Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
31-07-23 - 

Beste senioren mobiel

De meeste ouderen zitten niet echt te wachten op de nieuwste smartphone met allerlei ingewikkelde functies die ze toch niet gebruiken. Een senioren mobiel is een telefoon die speciaal ontwikkeld is voor ouderen. Bij dergelijke telefoons kun je bijvoorbeeld denken aan grotere toetsen, een vereenvoudigde interface en vaak zelfs een noodknop.

In dit artikel gaan we eerst kort in op wat je precies mag verwachten van een senioren mobiel. Vervolgens zetten we de drie beste opties voor je op een rijtje.


Kenmerken van een senioren mobiel

beste senioren mobiel
Mobiele telefoons voor ouderen hebben specifieke kenmerken die speciaal zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van oudere gebruikers. Dit zijn enkele veelvoorkomende kenmerken:
  1. Grote knoppen: een senioren mobiel heeft vaak grotere knoppen met duidelijke en contrasterende symbolen. Dit maakt het indrukken van de juiste knoppen makkelijker, zelfs voor mensen met verminderd gezichtsvermogen of een slechte motoriek.
  2. Eenvoudige gebruikersinterface: deze telefoons hebben een vereenvoudigde gebruikersinterface met intuïtieve menu's en gemakkelijk te begrijpen pictogrammen. Ze zijn ontworpen om de navigatie en bediening zo eenvoudig mogelijk te maken.
  3. Duidelijk display: mobiele telefoons voor ouderen hebben vaak een helder en duidelijk display met een goed contrast en grote lettertypen. Dit zorgt voor een betere leesbaarheid, zelfs voor mensen met verminderd zicht.
  4. Gehoorondersteuning: sommige telefoons bieden gehoorondersteuning, zoals luide beltonen en een versterkte luidspreker. Zo horen ouderen de oproepen en meldingen beter.
  5. Noodfuncties: veel mobiele telefoons voor ouderen hebben noodfuncties, zoals een noodknop of een SOS-functie. Zo kunnen gebruikers snel om hulp vragen in geval van nood.
  6. Lange batterijduur: een senioren mobiel heeft vaak een langere batterijduur.
  7. Compatibiliteit met gehoorapparaten: sommige telefoons zijn compatibel met gehoorapparaten. Ze verminderen achtergrondruis en bieden een helderdere geluidskwaliteit voor gebruikers met gehoorproblemen.


Onze tips voor de beste senioren mobiel


Het is belangrijk op te merken dat niet alle mobiele telefoons voor ouderen dezelfde functies hebben. De specifieke kenmerken verschillen per merk en model. Het is daarom raadzaam om verschillende opties te vergelijken en rekening te houden met de individuele behoeften van de gebruiker. Hieronder volgen onze drie tips.

1. Doro 5516


Allereerst een telefoon van Doro, hét merk als het gaat om mobiele telefoons voor ouderen. Als je liever geen smartphone wilt, is deze gewone gsm een uitstekende keuze. Dit model is een gebruiksvriendelijke mobiele telefoon met geweldig geluid en praktische functies. Bellen, berichten versturen en foto’s maken is heel eenvoudig. Bovendien beschikt deze senioren mobiel over een assistentieknop voor extra veiligheid.

Naast deze telefoon heeft Doro nog veel meer keuze. Op de website kun je heel eenvoudig verschillende modellen met elkaar vergelijken. Naast gewone telefoons heeft Doro ook speciale smartphones voor ouderen.

2. Emporia Smart 5


Onze tweede tip is de Emporia Smart 5. Deze smartphone voor ouderen is ontworpen met een vereenvoudigde gebruikersinterface en extra grote knoppen. Deze telefoon draait op een speciale versie van Android die extra gebruiksvriendelijk is. Verder heeft de telefoon een noodoproepfunctie en een ingebouwd vergrootglas. Deze senioren mobiel is een telefoon voor basisgebruik met minimale functies. Alles draait om gemak.

3. Nokia 3310


Tot slot deze nieuwe versie van de klassieke Nokia 3310. Deze telefoon is geen smartphone en niet een officiële senioren mobiel, maar mag toch niet ontbreken in ons lijstje. Al is het maar omdat dit voor velen ooit hun allereerste telefoon was. Dit welbekende model is nu opnieuw uitgebracht en is nu zelfs nóg eenvoudiger in gebruik. Voor iedereen die makkelijk wil kunnen bellen of berichten kunnen versturen, is dit de ideale telefoon. Dit model beschikt over een vereenvoudigde interface en fysieke knoppen. Maar het is vooral de extra lange batterijduur en de eenvoud die deze telefoon zo’n aanrader maken.

Naast deze drie opties zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Kijk vooral goed naar de behoeften en beperkingen van de gebruiker. Wij kunnen ons voorstellen dat de meeste ouderen niet echt behoefte hebben aan internet, maar vooral willen bellen en berichten kunnen versturen. Ze zijn op zoek naar gemak en willen niet al te veel functies. Je zou daarom ook een dumbphone kunnen overwegen. Zie voor tips op dit gebied ons blogartikel: De beste dumbphone.

Een andere tip om het de oudere gebruiker wat makkelijker te maken, is hun beltegoed eenvoudig online voor ze op te waarderen. Dit doe je eenvoudig op afstand en zo zitten ze nooit zonder beltegoed.

Beltegoed direct opwaarderen


Terug naar het overzicht