Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
12-04-22 - 

De beste online live phone trackers

De beste online live locatie phone trackersBen je ooit je telefoon verloren en wilde je hem kunnen traceren? Gelukkig is daar een app voor. Er zijn er zelfs meerdere. Live mobiele telefoon trackers zijn ontzettend handig als je je telefoon kwijt bent of als hij gestolen is.

Maar dat is niet alles waar een live mobiele tracker app voor gebruikt kan worden. Ze zijn erg handig voor het ouderlijk toezicht. Je kunt zien waar je kind is met dit soort GSM trackers. Sommige van de phone tracker apps die we hieronder zullen bespreken, zijn daar speciaal voor gemaakt. phone trackers online

Het is belangrijk om te weten dat niet alle mobiele tracker apps gelijk zijn. Sommige hebben alleen maar een basisfunctie, terwijl andere niet zo betrouwbaar zijn.

Vraag je je misschien af hoe deze apps werken? Moet de telefoon verbonden zijn met het internet? Is er een verschil tussen het traceren van een prepaid of een postpaid telefoon? Lees verder om erachter te komen! Ben je op zoek naar een lijst van de beste live mobiele trackers? Die hebben we voor je op een rijtje gezet.


Hoe werkt een live mobiele telefoon tracker?Maar hoe werkt een live mobiele locatie tracker? De apps die we hieronder vergelijken, hebben onderling kleine verschillen. Maar de technologie die ze gebruiken is hetzelfde.

Een live mobiele tracker of een eSIM tracker gebruikt de GPS locator in de telefoon om de locatie te bepalen. Het is goed om te weten dat de GPS functie op moderne telefoons werkt zonder gebruik te maken van mobiele data. De telefoon hoeft dus niet met het internet verbonden te zijn om een live mobiele tracker te laten werken. De telefoon moet alleen wel ingeschakeld zijn.


  • Is er een verschil tussen het traceren van een prepaid of een postpaid telefoon?


Werken live mobiele locatie trackers anders voor prepaid telefoons dan voor postpaid telefoons? Het korte antwoord is nee. Aangezien GPS niet met het internet werkt, hoeft je telefoon alleen maar verbonden te zijn met een netwerk.

Dit is van toepassing als je alleen de locatie van je telefoon wilt traceren. Veel van de live mobiele tracker apps die we hieronder bespreken hebben meer extra functies. Die functies werken vaak wel via het internet. Dus als je die functies wilt gebruiken is het belangrijk om je data op peil te houden.

Ook moet je er rekening mee houden dat een telefoon verbonden moet zijn met een netwerk om een mobiele tracker te laten werken. Als de telefoon uit staat, werkt een mobiele tracker niet. Prepaid telefoons die niet gebruikt worden, verbreken de verbinding vaak na een tijdje. De telefoon sluit zichzelf. Dus als je een prepaid telefoon hebt en hem maar af en toe gebruikt, zorg er dan voor dat je hem regelmatig oplaadt.


  • Je prepaid telefoon opwaarderen


Gelukkig is het opwaarderen van je prepaid telefoon tegenwoordig snel, veilig en eenvoudig! Dat doe je makkelijk, veilig en snel op Beltegoed.nl. Ga naar de opwaardeerpagina en kies je provider. Kies de hoeveelheid beltegoed of data die je wilt kopen en reken af met je favoriete betaalmethode.

Prepaid telefoon opwaarderen

eSIM trackersIs er een verschil tussen het traceren van een telefoon met een gewone SIM-kaart en een telefoon met een eSIM? De manier van traceren is hetzelfde, er is geen groot verschil.

Toch is er een voordeel als je een telefoon met een eSIM-kaart wilt tracken. SIM-kaarten kunnen uit de telefoon worden gehaald, waardoor ze niet meer te traceren zijn. Met een eSIM-kaart kan dat niet. Zolang de telefoon aan staat en verbonden is met een netwerk kan hij worden getraceerd.


De beste gratis live GSM trackersZoals we hierboven al zeiden, niet alle mobiele tracker apps zijn hetzelfde. Welke het beste is voor jou hangt af van de gewenste functionaliteit en hoeveel je er aan wilt uitgeven.

In dit gedeelte bespreken we de apps die gratis te gebruiken zijn, of gratis versies hebben die boordevol functionaliteit zitten.


  • 1. Find My - Dé officiële manier om je iPhone te tracken


Deze app is vooraf op elke iPhone en iPad geïnstalleerd. Je kunt Find My gebruiken om elk ander Apple product dat je bezit te vinden. Het geeft je een ruwe geografische locatie waar het apparaat is.

Je kunt het apparaat ook laten rinkelen. Handig als je je telefoon hebt laten vallen tijdens het wandelen en hij in de bosjes ligt. Of als je gewoon in huis op zoek bent naar de telefoon.

Het grootste nadeel van deze app is dat je alleen Apple-producten kunt tracken. Je kunt dus geen Android-telefoons traceren. Daarnaast moeten alle telefoons die je wilt volgen verbonden zijn met je Apple ID.


Voordelen: Makkelijk te gebruiken, vooraf geïnstalleerd op je iPhone.


Nadelen: Kan niet worden gebruikt om een Android telefoon te traceren.  • 2. Google Vind Mijn Toestel - De officiële manier om je Android telefoon te tracken


Dit werkt op exact dezelfde manier als de Find My app die we hierboven beschreven. Maar je kunt Google Vind Mijn Toestel gebruiken om je Android toestellen te traceren. Je krijgt een grove geografische locatie van je telefoon te zien. En je kunt je telefoon over laten gaan met Google Vind Mijn Apparaat.

