Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
09-06-22 - 

Het instellen van de gezinsbetaalmethode in Google Play en in de App Store

gezinsbetaalmethode instellen Google Play en App Store

Er bestaan zoveel streamingdiensten, apps en games. Het kan lastig zijn om ze allemaal bij te houden. Vooral als je een gezin hebt. Je wilt je kinderen toegang geven tot hun favoriete content. Zoals een bepaald spel of een kinderserie op Netflix. Maar je wilt ze ook beschermen tegen ongeschikte content.

Is het dan niet fijn als er een manier is om je apps, games en abonnementen met je familie te delen? Die bestaat! Met de Gezinsbibliotheek. Hiermee deel je alle content die je wilt en kun je de manier waarop je ervoor betaalt samenbrengen tot één betaalmethode voor het hele gezin; de gezinsbetaalmethode.

We leggen uit wat het is, hoe het werkt en vooral hoe je je eigen gezinsbetaalmethode kunt instellen.


Wat is de Gezinsbibliotheek?Met de Gezinsbibliotheek kun je eenvoudig apps, games en abonnementen delen tussen leden van je gezin. Het werkt iets anders voor Android dan voor Apple, dus we bekijken ze afzonderlijk van elkaar.

Het is goed om te weten dat de gezinsbibliotheek (family sharing) over het algemeen alleen werkt tussen producten met hetzelfde besturingssysteem. De gezinsbibliotheek op een iPhone werkt dus alleen als alle andere gebruikers een Apple-product gebruiken, zoals een andere iPhone, iPad, etc. Dit geldt ook voor Android toestellen.

De Gezinsbibliotheek in de Apple App StoreOp Apple-apparaten kun je met Delen met Gezin samen met maximaal vijf andere gezinsleden de toegang delen tot diensten als Apple Music, Apple TV+ en Apple Arcade. Ook kun je aankopen in iTunes, Apple Books en de App Store delen, net als een iCloud-opslagplan en een familiefotoalbum.

Jij bepaalt wat je met individuele leden van je gezin deelt. En je kunt een gezinsbetaalmethode instellen. Wat het gemakkelijk maakt om de gewenste grenzen voor ouderlijk toezicht in te stellen. Meer informatie over het aanmaken van een Apple ID voor kinderen en over het toevoegen van kinderen aan je gedeelde content vind je hier.

Hoe kun je Delen met het Gezin instellen op je iPhoneHet instellen van je familiegroep voor delen werkt hetzelfde op je iPhone en iPad. Volg deze stappen:

1. Ga naar de Instellingen op je apparaat
2. Tik op je naam
3. Tik op 'Delen met gezin' en vervolgens op 'Configureer je gezin'.
4. Volg de instructies op het scherm om de gezinsgroep te configureren en je gezinsleden uit te nodigen.

Je kunt alleen lid worden van een familiegroep als je bent uitgenodigd door de beheerder van de groep. Je kunt controleren of je een uitnodiging hebt ontvangen door naar instellingen te gaan, op je naam te klikken en vervolgens op uitnodigingen te klikken. Daar verschijnt de uitnodiging voor jullie familiegroep.

Hier kun je meer informatie vinden over hoe je een familiegroep kunt opzetten en je familieleden kunt

Op Google Play de Gezinsbibliotheek gebruikenDe Google-versie van Delen met het Gezin, is de Gezinsbibliotheek. Je kunt het gebruiken om gekochte apps, films, tv-programma's en boeken te delen met de andere leden van je huishouden. Bekijk deze video (Engelstalig) om te zien wat je nog meer kunt doen met de Gezinsbibliotheek.Je kunt je eigen familiebibliotheek als volgt instellen:
1. Open de Google Play Store-app op je toestel
2. Tik op je account avatar in de rechterbovenhoek
3. Tik op Instellingen
4. Tik op Gezin en vervolgens op Aanmelden voor Gezinsbibliotheek
5. Klik op de instructies op het scherm om je gezinsbetaalmethode voor Google Play te selecteren en gezinsleden uit te nodigen voor je Gezinsbibliotheek. Meer informatie over hoe je je Gezinsbibliotheek beheert en wat je er precies in kan delen vind je hier.

