Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
27-01-22 - 

Ontdek meer over een burner (of brander) telefoonnummer

Wat is een burner telefoonnummer? En hoe krijg je zo'n nummer?
Burner telefoons Je kent ze misschien van de tv of van films. De wegwerp telefoons waarmee je jouw identiteit geheim houdt. Die worden gebruikt met prepaid simkaarten die bij een winkel worden gekocht.

Tegenwoordig is dat een beetje ouderwets. Hoewel je natuurlijk nog steeds prepaid (wegwerp) simkaarten kunt kopen bij de supermarkt of kiosk. Er zijn nu apps waarmee je virtuele simkaarten kunt 'maken' met een eigen burner telefoonnummer. Zo zie je maar weer. Voor alles bestaat tegenwoordig een app. burner telefoonnummer

Maar wat is een burner telefoon precies? En waarom zou je een burner gebruiken? Lees verder en ontdek meer. Misschien ben je gewoon nieuwsgierig? Of wil je de beste apps voor een anoniem burner telefoonnummer vergelijken.

Wat is een burner telefoon?Wat is een burner telefoon precies? Kort gezegd is dit een basic telefoon, zonder speciale opties. Je kunt er niet mee appen of browsen. De telefoon is dus niet verbonden met allerlei accounts. Accounts waarmee jouw telefoongebruik getraceerd kan worden. Bijvoorbeeld voor marketing-doeleinden.

Een burner anoniem telefoonnummer is het nummer dat bij de telefoon hoort. Dat nummer hoort bij een (prepaid) SIM die je in de winkel koopt. Met het gebruik van een burner telefoon heb je dus geen telefoon in handen waar je meer mee kunt doen dan bellen. Maar je hebt wel het voordeel van veel privacy. Hier vind je meer informatie over de []verschillen tussen reguliere telefoons en burner telefoons.


Wat is een virtuele burner telefoon?

Moet je tegenwoordig nog steeds naar de winkel om een fysieke burner telefoon te kopen als je privacy wilt? Nee. Dat is iets uit het verleden. Tegenwoordig kun je een handige app gebruiken.

Met speciale burner telefoon apps kun je een virtueel anoniem telefoonnummer gebruiken. De apps gebruik je op je eigen smartphone. Dat doen ze meestal niet via een normale telefoonverbinding. De app maakt in de meeste gevallen een WiFi verbinding met je brander-telefoonnummer. De gesprekken worden dus niet tot stand gebracht door je telefoonprovider. Zo kun je relatief anoniem bellen en sms'en en je hoofdnummer geheim houden. We bespreken zo een aantal van de beste burner telefoon apps (gratis en betaald).


Waarom heb je een anoniem burner telefoonnummer nodig?
Burner telefoons hebben een slechte reputatie door de manier waarop ze op televisie en in films gebruikt worden. Maar er zijn veel goede redenen om er een te gebruiken.

De meeste mensen kiezen voor het gebruik van een prepaid burner nummer vanwege privacy en anonimiteit. Zo kan het voor journalisten of dissidenten belangrijk zijn om hun telefoonnummer en de identiteit die aan dat nummer is gekoppeld, te beschermen. Maar niet alle voorbeelden om een dergelijk nummer te gebruiken zijn zo spannend. Misschien wil jij je ergens op abonneren, maar heb je geen zin in verkoopgesprekken. In dat geval kan een burner nummer goed van pas komen. Je kunt nooit gebeld worden, tenzij je bereikbaar wilt zijn. Het gebruik van een burner-telefoonnummer tijdens het daten betekent ook dat je creepy dates en potentiële stalkers op afstand kunt houden. Ze hebben je echte telefoonnummer niet of weten wie je echt bent.

Hoewel privacy een veel gehoorde reden is waarom mensen kiezen voor een burner telefoonnummer, is dat absoluut niet de enige reden. Met een burner nummer kun je vaak goedkoper bellen vanuit het buitenland. De SIM kaart in je telefoon is verbonden met een provider in een bepaald land. Als je reist betekent dit dat je extra kosten kunt hebben voor bellen vanuit het buitenland. Met meerdere burner sims, een voor elk land dat je vaak bezoekt, kun je die extra kosten vermijden.