Google vind mijn toestel is een app die je kunt installeren in de Google Play Store en een website die je kunt bereiken vanaf elk toestel met een webbrowser. Dat maakt het makkelijker om je telefoon terug te vinden als je hem kwijt bent of als hij gestolen is.


Voordelen: Gemakkelijk te gebruiken vanaf elk apparaat


Nadelen: Kan niet worden gebruikt om iPhones of andere Apple apparaten op te sporen.  • 3. Glympse - Makkelijk mobiel tracken en delen


Niet alle mobiele tracker apps worden gebruikt om een telefoon terug te vinden die verloren of gestolen is. Misschien wil je je locatie delen met vrienden, familie of collega's. De makkelijkste (en gratis) manier om dat te doen is met de Glympse app.

Met Glympse deel je je locatie live met iedereen. Ze hoeven niet eens de app zelf te hebben om je locatie te zien. Dus de volgende keer dat je je vrienden niet kunt vinden, vraag je ze gewoon om een Glympse in de groepschat te gooien en je kunt precies zien waar ze zijn! Glympses eindigen automatisch, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je vrienden de hele tijd kunnen zien waar je bent.


Voordelen: Makkelijk te gebruiken en je locatie eenvoudig delen. Je hoeft de app niet te hebben om te
zien waar iemand anders is.


Nadelen: Werkt niet zonder een dataverbinding.


  • 4. Family locator - Gemakkelijk te gebruiken live tracking van familieleden


Family Locator is een ander voorbeeld van een goede mobiele tracker app. Deze app werkt op iPhones en op Android telefoons. Je kunt hem gebruiken om je eigen telefoon (of die van vrienden of familie) te zoeken als hij kwijt of gestolen is.

Maar Family Locator kan meer. De naam van deze app verraadt het al. Je kunt een groep aanmaken met de telefoons van je familieleden. Binnen die groep kun je je GPS-locatie met elkaar delen, een melding krijgen wanneer iemand zijn bestemming bereikt en veilige zones instellen, zoals je huis. Zo weet je altijd waar gezinsleden zijn en of ze veilig zijn.


Voordelen: Hiermee kun je niet alleen je eigen mobiele telefoon tracken, maar ook die van vrienden of familie.


Nadelen: De gratis versie van deze app heeft minder opties.De beste betaalde GSM trackersAls je een live mobiele tracker alleen wilt gebruiken om een vermiste telefoon terug te vinden, zijn de bovenstaande gratis tracker apps prima. Maar er zijn ook andere redenen waarom je een phone tracker zou kunnen gebruiken. De voornaamste reden is ouderlijk toezicht.

De volgende apps hebben extra functies die je geld waard kunnen zijn, als je bereid bent om te betalen.


  • 1. uMobix - de beste mobiele tracker voor ouderlijk toezicht


uMobix is een van de meest uitgebreide ouderlijk toezicht en live GSM tracking apps op de markt. Met de GPS-tracker zie je precies waar je kind is geweest en krijg je een melding als het een bepaalde locatie heeft bereikt.

Maar dat is niet alles. Hiermee kun je hun sociale media-activiteit, inkomende oproepen en sms-berichten zien. Zo weet je wat je kind doet en waar en weet je zeker dat hij of zij veilig is.

Bovendien heeft uMobix veel artikelen over veilig internet- en socialemediagebruik op hun blog.


Voordelen: Biedt de meeste functies van alle apps in deze lijst. Educatieve blogs.


Nadelen: Duur, je wilt misschien niet alles volgen wat je kind online doet.  • 2. iSharing - de mobiele tracking app die ook als een walkie talkie werkt


De gratis dienst van iSharing geeft je al toegang tot de meest opvallende functie. Je kunt hiermee je locatie delen en gratis spraakberichten versturen en ontvangen.

Met de betaalde versie kan je de locatie van je telefoon en die van de telefoons van je familie tracken. Het systeem geeft je ook realtime waarschuwingen als iemand zijn bestemming heeft bereikt of traceert de GPS-locatie van verloren of gestolen telefoons. De app werkt zowel op iOS- als Android-telefoons.


Voordelen: Stuur niet alleen je locatie, maar gebruik iSharing ook als walkie talkie. Werkt op zowel iOS als Android.


Nadelen: Behalve de spraakfunctie heeft deze mobiele tracker maar weinig extra's ten opzichte van de gratis apps.  • 3. Familonet - Blijf veilig en in contact met je familie


Familonet werkt op dezelfde manier als de Family Locator app hierboven. Met één extra voordeel. Familonet heeft een paniekknop. Met deze app maak je groepen voor je familie of vrienden. Binnen die groepen kun je de locatie van je telefoon doorsturen of meldingen krijgen wanneer iemand op zijn bestemming aankomt.

Als iemand op de paniekknop drukt, worden meldingen verzonden naar elke telefoon in de groepen waar die persoon deel van uitmaakt. Dus als iemand in de problemen zit, kun je ze in een mum van tijd bereiken.


Voordelen: Paniekknop voor noodgevallen, meerdere groepen maken, werkt op zowel Android als iPhone.


Nadelen: De paniekknop is het enige echte verschil tussen Familonet en een gratis app.


Terug naar het overzicht