Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
14-09-21 - 

Hoe kun je goedkoper bellen?

Het gemak je van het bankieren, ontspannen, winkelen en het communiceren met je mobiele telefoon is groot. Meer dan 87% van alle huishoudens in Nederland had in 2018 minstens één mobiele telefoon. Onze telefoonrekening is inmiddels een vast onderdeel van onze maandelijkse uitgaven. De gemiddelde telefoonrekening van één persoon bedraagt zo'n 25 euro per maand per telefoon.
alt

Wil je goedkoper bellen met je mobiele telefoon?Als je graag het nieuwste model van je favoriete telefoon wilt hebben - en je telefoon wilt blijven upgraden via je contract - kunnen je maandelijkse telefoonkosten nog hoger zijn. Gelukkig zijn er manieren om minder te betalen. Laten we bekijken hoe je de kosten van je mobiele telefoonrekening kunt verlagen.

Houd je telefoongebruik in de gatenHoud een oogje op je dataverbruik en de datalimiet van je telefooncontract. Analyseer je telefoonrekeningen van de afgelopen drie maanden en controleer hoeveel data je van je 'budget' hebt gebruikt. Heb je minder data verbruikt dan waarvoor je elke maand betaalt? Dan is het tijd om over te stappen op een goedkoper abonnement met een lagere datalimiet.

Verbruik je regelmatig meer data, waardoor je meer moet betalen? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een goedkopere deal voor jouw data-abonnement. Het kan nooit kwaad om contact op te nemen met de klantenservice van je telefoonprovider. Vraag wat de beste deal is die ze je op dit moment kunnen aanbieden, gebaseerd op je dataverbruik!

Wees slim met je dataDoor veel gebruik te maken van sociale media, video's op Youtube te bekijken of muziek op je telefoon te beluisteren, overschrijd je jouw datalimiet vaak wat sneller. Ga slim om met je telefoon. Download video's en muziek voordat je jouw huis (of een ander WiFi-toegangspunt) verlaat. Als je toegang hebt tot WiFi, kun je online gaan op je telefoon zonder kostbare data te verbruiken. Stuur bijvoorbeeld berichten en vakantiefoto's naar vrienden wanneer je terug bent op je hotelkamer tijdens een vakantie.

Verborgen datagebruikBeperk je verborgen dataverbruik. Verander de instellingen op je telefoon naar een modus waarmee je telefoon niet constant e-mails ontvangt en bijwerkt. Zorg ervoor dat apps zoals Facebook zich niet constant op de achtergrond blijven refreshen. Als je meer data verbruikt dan jouw maximum (volgens je contract), dan kan dit leiden tot hogere kosten.

Goedkoper bellen en sms'enCommuniceer bijvoorbeeld via WhatsApp in plaats van per SMS. Goedkoper bellen is het makkelijkst te doen door het bellen van dure telefoonnummers te vermijden. Helpdesklijnen van bedrijven en infonummers zijn vaak vrij duur om te bellen. Wil je contact opnemen met een bedrijf dat kosten rekent voor het gesprek? Kijk op de website of er een online live chat is of mail ze!

Goedkoper bellen in het buitenlandDe Europese Unie heeft in 2017 een einde gemaakt aan de roamingkosten (voor het gebruik van je telefoon in het buitenland). Hoewel je dus tijdens een bezoek aan een EU land dezelfde kosten betaalt voor het mobiele telefoonverkeer, zijn hier vaak wel grenzen aan. Iedere telefoonprovider mag hier zelf een grens voor instellen qua dataverbruik in het buitenland. Bekijk de voorwaarden voor je op reis gaat! Ga je naar een land buiten de EU? Dan is het slim om een goedkope prepaid simkaart te gebruiken in je telefoon. Zo houd je de kosten van je telefoongebruik onder controle met je eigen budget mobiel.

Wees je bewust van de roamingkosten die je telefoonaanbieder in rekening kan brengen wanneer je jouw telefoon buiten de EU gebruikt. Deze kosten kunnen verschillen per telefoonprovider.

Gebruik thuis of in het buitenland een goedkope prepaid telefoonMet een prepaid simkaart in je telefoon betaal je niet voor de nieuwe telefoon die je met je contract hebt gekocht. Je betaalt voor de minuten en de data die je verbruikt. Door slim gebruik te maken van gratis WiFi en je prepaid simkaart te gebruiken in de telefoon van je keuze, kun je echt controle houden over je uitgaven.

Het gebruik van prepaid beltegoed is ideaal voor degenen die niet veel tijd op hun telefoon besteden buiten de WiFi-gebieden. Ook wanneer je vaak gebruik maakt van een WiFi verbinding is een prepaid simkaart perfect. Hiermee kun je jezelf of je kinderen een strikt budget opleggen voor je telefoonkosten. Nummerbehoud is bij het kopen van een prepaid simkaart vaak mogelijk. Natuurlijk is het altijd mogelijk om het prepaid tegoed op te waarderen indien nodig.

Goedkoper bellen met prepaid beltegoedGebruik een telefoon die je al hebt, of koop een telefoon die je wilt, zonder contract. Koop een prepaid SIM-kaart van een provider zoals T-Mobile, Lycamobile, Lebara of Vodafone (bijvoorbeeld). Wij maken het mogelijk om jouw prepaid beltegoed op te waarderen. Overal ter wereld, op elk gewenst moment. Het kopen van goedkoop beltegoed doe je op Beltegoed.nl. Het opwaarderen van prepaid beltegoed is bij ons snel, veilig en gemakkelijk, zelfs in het buitenland. Je kunt jouw prepaid beltegoed binnen enkele seconden gebruiken!

Besparen op jouw mobiele telefoonrekeningenDoor te kiezen voor een goedkoop prepaid telefoon ben je maandelijks gemiddeld €10 minder kwijt aan belkosten, per telefoon! Van een abonnement naar prepaid gaan is minder ingewikkeld dan je misschien denkt. Met ongeveer €10-€15 aan prepaid beltegoed per maand kunnen de meeste mensen zich uitstekend redden. En zo niet, dan kun je prepaid opwaarderen binnen een paar seconden!

Top tip: neem een prepaid telefoon mee als je naar het buitenland gaat. Zo kom je na je vakantie of zakenreis niet voor een onaangename verrassing te staan: een torenhoge gsm-rekening. Prepaid beltegoed kopen kan bij ons vanuit de hele wereld. Koop je beltegoed voor je vertrekt, of online in het buitenland, en start meteen met goedkoper bellen!


Terug naar het overzicht