Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
08-06-20 - 

Online prepaid creditcards: de handigste tips op een rijtje

Handige tips voor het gebruik van je prepaid creditcard

Haal meer uit je prepaid creditcardOm je prepaid creditcard slim te gebruiken, is het handig als je precies weet hoe dit betaalmiddel werkt en wat je ermee kunt online. In dit artikel vind je handige tips, inclusief links naar andere artikelen met nuttige achtergrondinformatie. Na het lezen ben je een prepaid pro en haal je alles uit je prepaid creditcard.

Voor de nieuwkomers: wat een prepaid creditcard precies is


Een prepaid creditcard is een slimme oplossing als je geen traditionele creditcard hebt of wilt hebben. Het werkt eenvoudig. Je koopt online een code – bijvoorbeeld ter waarde van 25, 50 of 100 euro. Dit geld gebruik je totdat het op is en daarna schaf je een nieuwe aan. Je hebt dus geen fysieke pas, maar een digitale code. Een pasje is overigens wel mogelijk. Er bestaan ook fysieke prepaid creditcards die je steeds kunt opwaarderen. Dat is bijvoorbeeld handig als je naar het buitenland op vakantie gaat en een creditcard nodig hebt.

Wil je meer achtergrondinformatie en weten wat een prepaid creditcard precies is? Dan hebben we eerder een handig artikel voor je geschreven: wat is een prepaid creditcard precies?

Een prepaid creditcard of liever de traditionele?


Prepaid creditcards hebben verschillende andere kenmerken dan traditionele. Zo kan het prettig zijn om alleen je eigen geld uit te geven in plaats van het te lenen van een bank en later af te betalen. Je zit met een prepaid creditcard niet vast aan maandelijkse rente of onverwachte facturen. Als je een prepaid creditcard in de vorm van een code koopt, betaal je naast het gekozen tegoed opwaardeerkosten.

Prepaid creditcards kennen nog andere extra kosten. Zo kun je te maken krijgen met een kleine fee als je jouw opgewaardeerde saldo wilt laten terugstorten door de bank of provider die je hebt gekozen.

Een prepaid creditcard kun je altijd aanvragen, terwijl je voor de aanvraag van een traditionele credit card door een langer aanvraagproces gaat, waarbij het niet van tevoren vaststaat dat je er ook een tot je beschikking krijgt.

We hebben eerder een handig overzicht gemaakt van prepaid creditcards versus traditionele creditcards. Dus als je meer wilt weten over de verschillen, check dan dit artikel: Een gewone of een prepaid creditcard: wat is het verschil?

Prepaid creditcards zijn populair voor o.a. shoppen, gamen en vakanties


Wereldwijd zijn er tienduizenden winkels, bedrijven, webshops en websites die prepaid creditcards accepteren als geldig betaalmiddel. Voor de volgende doeleinden worden ze vaak gebruikt:

Shoppen met een prepaid creditcard
Een creditcard is altijd handig als je zin hebt om te shoppen. Met name online. Doordat je met een prepaid creditcard van te voren zelf een bepaald tegoed kiest, loopt je kooplust niet snel uit de hand.

Gamen met een prepaid creditcard
Veel bekende game platforms zoals PlayStation en Xbox gebruiken prepaid creditcards om game tegoed op te waarderen. Maar niet alleen dat. Je kunt ook toegang krijgen tot bijvoorbeeld muziek, apps, films en zelfs tv-programma’s. Met paysafecard kun je onder andere bij Google Play en Spotify betalen. Ook leuk om als giftcard cadeau te doen!

Daten met een prepaid creditcard
Wist je dat je met een prepaid creditcard zelfs de liefde van je leven kunt vinden? Veel datingsites accepteren ze namelijk als online betaalmiddel. Leuk toch, iemand vinden om cadeautjes voor te kopen. Weet je zeker dat je je code(s) optimaal gebruikt.

Vakantie met een prepaid creditcard
Als je zin hebt om op vakantie te gaan met je nieuwe vlam, of gewoon met jezelf, is een prepaid creditcard ook buitengewoon handig. In andere landen zijn ze al een stuk gebruikelijker dan in Nederland, met name de fysieke variant. Als je die opgewaardeert en wel meeneemt, weet je zeker dat je overal kunt betalen. Of je nu een auto wilt huren of lekker wilt eten in een restaurant.

