, je kunt het met je prepaid creditcard betalen. Met veel prepaid creditcards kun je ook gewoon in de winkel betalen aan de kassa. Dit is pas 1 voorbeeld, we hebben meer tips!

Maak je prepaid kaart onderdeel van je maandelijkse budget

Maak het opladen van je prepaid kaart onderdeel van je maandbudget. Je kunt je kaart online kopen, opwaarderen en gebruiken, op elk moment van de dag. Extra geldbesparende tip: Je kunt de kaart ook gebruiken als een spaarmethode. Als je niet al het geld uitgeeft dat je op je kaart hebt gezet, kun je de kaart gewoon elke maand aanvullen met een vast bedrag dat je hebt begroot. Aan het eind van het jaar heb je dan misschien een kaart die je kunt gebruiken als een leuk extraatje voor kerstuitgaven!

Jouw prepaid kaart voorkomt dat je teveel uitgeeft

Het gebruik van een prepaid kredietkaart voorkomt dat je te veel uitgeeft. Hiermee kun je jouw uitgaven perfect bijhouden. Is er iets dat je echt wilt hebben, maar is je prepaid kaart leeg? Laad je kaart volgende maand opnieuw op en gebruik deze afkoelingsperiode om te zien of je in de volgende maand nog steeds dezelfde aankoop wilt doen. Misschien kom je er achter dat dat niet zo is!

#2: Uitgaven bijhouden om te besparenKijk je rond het eind van de maand ook naar je bankrekening en vraag je je af waar al je geld is gebleven? Je kunt al je bonnetjes een paar weken bewaren, om uit te zoeken waar je inkomsten gebleven zijn. Maar zelfs met de beste bedoelingen, is het bijhouden vaak na een paar dagen alweer vergeten. Om op de lange termijn geld te besparen, moeten budgetteren je weinig moeite kosten.

Pak het aan op een manier die voor jou werkt. Een goed voorbeeld is het kopen van een prepaid creditcard die alleen kan worden gebruikt voor impulsaankopen. Hier vind je een handig overzicht van prepaid creditcards die je makkelijk online kunt opwaarderen.

Maandelijks budgetteren met een app

Het gebruik van een budget tracking app (ook wel een expense tracking app) is een van de beste geldbesparende tips. Er zijn zelfs gratis apps die jouw uitgaven voor je categoriseren. Het enige wat je hoeft te doen, is dagelijks of wekelijks je app checken om te controleren of je op schema ligt met je budget.

Hier is een lijst met handige expense tracker apps. Maak een maandelijks budget voor je boodschappen, maandelijkse rekeningen, abonnementen, auto en benzine en meer. Zet een deel van je besteedbaar inkomen (als dat er is) op een prepaid creditcard, zoals de Neosurf kaart. Deze kaart kan worden gebruikt voor luxe artikelen, cadeaus en alles wat onverwacht komt!

Zoek uit waar je geld naartoe gaat

Geld besparen en budgetteren, waar begin je? Een expense tracker app om je uitgaven bij te houden kan je helpen. Het enige wat je hoeft te doen is na een volledige maand je automatische incasso's en alle uitgaven in je app te controleren. Je budget tracking app toont je waar je geld naartoe gaat - en waar je meer uitgeeft dan je zou moeten.
Daarna begint je uitdaging! Neem je vaste lasten onder de loep. Van huishoudrekeningen tot internetproviders, verzekeringen en clublidmaatschappen tot boodschappen doen, er is altijd een manier om kosten te besparen en te besparen.

#3 Geld besparen op vaste lastenMaak wat tijd vrij om te besteden aan het vergelijken van aanbieders van verzekeringen, energie en abonnementen. Leren budgetteren betekent ook dat je af en toe (liefst jaarlijks) op zoek gaat naar goedkopere deals.

Volgens de Consumentenbond kan elk huishouden in Nederland mogelijk zo'n 200 Euro per jaar besparen op gas- en energierekeningen. Websites zoals deze van de Consumentenbond en GasLicht zijn onafhankelijk en helpen je de deals te vergelijken. Ideaal bij het budgetteren en geld besparen op stroom en gas!

Bespaar geld op je huidige contracten

Zorg ervoor dat je jouw huidige contracten geregeld controleert. Wees je bewust van de tarieven die je op dit moment betaalt. Hetzelfde geldt voor verzekeringen voor je huis, je auto of je telefoon.

Vergeet niet dat zelfs een klein verschil van 10 Euro minder per maand kan oplopen tot grote besparingen op jaarbasis. Zoiets eenvoudigs als het overstappen van een duur telefooncontract naar een prepaid telefoon helpt bij het geld besparen. Hier zijn enkele handige tips waarmee je minder geld kwijt bent aan je mobiele telefoonrekeningen.

Bespaar op verzekeringen

Budgetteren en je financiën bijhouden vraagt om flexibiliteit. Werk je vaker vanuit huis en gebruik je jouw auto minder vaak? Dan is het tijd om je autoverzekering te controleren, vooral als die gebaseerd is op het aantal kilometers per jaar.

