Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
30-08-22 - 

Wat betekent prepaid?

Bij prepaid abonnementen en andere diensten betaal je vooraf. Het is een alternatief voor het afsluiten van een contract en het betalen aan het eind van elke termijn.
Er zijn veel verschillende redenen om te kiezen voor een prepaid abonnement.

wat betekent prepaid

Hieronder geven we een paar van de belangrijkste redenen waarom je voor prepaid bellen en abonneren kunt kiezen:

Budget.
Het is vaak goedkoper om vooraf te betalen. Prepaid diensten maken het makkelijker om je aan een budget te houden. Met sommige soorten abonnementen betaal je zonder na te denken steeds meer. Maar met prepaid loop je geen risico op torenhoge rekeningen.

Kredieten. Je leent niets bij prepaid diensten, dus hoeft de provider je krediethistorie niet te checken. Dat kan handig zijn als je niet in aanmerking komt voor een lening.
Verplichtingen. Vooruitbetalen werkt handig als je je niet wilt binden aan een lang contract. Bij sommige abonnementen moet je voor 12 of zelfs voor 24 maanden tekenen, wat voor jou misschien niet handig is.

Flexibiliteit. Een van de belangrijkste voordelen van prepaid telefoons en abonnementen is flexibiliteit. Doordat je niet vastzit aan een lang contract, is het makkelijker om van provider te veranderen of om op te zeggen.

Privacy. In de meeste gevallen hebben prepaiddiensten minder (of geen) persoonlijke gegevens nodig. Dat is prettig als je je zorgen maakt over je privacy, maar ook als je geen vast adres hebt of op reis bent.

Welke diensten kunnen prepaid zijn?


Soms is vooraf betalen de enige optie, maar hieronder volgen de meest populaire voorbeelden van diensten waarbij je voor een prepaid versie kunt kiezen:

Prepaid mobiele telefoons. Bij uitstek de populairste prepaiddienst. De markt voor prepaid telefoons is bijna even groot als de postpaid markt.

Prepaid betalen. Betaalkaarten zoals prepaid creditcards en shopping cards worden steeds vaker gebruikt. Om mee te betalen, mee te sparen en om cadeau te geven.
Prepaid abonnementen. De meeste diensten waarop je je kunt abonneren hebben ook een prepaid optie. Hierbij kan het gaan om vooruitbetaling of het gebruik van een cadeaubon.
Dus, wat is prepaid in al deze gevallen? We bekijken ze in meer detail.

Prepaid telefoons


Prepaid telefoons werken precies hetzelfde als een abonnement met betaling achteraf. Zolang er beltegoed op je mobiele telefoon staat, kun je bellen en gebeld worden, berichten ontvangen en internetten. Je kunt zelfs internationaal bellen en roamen in andere landen.
Zonder beltegoed komen te zitten is verleden tijd met de vele prepaid abonnementen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn in in Nederland. Zo bieden providers als Tele2 en Vodafone voordelige unlimited abonnementen aan, vaak ook met een prepaid sim only optie.

T-Mobile biedt zelfs unlimited prepaid abonnementen aan die je voor een dag of voor een weekend kunt gebruiken, in heel Europa.
Het prepaid telefoons opwaarderen is makkelijk. Je kunt voor alle grote aanbieders online beltegoed kopen, en bij de meeste kun je ook reminders instellen om je prepaid beltegoed op te waarderen. Zo zit je nooit zonder. Op Beltegoed.nl kun je snel en veilig prepaid beltegoed opwaarderen. Binnen enkele seconden ontvang je per e-mail je opwaardeercode en ben je weer verbonden. Waar dan ook ter wereld.

Prepaid online betaalmethoden


Online shoppen is eenvoudig en veilig met prepaid betaalkaarten. Ze zijn net zo makkelijk als gewone betaalkaarten, maar je kunt er mee betalen zonder dat je je creditcard- of bankgegevens hoeft te verstrekken.

Prepaid kaarten kunnen zelfs worden gebruikt als je geen bankrekening of creditcard hebt. Ouders kunnen bijvoorbeeld een prepaidkaart voor hun kinderen aanmaken. En personen die geen bankrekening kunnen (of willen) openen, kunnen hun geld naar een prepaidkaart laten sturen. Hier vind je een overzicht van onze prepaid creditcards en geldvouchers.
Visa en Mastercard prepaid kaarten bieden dezelfde veiligheid en fraudebescherming als creditcards of betaalpassen.

Een prepaid creditcard is een prima optie als je schulden wilt voorkomen. Je kunt alleen uitgeven wat je hebt, dus er is geen risico dat je rekeningen krijgt die je niet kunt betalen.

Prepaid abonnementen


Wil je je uitgaven of je privacy kunnen beheren, dan zijn prepaid abonnementen voor diensten als Netflix en Spotify een goede keuze.
Je onderschat makkelijk hoeveel je uitgeeft aan abonnementen als de kosten automatisch van je bankrekening worden afgeschreven.
Met prepaid telefoons en prepaid abonnementen is budgetteren makkelijker.

Bekijk onze tips om je abonnementen als een pro te beheren.

Deze abonnementen zijn ideaal als je geen bankrekening of creditcard hebt. Hier lees je hoe eenvoudig het is om online op te waarderen.
Zoals we eerder zeiden, prepaid betalen is veiliger. De aanbieder krijgt geen persoonlijke informatie in handen als je met een cadeaubon of prepaid creditcard betaalt.

Dus wat is prepaid? Een handige manier om vooraf te betalen voor diensten, bellen en betalen, waarbij jouw privacy beter gewaarborgd blijft. En waarbij je geen onverwachte rekeningen ontvangt. Ontdek alle prepaid producten die beschikbaar zijn voor Nederland op het Beltegoed.nl platform of via de Beltegoed.nl app (voor iOS en Android).


Terug naar het overzicht