Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
31-10-22 - 

Handig voor tieners en ouderen: een telefoon zonder internet

We hebben vaak een haat-liefde relatie met onze smartphones. Maar heb je ooit geprobeerd je smartphone in te ruilen voor een telefoon zonder internet?

Is het in de moderne wereld wel handig om een telefoon zonder internet te hebben?

Voor veel mensen is het antwoord: ja. Sommigen willen een telefoon wil die "gewoon een telefoon" is en een makkelijk toestel om contact te houden met kinderen of oudere familieleden.
Ook als je een goedkoop telefoonabonnement zonder data wilt kan een mobiele telefoon zonder internet uitkomst bieden.

We bekijken de beschikbare opties voor mobiele telefoons zonder internet.

alt

Wat is een mobiele telefoon zonder internet?


Telefoons zonder internet worden ook wel feature telefoons, basic telefoons, of dumbphones genoemd. De vormgeving van mobiele telefoons is meestal een flip-telefoon of een zogeheten candy bar (een reep).

Een mobiel zonder internet is meestal goedkoper en eenvoudiger, met een klein scherm en fysieke toetsen. Je gebruikt hem vooral voor gesprekken en berichten, hoewel sommige mobieltjes zonder internet ook een beperkte connectiviteit bieden.

Welke soorten (smart)telefoons zonder internet zijn er?


Met de handige Dumbphone Finder (nu nog alleen Engelstalig) kun je makkelijk een geschikte mobiele telefoon zonder internet vinden.

Wil je een eenvoudige mobiele telefoon zonder internet? Of wil je toch diensten zoals kaarten, en muziek kunnen gebruiken (en kunnen chatten)? Wat je wensen ook zijn, er zijn verschillende telefoons verkrijgbaar.

Sommige telefoons zonder internet zoals de Mudita Pure, zijn gericht op mensen die een bewuste levensstijl kiezen. Andere, zoals de iconische Nokia 105, zijn goedkoop, duurzaam en gebruiksvriendelijk.

Wanneer is een mobiele telefoon zonder internet handig?


Afzien van het gebruik van mobiele data is niet alleen een kwestie van een social media detox. Het kan ook heel praktisch zijn:

Voor kinderen. Een telefoon zonder internet is handig voor kinderen en tieners. Ouders kunnen contact houden met kinderen zonder ze vrije toegang tot het internet te geven. Mobiele telefoons zonder internet zijn verkrijgbaar met een abonnement of met een prepaid abonnement, net als elke andere telefoon. Hoe kies je het beste (prepaid) abonnement? Hier lees je meer over het kiezen van het beste telefoonabonnement voor jouw kind.

Voor ouderen. De meeste basic telefoons hebben duidelijke knoppen en geen verwarrende functies. Na het volledig opladen van een telefoon zonder internet kan hij weken lang worden gebruikt, waardoor deze telefoons zeer geschikt zijn voor oudere familieleden.

Goed voor je budget. Overstappen op een prepaid abonnement zonder mobiele data is een mooie manier om geld te besparen. Je hoeft hiervoor natuurlijk niet van telefoon te veranderen. Maar je kunt wel profiteren van de voordelen van een dumbphone.

Heb je een klein budget? Lees dan ons blog over het besparen op je mobiele data.

De voordelen van een mobiel zonder internet


In plaats van het kopen van een basic telefoon zonder internet kan het verleidelijk zijn om een oude smartphone te gebruiken. De meeste mensen hebben nog wel een oude telefoon in de la liggen.

Toch is het vanwege de volgende redenen vaak het best om een voordelige nieuwe telefoon te gebruiken:

Batterijduur - De Nokia 105 heeft een stand-by tijd van 336 uur. Twee weken! Als je contact wilt houden met een kind of grootouder, is een accu die lang meegaat een must. Zo'n telefoon zonder internet kan ook handig zijn voor jezelf. Veel mensen gebruiken een dumbphone als back-up voor noodgevallen.

Duurzaamheid - Nog een belangrijk kenmerk voor een telefoon die fungeert als belangrijke reddingslijn. Smartphones met enorme touchscreens gaan snel kapot als ze vallen. Voor een ouder iemand kan dat net het moment zijn om die telefoon nodig te hebben.

Gebruiksvriendelijk - Vrijwel iedereen kan leren omgaan met een gewone telefoon. "Druk op de groene knop als hij overgaat." Simpeler dan dat wordt het niet. Met ingestelde snelkiesnummers is het bijna net zo eenvoudig om te bellen.

Goedkoop - Zelfs als een basic telefoon kapot gaat of beschadigd raakt, is hij goedkoop en gemakkelijk te vervangen. Koop een andere die precies hetzelfde is en wissel hem om. En met een prepaid simkaart kun je zelf exact bepalen hoeveel geld je wilt uitgeven aan bellen met je mobiele telefoon zonder internet.

Geen internet - Een afgedankte smartphone heeft nog steeds toegang tot het internet via wifi. Als je niet wilt dat je kinderen zonder toezicht online gaan, overweeg dan een mobiel zonder internet.

Prepaid opwaarderen

Goed om te weten


Ook bij de aanschaf van een telefoon zonder internet is het belangrijk om naar de netwerkmogelijkheden te kijken.

Telefoons die geen 4G kunnen gebruiken worden in de komende jaren nagenoeg onbruikbaar om online mee te gaan. Met een telefoon met 2G heb je wellicht een goede accuduur, maar veel landen schakelen hun 2G netwerk binnenkort uit (of hebben dat al gedaan).


Terug naar het overzicht