Misschien is je verzekering niet meer de juiste voor jou. Misschien kun je overstappen naar een goedkopere autoverzekering. Verleng jouw verzekeringen nooit automatisch. Het loont om elk jaar verzekeringen te vergelijken. Misschien ga je het zelfs leuk vinden, vooral als het betekent dat je slimmer wordt in het vinden van manieren om minder te betalen!

Belangrijk om te onthouden: let op de einddata van je huidige contracten voor energie en verzekeringen. Soms kan het overstappen naar een andere leverancier (zelfs als je een kleine boete moet betalen om over te stappen voordat je contract afloopt) op de lange termijn nog steeds goedkoper uitpakken.

#4 Budgetteren en geld besparen op boodschappenPak jij ook automatisch dezelfde spullen van je vertrouwde merk in de supermarkt? We hebben allemaal de neiging te veel te betalen voor ons eten zonder dat we het doorhebben.

Winkelen in budget-supermarkten helpt enorm als het gaat om het kopen van jouw basisbenodigdheden. Willen huisgenoten gezinsleden een goedkoper merk koekjes, ontbijtgranen of thee niet willen? Doe een leuke blinde smaaktest!

Plan je maaltijden vooruit en bespaar op voeding

Maaltijden vooruit plannen en zelfs maaltijden vooruit koken en invriezen helpt om tijd en geld te besparen. Pak minder snel je telefoon om eten te bestellen bij Thuisbezorgd.

Dit wordt een stuk makkelijker als je alleen naar je vriezer hoeft te lopen en een maaltijd snel kunt ontdooien in de oven of magnetron. Maak gebruik van goede aanbiedingen voor voedingsmiddelen die je vaak koopt en kweek je favoriete kruiden of slablaadjes in een pot in je tuin of op je balkon!

Geldbesparende tips voor het budgetteren van boodschappen

Ga de uitdaging aan en probeer te besparen op je boodschappen budget door merkloze artikelen te kopen. Het geld dat je bespaart, kun je een keer gebruiken om lekker uit eten te gaan. Gebruik een prepaid creditcard voor je boodschappen.

Zet het maandelijkse huishoudbudget voor voeding op deze kaart. Maak een boodschappenlijstje en houd je eraan. Je zult merken dat je minder geld uitgeeft aan impulsaankopen. Gebruik de handige credit card tracker app om op de hoogte te blijven van je budget. Met deze handige bespaartips voor boodschappen kom je een heel eind.

#5 Online Shoppen: Tips om Geld te BesparenIs het je wel eens opgevallen dat je (nadat je een artikel in een winkelmandje hebt achtergelaten in een online winkel) overspoeld wordt met advertenties voor dit artikel? Dit is een slimme methode om je tot kopen aan te zetten. Gebruik de incognito browser-optie wanneer u online naar tickets, kleding of andere artikelen zoekt.

Wis je browser-historie na het sluiten van een winkeltabblad. Op die manier wordt je zoektocht niet onthouden en kun je voorkomen dat jouw favoriete online winkel plotseling de prijzen van de door jou gekozen artikelen heeft verhoogd.

Vermijd Pay Day Parties

Hoera, je salaris is er! Weersta de drang direct te kopen. Spreek met jezelf af dat je voor artikelen boven een bepaald bedrag 2 dagen bedenktijd hanteert. En ook hier kan een prepaid kredietkaart van pas komen. Betaal je rekeningen, houd je automatische incasso's in de gaten en kijk eens naar je maandelijkse budget.

Leer jezelf budgetteren en gebruik een app voor het bijhouden van je uitgaven. Je extra geld (zorg dat je ook wat op een spaarrekening zet) kun je gebruiken als tegoed voor je prepaid creditcard om leuke aankopen te doen.

Geld besparen op kleding en huishoudelijke artikelen

Shop eerst op platforms als Marktplaats of Vinted als je op zoek bent naar specifieke meubels, een gadget of een kledingstuk. Je zou zomaar je nieuwe lievelingsjurk kunnen vinden op websites zoals Vinted of eBay. Zelfs online winkels zoals Amazon laten verbazingwekkende prijsverschillen zien als je het land waarin je zoekt verandert.

Een klassieker onder de geldbesparende tips is de kringloop winkel in jouw stad! Hier vind je de leukste kringloopwinkels in jouw regio.

Succesvol leren budgetteren en geld besparen

Tips om geld te besparen werken het best wanneer je jouw uitgaven in categorieën indeelt. Besteed wat tijd aan het vergelijken van tarieven en contracten en aan het opstellen van een duidelijk maandelijks budget. Je zult merken dat elke maand geld kunnen besparen voelt als winnen!

Als jij wat geld opzij kunt zetten voor bijvoorbeeld onverwachte aankopen, voel je je rustiger. Budgetteren neemt stress weg en stelt je in staat een financieel doel te stellen om naartoe te werken. Maak het leuk en wees trots op iedere kleine stap die je zet!


Terug naar het overzicht