Een gezinsbetaalmethode voor Google Play instellenJe weet nu wat delen met je gezin is en je hebt je eigen groep opgericht. De volgende vraag is hoe je je gezinsbetaalmethode instelt? Welke gezinsbetaalmethoden zijn er beschikbaar? Ook dit is iets verschillend tussen Apple en Android. We bespreken ze afzonderlijk van elkaar.

Een gezinsbetaalmethode die in beide gevallen werkt, is het gebruik van een cadeaubon voor het apparaat dat je gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld een Apple cadeaukaart als gezinsbetaalmiddel gebruiken op Apple toestellen.

Waarom zou je een cadeaubon als betaalmiddel gebruiken? Zo hoef je bijvoorbeeld je creditcardgegevens niet te delen om ze te gebruiken en worden te grote uitgaven voorkomen.


Hoe kun je een gezinsbetaalmethode instellenEén volwassen gezinslid, de organisator van de groep, kan de gezinsbetalingsmethode instellen. Standaard is dit de betaalmethode die gekoppeld is aan de Apple ID van dat gezinslid. Er zijn verschillende betaalmethoden die kunnen worden gekoppeld en gebruikt als gezinsbetalingsmethode. De beschikbare methoden verschillen per land. Hier zie je welke gezinsbetaalmethoden beschikbaar zijn voor jou. Wil je jouw gezinsbetaalmethode wijzigen? Als jij de groepsorganisator bent, volg dan deze instructies om dat te doen:

1. Open de Instellingen op je toestel
2. Tik op je naam
3. Tik op Betaling & Verzending. Als dit gevraagd wordt, kun je inloggen met je Apple ID.
4. Kies hier om je betaalmethode Toe te voegen, Bij te werken of te Verwijderen. Je kunt ook de volgorde wijzigen waarin je betaalmethoden worden gebruikt.


Hoe stel je een Google Play gezinsbetaalmethode in?Zodra je je Gezinsbibliotheek hebt aangemaakt, kan de organisator er de gezinsbetaalmethode aan toevoegen. Ook kan je aankoop goedkeuring aanzetten, waardoor familieleden voor bepaalde aankopen goedkeuring moeten krijgen.

1. Ben je de organisator van de Gezinsbibliotheek, dan kun je de betaalwijze voor je gezin als volgt instellen:
2. Open de Google Play Store op je toestel.
3. Tik op het icoontje van je profiel (rechtsboven).
4. Tik op Betalingen en abonnementen en dan Betaalmethoden.
5. Tik op Creditcard of pinpas toevoegen als je nog geen creditcard of pinpas hebt toegevoegd als betaalmethode.
6. Volg de instructies om een nieuwe betaalmethode toe te voegen.
7. Tik onder Meer opties op Gezinsbetaalmethode wijzigen.
8. Selecteer de betaalmethode die je wilt gebruiken.

Hier vind je meer informatie over het beheren van je Gezinsbibliotheek en je Gezinsbetaalmethode.

Hoe kun je de Gezinsbibliotheek en de gezinsbetaalmethode zonder creditcard gebruiken.Niet iedereen heeft een creditcard. En als je wel een creditcard hebt, wil je jouw kaartgegevens misschien niet altijd delen. Kun je Delen met je Gezin gebruiken met de gezinsbetaalmethode zonder creditcard? Ja, dat kan. Delen met je gezin op Apple apparaten biedt veel meer betaalmogelijkheden dan een gewone creditcard. Voor Google Play heb je wel een creditcard nodig.

Maar ook in dat geval is er een oplossing. Je kunt een prepaid creditcard gebruiken. Die regel je makkelijk online. Je kunt er één bestellen binnen enkele minuten, hier op Beltegoed.nl. Ze werken op dezelfde manier als gewone creditcards, maar niet met een lening. Je betaalt van tevoren voor je tegoed op de kaart. Daarom zijn ze perfect als je jezelf wilt beschermen tegen te veel uitgeven of creditcard


Terug naar het overzicht