Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
01-08-22 - 

Studenten sims - De beste opties in Nederland

Als student wil je het liefst zoveel mogelijk kosten besparen. Tegelijkertijd wil je natuurlijk liever niet inleveren op de dingen die je echt nodig hebt.

studenten sims nederland

Met een goede deal voor een studenten sim haal je meer uit je budget en hoef je jezelf niet teveel te beperken. Budgeting tips for students

Zijn er speciale studenten sim cards in Nederland?In principe bestaan er geen speciale simkaarten voor studenten in Nederland. Maar er zijn wel aanbieders van sim only abonnementen en prepaid studenten sims die hele goede tarieven bieden waar je als student je voordeel mee kunt doen.

Je hoeft natuurlijk niet per se een deal te sluiten die alleen voor studenten geldt. Sommige budgetmerken bieden in Nederland sowieso goedkope aanbiedingen.

Hoe koop je een studenten simkaart in NederlandJe kunt op verschillende manieren aan een simkaart komen, maar de voordeligste oplossing is een simkaart kopen via de online budgetmerken van de belangrijkste providers.

Het enige dat je nodig hebt om online een student sim card te bestellen, is een Nederlands adres en een betaalmethode. Je hoeft geen Nederlandse nationaliteit te hebben of een Nederlandse bankrekening te hebben. Meld je gewoon online aan en je krijgt je simkaart per post toegestuurd.

Sommige daarvan zijn prepaid sims die je kunt opwaarderen wanneer nodig. Andere kunnen alleen maandelijks worden betaald met een betaalkaart of creditcard.

Je kunt ook een prepaid simkaart kopen in supermarkten in heel Nederland. Die zijn niet altijd even goedkoop, maar je hebt er alleen contant geld voor nodig.

Internationale studenten simkaartenIedereen in Nederland kan een simkaart kopen met contant geld of met een gewone bankpas of creditcard. Er zijn geen beperkingen voor internationale studenten, maar je kunt wel kiezen voor simkaarten met speciale tarieven voor internationale gesprekken.

Lyca Mobile biedt een bij studenten populaire sim, met voordelige bundels voor gesprekken naar landen in Oost-Europa en Azië. De prepaid sim deals van Lyca zijn het goedkoopst voor korte periodes korter dan drie maanden.

Voor langere verblijven is het beter om een van de onderstaande opties te kiezen en naar het thuisfront te bellen via Whatsapp, FaceTime of een andere gratis dienst.

Een aanrader voor internationale studenten is je telefoon te laten ontgrendelen voordat je in Nederland aankomt. Dat maakt het veel gemakkelijker om meteen een simkaart te gebruiken.

De beste studenten simkaarten in NederlandWij hebben de beste simkaarten voor studenten in Nederland voor je uitgezocht. Alle onderstaande simkaarten zijn afkomstig van de netwerkoperators en alleen online verkrijgbaar.

Sommige netwerken werken in jouw regio beter dan andere. Check de dekkingskaart van KPN voor je een student sim card koopt. Of vraag eens rond.

De vermelde snelheid is gebaseerd op de in de voorwaarden beloofde downloadsnelheid.

De beste allround studenten sim: Lebara

Betaal geen aansluitkosten en kies een nieuw mobiel nummer, of behoud je huidige nummer. Lebara biedt vaak tijdelijke aanbiedingen waarmee je bijvoorbeeld de eerste drie maanden de helft van de prijs betaalt voor je abonnement. Vaak is het dan wel zo dat je een prepaid contract afsluit voor een simkaart voor bijvoorbeeld twee jaar. Je kunt kiezen voor een prepaid studenten sim kaart van 1 GB tot en met 10 GB.

