Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
17-07-23 - 

Revolut vs. PayPal: dit zijn de verschillen

Ben je op zoek naar een flexibele, eenvoudige en betrouwbare manier om online te betalen? Grote kans dat je PayPal al eens bent tegengekomen of zelfs al gebruikt. Een minder bekend betaalmiddel is Revolut. Wat zijn de verschillen tussen deze betaalsystemen, welke methode past het best bij jouw behoeften en hoe zit het met de veiligheid? Kortom, Revolut vs. PayPal: wat zijn de verschillen? Wij leggen het je uit.


Wat is Revolut?

revolut vs paypal
Het Litouwse Revolut is een internationale bank die zich met name richt op de Europese markt. Het bedrijf werd in 2015 opgericht en kent op dit moment meer dan 28 miljoen gebruikers in meer dan 200 landen. Revolut heeft als doel je geldzaken zo makkelijk mogelijk te maken. Via een betaalapp biedt Revolut verschillende bankdiensten met een fysieke of virtuele (prepaid) betaalkaart. De dienst ondersteunt op dit moment ruim 29 valuta. Er zijn 4 accounttypes waar je uit kunt kiezen: Standard, Plus, Premium en Metal.
Lees ook: ‘Wat is Revolut en is het veilig?


Wat is PayPal?


Het in 1999 ontwikkelde Amerikaanse PayPal is een online betaalrekening die je kunt koppelen aan je bankrekening. Je logt in met een e-mailadres en wachtwoord, waardoor je bij online betalingen niet steeds al je betaalgegevens hoeft in te voeren. Je kunt ervoor kiezen de dienst te koppelen waardoor je direct vanuit je bankrekening betaalt, of er zelf geld naar over te maken waarmee je je online betalingen doet. PayPal wordt door zo’n 250 miljoen mensen wereldwijd gebruikt in meer dan 200 markten en 25 verschillende valuta.
Lees ook: ‘PayPal vs. Skrill: wat past beter bij jou?


Revolut vs. PayPal: de voor- en nadelen van Revolut


De voordelen:
 • Gratis: bij een Standaard-abonnement is Revolut helemaal gratis (je betaalt alleen €6 verzendkosten als je een fysieke betaalpas wil ontvangen). Ook vreemde valutawissels zijn gratis (tot €1000 per maand bij een Standaard- of Plus-abonnement).
 • Digitale Mastercard: waar je normaal gesproken met creditcard zou moeten betalen, kun je nu ook je Revolut (prepaid) creditcard gebruiken.
 • Veilig: Revolut maakt gebruik van tweestapsverificatie, digitale wegwerpkaarten voor eenmalig gebruik en veiligheidscontroles om jouw veiligheid te kunnen waarborgen. Transacties lopen altijd via de app en je (spaar)geld valt onder het Depositogarantiestelsel.
 • Aankoopbescherming: je aankopen zijn gedekt tot €1000 per jaar.
 • Handige extra’s: via de app krijg je inzicht in je uitgaven, kun je de controle over je abonnementen bewaren, doe je mee aan cashback-acties, krijg je interessante kortingen en meer.

De nadelen:
 • Beperkte ondersteuning: klantenondersteuning is alleen beschikbaar in het Engels.
 • Geen fysieke bankfilialen: Revolut is alleen online beschikbaar.
 • Fysieke pas kost geld: Revolut is alleen volledig gratis met een digitale betaalpas.
 • Geen borgstelling: je kunt je Revolut-pas niet (altijd) gebruiken voor borgstelling bij (bijvoorbeeld) een hotel of het huren van een auto.


Revolut vs. PayPal: de voor- en nadelen van PayPal


De voordelen:
 • Grotendeels gratis: het gebruik van PayPal is volledig kosteloos, zolang het dezelfde valuta betreft.
 • Makkelijk en snel: je logt in met je e-mailadres en wachtwoord en voor overschrijvingen hoef je alleen het e-mailadres van de ontvangende PayPal-gebruiker in te voeren.
 • Veilig betalen: PayPal werkt met onder meer tweestapsverificatie en gegevenscodering om fraude tegen te gaan.
 • Aankoopbescherming: ontvang je een product niet of is het anders dan je had verwacht? Dan kun je mogelijk een vergoeding krijgen als je product hiervoor in aanmerking komt.

De nadelen:
 • Kosten voor betalingen naar het buitenland: PayPal is grotendeels gratis, maar als je geld wil overmaken naar een buitenlandse PayPal-rekening kunnen daar kosten over gerekend worden.
 • Commissie op wisselkoers: wil je in een andere valuta betalen? Dan rekent PayPal daar een commissie over. Deze ligt tussen de 3 en 4 procent, afhankelijk van het land waarnaar je geld wilt overmaken.
 • Ontvanger heeft een account nodig: je kunt alleen met PayPal betalen als de ontvanger ook een PayPal-rekening heeft. Vanuit PayPal geld overmaken naar een reguliere rekening is niet mogelijk.
 • Beperkte aankoopbescherming: niet alle producten en transacties vallen onder de aankoopbescherming van PayPal.


Revolut vs. PayPal: de eindstand


Zowel Revolut als PayPal is grotendeels gratis, geniet een goede bescherming en is breed geaccepteerd als betaalwijze. Gebruik je de betaaldiensten voor aankopen in je thuisland en op bekende websites, dan zul je niet snel een verschil merken. Wil je uitgebreid winkelen bij buitenlandse winkels die alleen een creditcard accepteren, dan is Revolut de way to go. Hoef je geen creditcardbetalingen te doen en wil je vooral snel kunnen afrekenen, dan kun je dat heel goed doen met PayPal. Kortom, Revolut vs. PayPal: wie deze strijd wint is compleet afhankelijk van jouw voorkeuren.


Terug naar het overzicht