Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
20-04-23 - 

KPN vs T-Mobile

KPN vs T-Mobile


Ben je op zoek naar een prepaid simkaart en twijfel je welke provider nu het best bij jou past: KPN of T-Mobile? In dit artikel geven we je een handig overzicht van een aantal belangrijke verschillen tussen KPN vs T-Mobile. Hiervoor hebben we gekeken naar het bereik, de kosten, opwaarderen en bellen in en naar het buitenland.


Bereik

kpn vs tmobile infographic
Allereerst het verschil in bereik als we kijken naar KPN vs T-Mobile. Beide providers hebben hun eigen netwerk. Volgens verschillende onderzoeksbureaus is KPN de beste mobiele provider met de beste landelijke dekking. T-Mobile komt echter als beste provider naar voren als we kijken naar de kwaliteit van die verbinding. T-Mobile scoort namelijk hoger op het gebied van consistentie. Het lijkt er dus op dat KPN vs T-Mobile op dit punt min of meer op hetzelfde neerkomt.


Kosten


Dan de kosten van KPN vs T-Mobile. Met een prepaid simkaart heb je twee verschillende opties:
 1. Beltegoed naar wens opwaarderen
 2. Een prepaid bundel afsluiten

Als we naar de eerste optie kijken, zien we dat er een verschil van €5 tussen de twee providers zit in de aanschaf van een prepaid simkaart. Bij KPN koop je een prepaid simkaart voor €4,99 en daarmee krijg je €10 beltegoed. Daarna kun je opwaarderen vanaf €10. Bij T-Mobile heb je een simkaart voor €10 en daarmee krijg je ook €10 beltegoed. Opwaarderen kan ook hier vanaf €10. Voor beide providers zijn de prepaid kosten zonder bundel exact hetzelfde:

 • Internet kost €0,10 per MB
 • Sms'en kost €0,15 per sms
 • Bellen kost €0,20 per minuut

In veel gevallen is het voordeliger om een bundel af te sluiten. Dat komt op hetzelfde neer als een abonnement, maar je betaalt de kosten dan vooruit. De bundel loopt steeds automatisch af na de gekozen periode. Bij KPN kun je uit een groot aantal bundels kiezen, waarvan de meeste een maand geldig zijn. De voordeligste bundels bij KPN op een rijtje:

 • De goedkoopste databundel kost €5 en hiervoor krijg je 100MB.
 • De goedkoopste belbundel kost €4 voor 60 minuten/sms.
 • Voor €8,99 per maand heb je onbeperkt internet en 30 minuten/sms.

Bij T-Mobile werken de bundels net iets anders. Hier kies je uit de volgende opties:

 • Databundel met onbeperkt internet.
  De goedkoopste hiervan kost €2,95 en is één dag geldig.
 • Combibundel met zowel data als minuten/sms.
  Voor de goedkoopste combibundel betaal je €7,50 voor 5 minuten/sms en 500 MB. Deze is een maand geldig.
 • Unitbundel waarbij je units koopt en zelf kiest waarvoor je die inzet (1 unit = 1 minuut/sms/MB).
  De goedkoopste unitbundel kost €4,95 voor 100 units. Deze bundel loopt na een maand automatisch af.

Wil je alle bundels en prijzen naast elkaar leggen voor een compleet kostenoverzicht van KPN vs T-Mobile? Vergelijk dan de tarievenpagina van KPN met de pagina T-Mobile prepaid.


Internationaal gebruik


Met beide providers kun je met een prepaid simkaart zowel in als naar het buitenland bellen. Als we hiervoor naar KPN vs T-Mobile kijken, zien we dat er voor bellen binnen de EU geen verschil is. Binnen de EU gaan de kosten net als in Nederland gewoon van je beltegoed af. Buiten de EU gelden echter andere tarieven. Deze tarieven lopen sterk uiteen en verschillen per land. Hiervoor kun je dan ook het best weer de tarievenpagina van KPN en de pagina met buitenlandtarieven bij T-Mobile even naast elkaar leggen.


Opwaarderen


Tot slot het opwaarderen bij beide providers. Maakt het in dit opzicht nu nog uit voor wie je kiest: KPN of T-Mobile? Voor beide providers kun je heel eenvoudig online opwaarderen. Dit doe je onder andere via de website van beltegoed.nl. Ga hiervoor rechtstreeks naar de pagina KPN opwaarderen of ga naar T-Mobile opwaarderen. Voor beide providers kun je hier via verschillende betaalmethoden betalen, waaronder ook PayPal.

KPN opwaarderen T-Mobile opwaarderen


Terug naar het overzicht