Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
26-08-21 - 

Roaming in het buitenland in 2021

Plan je een vakantie of een zakenreis naar een ander land in Europa? Of breng je vaak tijd door in andere landen in Europa? Dan vraag jij je misschien af hoe hoog de kosten zijn voor je telefoongebruik in het buitenland. Het gebruiken van je mobiele telefoon in het buitenland (je telefoon blijft werken in een ander land, op een ander netwerk) wordt roaming genoemd.


alt

Wat is roaming?
Als je naar een ander land in de EU gaat, reist je telefoon meestal met je mee. Bij het passeren van een grens tussen twee landen maakt hij verbinding met een ander netwerk van een andere provider. Je hebt misschien gemerkt dat je telefoon je waarschuwt dat je op een ander netwerk moet overschakelen na de landing op een luchthaven, of na aankomst in een ander Europees land per trein of boot.Je kunt weer bellen en gebeld worden en sms-berichten verzenden en ontvangen. Vóór 1 februari 2020 rekende je provider extra kosten voor je mobiele telefoongebruik in het buitenland (in de EU). Tegenwoordig betaal je in Europa dezelfde kosten als die je betaalt wanneer je thuis in Nederland gebruik maakt van jouw mobiele telefoon. Bellen in het buitenland is, zolang je in de EU bent, niet duurder.


Roamingkosten buiten Nederland in 2021
Voor inwoners van landen die tot de EU behoren is er de zekerheid van gratis roaming of zogeheten surcharge-free roaming tijdens een reis in Europa, naar andere EU landen. Behalve in Engeland en Noord-Ierland (deel van het Verenigd Koninkrijk), kun je hier handig gebruik van maken voor het bellen en je internet op reis. Wil je een van die twee landen bezoeken? Dan is het handig om te kiezen voor prepaid beltegoed. Als je al op reis bent, kan ook iemand naar jou beltegoed sturen naar buitenland.


Veel Engelse telefoonproviders zeiden hun tarieven voor data en roaming in de EU na de Brexit niet te wijzigen. In werkelijkheid hebben slechts enkele aanbieders van mobiele telefonie zich aan deze belofte gehouden. In Ierland houden O2, Three en Vodafone vooralsnog vast aan een fair use-beleid. Dit is in overeenstemming met het beleid van de telefoonproviders binnen de EU, die geen extra kosten rekenen voor roaming in de EU.


Roaming binnen Europa

Als je roamt in de EU, dan mag je zovaak en zolang bellen (of je internet gebruiken) als je wilt. Hiervoor betaal je net zo veel als thuis in Nederland. Toch zijn er soms ook regels wat betreft de roaming data die je mag verbruiken op deze manier. Die specifieke regels kun je opvragen bij jouw provider.


Je kunt op je telefoon of op je website van je provider een alert instellen dat je ontvangt wanneer je jouw datalimiet bijna hebt bereikt. Als je prepaid belt is dat het perfecte moment om je beltegoed op te waarderen. Jij kan het zelf online doen of iemand vragen beltegoed naar jou te sturen naar buitenland.Hoe voorkom je hoge belkosten als je op reis gaat?Als je regelmatig het buitenland bezoekt is het belangrijk om op de kosten van je telefoongebruik te letten. Een manier om je telefoonrekening onder controle te houden is het gebruik van een prepaid simkaart. Hiermee bepaal je overal en altijd hoeveel geld je wilt besteden aan jouw telefoon. Ook vanuit het buitenland kun je snel online digitaal beltegoed bestellen. Het is ook mogelijk beltegoed te sturen naar buitenland, dus iemand anders kan het ook voor je doen.


Als je regelmatig naar een bepaald land in het buitenland reist, gebruik dan een goedkope mobiele telefoon met prepaid beltegoed en een SIM-kaart die in het land van je keuze kan worden gebruikt. Zo kun je online beltegoed opwaarderen in het buitenland wanneer nodig! Er is nog een voordeel aan het gebruik van een goedkope mobiele telefoon met prepaid beltegoed. Het verliezen van je telefoon in het buitenland is een stuk minder stressvol wanneer het om een goedkope telefoon gaat.Prepaid beltegoed gebruikenCheck je prepaid beltegoed voor je op reis gaat en waardeer jouw beltegoed voor de zekerheid extra op. Op Beltegoed.nl koop je snel, veilig en makkelijk beltegoed voor overal ter wereld, voor vele verschillende aanbieders. Stel voor jezelf een telefoonbudget in en vul je goed aan met een specifiek bedrag dat je bereid bent uit te geven.


Ben je in het buitenland en is je beltegoed bijna op? Jij kan veilig en eenvoudig beltegoed sturen naar buitenland. Na aankoop van je beltegoed ontvang je direct een opwaardeercode per e-mail, waarmee je jouw beltegoed kunt aanvullen.


Maak slim gebruik van gratis WiFiAls je in een hotel verblijft waar je gratis gebruik kunt maken van de WiFi, is het slim om je online tijd, berichtjes en telefoontjes verstandig te plannen. Verbind je telefoon met de WiFi van het hotel en haal het meeste uit je gratis tijd online. Vakantiefoto's naar vrienden sturen, Whatsapp-berichten versturen of online bellen? Het is allemaal gratis als je gebruik maakt van de WiFi-verbinding van je hotel.


Terug naar het overzicht