Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
16-02-22 - 

De beste gratis budget tracking apps

De beste gratis budget tracking appsAls je op zoek bent naar manieren om je uitgaven onder controle te houden, kan een gratis huishoudboekje app (of een budget tracking app) je op veel verschillende manieren helpen. Hiermee krijg je een beter inzicht in je uitgaven en heb je meer controle over je budget. Maar de beste budget tracking apps kunnen meer dan dat. huishoudboekje apps

Er zijn veel (gratis) huishoudboekje apps beschikbaar. Met elk hun eigen bijzondere functies. Juist die extra functies maken het verschil. Met zoveel beschikbare opties kan het lastig zijn om de beste budget tracking app voor jou te vinden. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van de beste gratis huishoudboekje apps van 2022.

Hoe kies je een budget tracking appOp welke zaken zou je kunnen letten bij het kiezen van de beste budget tracking app voor jou? Er zijn een paar punten, vooral op het gebied van kosten, functies en veiligheid.

De kosten - Sommige huishoudboekje apps zijn niet gratis te gebruiken. Andere apps hebben bepaalde premium functies. Waar je uiteindelijk misschien weer geld mee kunt besparen. Overweeg of het betalen voor een budget tracking app voor jou de moeite waard is.

Functies - Zoals we eerder zeiden, niet iedere app biedt dezelfde functies. Vraag jezelf af hoe je wilt budgetteren met de app. Wil je vooruit kunnen plannen en je uitgaven bepalen? Of wil je terug kunnen kijken en ontdekken waar je jouw geld aan uitgeeft? Door te bepalen wat je met je budget tracking app wilt gaan doen heb je een duidelijk beeld van je nieuwe toekomstige app.

Veiligheid - Veiligheid is natuurlijk belangrijk, vooral wanneer je je bankrekeningen verbindt met je budget tracking app. De meeste budgetteringsapps bieden een soort bescherming, maar sommige zijn beter dan andere.


De beste budget tracking apps van 2022Wat zijn de beste budget tracking apps in 2022? Het hangt ervan af waar de app voor wilt gebruiken. Hieronder bespreken we vijf van onze favoriete apps in hun categorie. Ook vertellen we je meer over de pluspunten van deze budget tracking apps (en over de minpunten van de apps). De huishoudboekje apps die we bespreken zijn gratis. Sommige gratis budget tracking apps hebben betaalde premium functies. Maar die heb je in principe niet nodig.


  • Wallet - Een goede allround budget tracking app


Van de drie gratis huishoudboekje apps die we bespreken, heeft Wallet de meeste functies. Wallet wil de perfecte budget tracking app voor iedereen zijn. Zo kun je bankrekeningen toevoegen in veel verschillende landen. Je uitgaven bijhouden en vooruit plannen.

Met die functies is Wallet een goede hulp bij het budgetteren. Het duurt wel even om deze app in te stellen. Gelukkig geeft deze app je veel handige tips waarmee je jouw persoonlijke voorkeur naar wens aan kunt geven in de app.

Voordelen - Makkelijk te verbinden met je bankrekeningen. Ook de gratis versie biedt veel extra functies.

Nadelen - Het kost even tijd om deze budget tracking app naar wens in te stellen.


  • Goodbudget - Handig en duidelijk budgetteren


Goodbudget is handig wanneer je meer vooruit wilt plannen en minder wilt kijken naar wat je al hebt uitgegeven. Het werkt met het zogenoemde envelop systeem. Met deze app verdeel je jouw maandelijkse inkomen over verschillende categorieën, enveloppen genoemd.

Je kunt je bankrekeningen niet synchroniseren met de Goodbudget app. Je moet je transacties dus zelf toevoegen in de app. Ben je op zoek naar een hands-on budget tracking app? Dan is Goodbudget een goede optie. Maar als je op zoek bent naar een makkelijke manier om inzicht te krijgen in je uitgaven, is dit misschien niet de app voor jou.

Voordelen - Goed om mee vooruit te plannen, makkelijk aan te passen

Nadelen - Geen automatische koppeling betekend dat je elke transactie handmatig moet toevoegen.


  • Unsplurge - Goed als je wilt sparen voor een aankoop


Unsplurge is een leuke app die in niets op andere budget tracking apps lijkt. Deze app is niet bedoeld als volledig huishoudboekje, maar meer als hulpmiddel bij het budgetteren en sparen voor een bepaald artikel of voor een gebeurtenis. Dit is een leuke app om te gebruiken bij het sparen voor een nieuwe auto, een aanbetaling op een huis, een vakantie, of een bruiloft.

Je voegt je inkomsten en uitgaven toe in deze app. Vervolgens bepaal je jouw doelen; sparen voor iets of gewoon minder geld uitgeven. Deze budget tracking app geeft je tips en inzicht in je voortgang. Uiteindelijk helpt Unsplurge je controle te krijgen over je financiën, zodat je vol vertrouwen beslissingen kunt nemen over grotere uitgaven.

Voordelen - Goed om geld te sparen. Helpt je bij het bereiken van je budget doelen.

Nadelen - Geen volledige budget app, alleen voor iOS.


  • Mint - De meest populaire budget tracking app


Mint is op dit moment een van de meest bekende en populaire huishoudboekje apps. Je kunt jouw creditcards en bankrekeningen eraan koppelen. Waarna Mint je uitgaven verdeelt over categorieën met uitgaven. Voor elke categorie kan je een limiet instellen. Mint waarschuwt je automatisch wanneer je de limiet nadert.

Ontvang een waarschuwing als je over je budget gaat en volg uitgaven per categorie. Ook kun je een oogje houden op je geld met een duidelijk overzicht van je maandelijkse uitgaven. Dit maakt Mint tot een goede gratis huishoudboekje app.

Voordelen - Gemakkelijk te gebruiken, automatische tracking van uitgaven, gratis versie met veel functies.

Nadelen - Automatische synchronisatie met bankrekeningen werkt alleen in de VS en Canada.


  • PocketGuard - De beste bescherming tegen te veel uitgeven


Je ziet het al aan de naam van deze app. PocketGuard bewaakt je geld en voorkomt teveel uitgeven. Deze gratis huishoudboekje app is makkelijk te gebruiken. Je kunt je bankrekeningen eraan koppelen en hebt veel inzicht in je uitgaven.

PocketGuard houdt je inkomen bij en registreert wat je uitgeeft aan terugkerende rekeningen en dagelijkse uitgaven. Handig; deze app houdt ook de stortingen op je spaarrekening bij. Zo heb je met deze budget tracking app een compleet beeld van je financiële situatie.

Een groot pluspunt van PocketGuard is de mogelijkheid om geld te besparen. De app let op terugkerende uitgaven voor bijvoorbeeld je telefoon, tv of gas. Zo kan hij een betere deal voor je vaste lasten vinden. PocketGuard het helpt je niet alleen je budget bij te houden, het helpt je ook je uitgaven te verlagen.

Voordelen - Makkelijk te gebruiken, kan helpen bij het besparen op je uitgaven.

Nadelen - De Pro versie is niet gratis, niet buiten de VS verkrijgbaar.


Houd onze blog in de gaten voor meer tips om je uitgaven onder controle te houden. Bijvoorbeeld door een prepaid creditcard te gebruiken, of door goedkoper te bellen.


Terug naar het overzicht