Tips om meer uit je prepaid creditcard te halen


Oké. Dit weet je nu. Hoe verder? Wat kun je nog meer met je prepaid creditcard? We geven je 5 tips.

Tip 1. Waar kun je de verschillende prepaid creditcards gebruiken? Check het van tevoren.
Je kunt je niet alle codes overal gebruiken, het ligt echt aan het type kaart waar je er mee kunt betalen. Zo zijn sommige met name geschikt voor game platforms, terwijl je met de andere naar hartenlust kunt winkelen. Informatie daarover vind je op de website van de betreffende kaart. Wel handig om te weten: als je het tegoed op een fysieke prepaid kaart zet – wat niet bij alle kaarten kan – wordt hij wel weer op meer plekken bruikbaar. Je kunt hem dan gebruiken als reguliere betaalkaart.

Tip 2. Acties en kortingen voor prepaid creditcardhouders
De aanbieders van prepaid creditcards zoals Neosurf, CASHlib of paysafecard hebben een lijst met partners/partnerwebsites. En die partners bieden regelmatig bonussen aan voor gebruikers. Stel dat je vaak games speelt met je CASHlib-code, kan het zijn dat een van de partners – bijvoorbeeld een game platform – korting geeft. Promoties worden meestal aangekondigd onder “nieuws” op de website van de prepaidkaart provider of op de partner-website zelf. Als je alles uit je prepaid creditcard wilt halen, is het dus slim om partners en deals bij te houden!

Tip 3. Bespaar op onnodige kosten
Zorg dat het tegoed van je codes of op je fysieke prepaid creditcard niet verloopt, want dan ben je het mogelijk kwijt. Zonde. Het is sowieso slim om onnodige te kosten te voorkomen. Inactiviteitskosten bijvoorbeeld. Sommige providers rekenen die als je jouw prepaid creditcard een half jaar of langer niet gebruikt. Zo zijn er meer punten waar je op kunt letten. Als je bijvoorbeeld al weet dat je veel tegoed nodig hebt, is het zonde om steeds kleine bedragen op te waarderen en daarvoor opwaardeerkosten te betalen. Het gaat misschien maar om een paar euro, maar daar kun je toch leuke dingen mee doen als het vaker gebeurt.

Haal het meeste uit je prepaid creditcard van paysafe to CashlibTip 4. Maak een overzicht en zet resterend geld op je prepaid creditcard over
Soms blijft er na een aankoop een klein bedrag op je kaart staan. Daar heb je waarschijnlijk niets meer aan als je wilt gamen of shoppen. Maar het is toch zonde om er niets meer mee te doen. Als je een nieuwe code koopt, of een fysieke prepaid creditcard hebt, kun je het tegoed ook daarnaar overzetten. Dan is het wel handig als je een goed overzicht hebt van de codes die je in je bezit hebt en wanneer ze verlopen. En weet dat het nooit te laat is voor een terugbetaling. Stel dat je een code toch niet gebruikt, kun je jouw saldo laten terugstorten. Daar betaal je een fee voor, maar nog steeds krijg je het grootste gedeelte van je geld terug.

Aan de slag met je prepaid creditcard


Je weet nu hoe je het meeste uit je prepaid creditcard haalt. Veel shop- en gameplezier!

Bekijk ons assortiment prepaid creditcards

Disclaimer
NB: beltegoed.nl biedt enkel een platform dat je kunt gebruiken voor het aanschaffen van prepaid kaarten die worden aangeboden door verschillende aanbieders. De algemene voorwaarden van de aanbieder zijn altijd van toepassing op het product dat is gekocht via beltegoed.nl. Wij doen ons uiterste best om correcte informatie te verstrekken. Wij aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor de juistheid van deze informatie aangezien bijvoorbeeld bepaalde omstandigheden kunnen veranderen. Informatie die op het moment van publiceren juist was, kan hierdoor op een later tijdstip niet meer correct zijn.


Meer over prepaid credit cards


Terug naar het overzicht