Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
23-08-23 - 

Veelgestelde vragen over overwinteren in Spanje voor senioren

Spanje is een populaire bestemming voor veel Nederlandse senioren die willen overwinteren. Vooral aan de Spaanse costa’s heb je de hele winter door nog een hoog aantal zonuren en aangename temperaturen. Bovendien is het leven in Spanje een stuk goedkoper dan in Nederland.

In dit artikel vertellen we je alles over overwinteren in Spanje voor senioren. Er is natuurlijk een hoop uit te zoeken en te regelen, maar met behulp van onze tips hopen we je vast een eindje op weg te helpen.

We geven je onze tips in de vorm van veelgestelde vragen. Zo heb je meteen een handig overzicht als je later iets terug wilt zoeken.


Waar kun je het beste overwinteren in Spanje?

overwinteren in spanje voor senioren
Wil je verzekerd zijn van zon tijdens het overwinteren in Spanje, ga dan voor het zuiden. Het beste klimaat van het vasteland vind je aan de Spaanse costa’s, en dan met name de Costa Blanca. Je vliegt al in 2,5 uur naar Alicante, de zonnigste stad van Europa. Nog betere temperaturen vind je op de Canarische Eilanden. Ook die zijn populair onder overwinteraars. Wel wat langer vliegen en uiteraard niet bereikbaar met de auto.


Mag ik mijn huisdier meenemen als ik ga overwinteren in Spanje?


Het is vrijwel altijd mogelijk om je huisdier mee te nemen. Uiteraard zijn hier wel regels aan verbonden, maar in de meeste gevallen is het geen probleem. En anders kun je altijd nog overwegen om de auto te nemen. Zo kun je ook meteen meer bagage meenemen. Wel zo handig misschien als je zo lang wegblijft.


Wat doe ik met mijn Nederlandse zorgverzekering?


Als je langere tijd in het buitenland verblijft, blijft je Nederlandse basiszorgverzekering gewoon geldig. Daarmee heb je recht op zorg tegen Nederlandse tarieven. Dit betekent dat je de kosten vergoed krijgt die een bepaalde behandeling in Nederland zou kosten. De Nederlandse zorgverzekering vergoedt de meeste gangbare behandelingen in het buitenland, maar dekt niet alles. Daarom is het altijd raadzaam een aanvullende verzekering af te sluiten.


Kan ik mijn Nederlandse telefoon in Spanje gebruiken?


Als je gaat overwinteren in Spanje, is het natuurlijk van groot belang om contact te kunnen onderhouden met Nederland. Je zou een Spaanse simkaart kunnen aanschaffen, maar in principe kun je je Nederlandse telefoon ook in Spanje gebruiken. Heb je een abonnement, dan kun je dit zeker binnen Europa vaak gewoon gebruiken. Vraag dit van tevoren wel even na bij je provider.

Indien je een prepaid telefoon hebt, werkt het ongeveer hetzelfde. Ook hiermee kun je in de meeste gevallen in het buitenland bellen. Let er dan wel op dat je de juiste bundel hiervoor hebt. En wat helemaal fijn is: ook in Spanje kun je snel, simpel en veilig je beltegoed opwaarderen met de app van Beltegoed.nl of via de opwaardeerpagina.

Beltegoed online opwaarderen

Als je dan toch op onze site zit, check dan ook eens ons blogartikel De beste senioren mobiel indien je geïnteresseerd bent in een speciale telefoon voor senioren. Deze telefoons hebben een eenvoudigere interface, grotere toetsen en andere speciale functies voor ouderen.


Kan ik mijn WhatsApp gebruiken in Spanje?


Mocht je in plaats van te bellen liever af en toe een berichtje naar het thuisfront sturen, is WhatsApp natuurlijk ideaal. Indien je over een internetbundel beschikt (dit geldt voor abonnement en prepaid), kun je deze in de meeste gevallen ook in Spanje gebruiken. Het is aan te raden ook dit van tevoren bij je provider te controleren.

Indien je geen internetbundel hebt, kun je altijd nog gebruikmaken van wifi. Dit kan tegenwoordig in de meeste restaurants of andere openbare gelegenheden. Of wie weet is er wel wifi in de accommodatie waar je gaat verblijven.


Heb ik een NIE-nummer nodig om te overwinteren in Spanje?


Wanneer je langer dan drie maanden in Spanje verblijft, ben je verplicht een NIE-nummer (soort bsn-nummer) aan te vragen. Ook als je korter van plan bent te blijven, is zo’n nummer geen gek idee. Je hebt dit namelijk voor heel veel zaken nodig, zoals het aanvragen van internet, elektriciteit, water, maar soms ook zelfs wanneer je iets op internet wilt bestellen. Dit nummer kun je aanvragen bij de Spaanse ambassade of het consulaat. Doe dit ruim van tevoren, want het kan vaak wel even duren.


Wat kost een huis huren in Spanje?


Dit hangt natuurlijk af van de grootte en de locatie, maar de huurprijzen liggen aanzienlijk lager dan in Nederland. Op internet kun je vaak vrij eenvoudig huurhuizen vinden in Spanje. Of maak gebruik van een platform als Airbnb. Hierop kun je ook je eigen huis verhuren in de periode dat je er niet bent. Zo voorkom je dubbele lasten.

Zoals we hebben kunnen zien, zijn er een hoop zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je wilt overwinteren in Spanje. We hopen je hiermee op weg te hebben geholpen met de belangrijkste zaken zodat je onbezorgd kunt gaan genieten van je verblijf.


Terug naar het overzicht