- 150 belminuten + 150 SMS

- Extra onbeperkt bellen en SMS: 1 EUR extra

- Onbeperkt internationaal bellen: 5 EUR extra per maand

- Je belt via het stabiele netwerk van KPN

- Je kunt je abonnement maandelijks aanpassen

- downloadsnelheid van 75 Mbps en uploadsnelheid van 25 Mbps (sneller is mogelijk tegen extra betaling)

De beste studenten sim only voor bellen en SMS'en: Vodafone

Vodafone is wereldwijd een van de grootste aanbieders van telefoonabonnementen en (prepaid) simkaarten. Bij alle abonnementen kun je gebruik maken van het eigen snelle 5G netwerk. Natuurlijk kun je ook nog steeds gebruik maken van 4G bij Vodafone. Vodafone biedt prepaid BloX pakketten, waarmee je bijvoorbeeld tijdelijk extra goedkoop belt buiten Europa.

- Eerste 5G netwerk van Nederland met snelheden tot 1 Gbps

- Data only abonnementen beschikbaar

- Je huidige nummer behouden of een nieuw nummer kiezen

- 150 minuten + onbeperkt SMS'en bij het goedkoopste prepaid sim abonnement

- Vaak (tijdelijk) geen aansluitkosten

- Extra kortingen voor klanten van Ziggo

Het best voor internationaal bellen: Ortel

Ortel biedt zowel nationaal- als internationaal bellen aan tegen voordelige tarieven, met een simkaart die geschikt is voor alle telefoons en tablets (dus ook een nano-sim). Je belt via het betrouwbare KPN netwerk en je kunt kiezen uit drie varianten van 4G. Het grooste voordel van een Ortel prepaid studenten sim zit hem in het feit dat je altijd een dubbele waarde aan beltegoed ontvangt als je jouw prepaid beltegoed opwaardeert.

- Altijd een verdubbeling van je beltegoed bij opwaarderen

- 30 minuten gratis bellen binnen Nederland met andere Ortel gebruikers

- Kiezen uit drie verschillende 4G bundels; van 150 mb tot en met 3 GB

- Gunstige tarieven voor bellen in het buitenland

- Supersnel 4G internet

- Netwerk: KPN

De beste aanbieder voor internationaal roamen, data en gratis bellen met andere abonnees: Lyca Mobile

Wil je met jouw studenten sim onbeperkt kunnen bellen en SMS'en voor een laag bedrag? Dan is het de moeite waard om Lyca Mobile eens te overwegen voor je sim. Met het grootste virtual mobile network biedt Lyca Mobile voordelige tarieven voor het bellen naar het buitenland.

- 15 GB aan data

- 10 GB EU roaming

- Onbeperkt bellen en SMS'en in Nederland

- Onbeperkt gratis bellen en SMS'en van Lyca naar Lyca


- 100 Minuten naar Lyca Oekraïne & Kyivstar of 25
Minuten naar Oekraïne (Kyivstar uitgesloten)"

- Onbeperkt nationaal bellen en sms’en is onderhevig aan een fair usage policy van 300 minuten en 300 sms’jes per dag of 3000 minuten en 3000 sms’jes per 30 dagen.

Hoe kun je jouw student sim card opwaarderenDe makkelijkste manier om beltegoed te kopen en je simkaart direct op te waarderen vind je op Beltegoed.nl. Hier vind je beltegoed voor Lebara, KPN, Tele2, Ortel, Vodafone, Lyca Mobile en alle andere grote aanbieders van beltegoed. Onderweg, thuis of in het buitenland beltegoed kopen doe je in enkele seconden. Wil je beltegoed sturen naar vrienden of familie? Ook dat regel je op de Beltegoed.nl website.

Deze optie is ideaal als je krap bij kas zit en wel wat hulp kunt gebruiken. Iedereen kan je beltegoed sturen via Beltegoed.nl. Het enige dat ze nodig hebben is je telefoonnummer of e-mail adres.

Opwaarderen werkt zelfs vanuit het buitenland. Familie of vrienden thuis kunnen je gemakkelijk beltegoed of geld sturen met een betaalmethode uit je eigen land, of betalen in je eigen valuta.

Download de app voor Android Download de app voor iOS Opwaarderen via de website

Misschien ook interessant:


Terug naar het overzicht