Last but not least; een brander telefoon is goedkoop. Daardoor wordt een burner telefoon vaak gebruikt door wandelaars of kampeerders. Een goedkope burner telefoon kun je makkelijk vervangen zonder veel geld kwijt te zijn.


Manieren om een (gratis) burner nummer te krijgenWat is de beste manier om een burner telefoonnummer te bemachtigen? Het hangt ervan af waar je het nummer voor wilt gebruiken. De twee belangrijkste manieren om een burner-telefoonnummer te krijgen zijn het kopen van een fysieke burner-telefoon, of het gebruik van een burner-telefoon app. Waar moet je voor kiezen? We vertellen je graag meer.


Een 'echt' telefoonnummer of een virtueel burner telefoonnummer: wat werkt voor jou?

Virtuele burner telefoonnummers zijn ideaal als je vooral je eigen primaire telefoonnummer wilt beschermen. Het grootste voordeel van het gebruik van een app is dat je niet eens een burner phone nodig hebt om een burner phone nummer te gebruiken. Je gebruikt de app en het nummer gewoon op je smartphone. Als je gebeld wordt op je nummer wordt het gesprek via de app doorgestuurd naar je persoonlijke telefoon. Als je overschakelt naar een nieuw nummer, of de app niet meer gebruikt, kunnen degenen die dat nummer hebben je niet meer bereiken.

Dit kan ook het grootste nadeel zijn als je een burner telefoon gebruikt om hoge kosten te voorkomen. Niet alle burner apps kunnen bijvoorbeeld in het buitenland worden gebruikt. Belangrijker nog; je gebruikt nog steeds een smartphone. Als je aan het liften bent en je telefoon wordt gestolen, moet je nog steeds een dure smartphone vervangen. Een fysieke burner phone is goedkoop te vervangen.


De beste apps voor burner-telefoonnummers (betaald en gratis)
Wat zijn de beste apps om een burner telefoon nummer te krijgen? Hieronder bespreken we onze drie keuzes, zowel betaald als gratis.


  • Burner - Presteert het Best


Burner neemt inkomende gesprekken naar je burner-telefoonnummer aan in de app en stuurt ze naar je telefoon. Zo houd je jouw eigen telefoonnummer anoniem en kun je toch gewoon je eigen telefoon gebruiken. Ook biedt Burner integraties met een aantal apps voor het maken van notities; zoals Dropbox, Evernote en Soundcloud, waardoor je sms-berichten en telefoongesprekken kunt archiveren.

Het grootste nadeel van Burner zijn de kosten. Burner kost $4,99 per maand. Alle gesprekken worden verrekend met je huidige telefoonabonnement, waardoor internationale gesprekken duur zijn. Lees meer over Burner en hun toekomstige plannen in dit artikel.


  • Hushed - De Beste App voor Reizigers


Hushed werkt op een vergelijkbare manier als Burner, maar biedt een burner-telefoonnummer in 40 landen. Perfect als je reist. Hushed zorgt er ook voor dat de telefoontjes van je burner-telefoonnummer wegblijven van je echte nummer en je telefoonmaatschappij. Je kunt een aantal nieuwe telefoonnummers aanvragen en die beheren in de app.

De basisversie van Hushed is met $1,99 per maand ook minder duur dan Burner. Wil je internationale telefoonnummers gebruiken? Dan moet je het 30-dagen wereldwijd pakket activeren, wat uiteraard meer kost.


  • 2ndLine - De Beste Gratis App


2ndLine is een van de weinige gratis burner phone apps die momenteel verkrijgbaar zijn. Deze gratis burner app biedt een gratis anoniem telefoonnummer en wordt gefinancierd met advertenties. Hiermee is het mogelijk om lokaal te bellen en ook internationaal zijn de tarieven voor bellen en sms'en betaalbaar.

Het grootste nadeel is dat deze app momenteel alleen beschikbaar is in de VS en Canada en alleen op Android.

Zit de ideale burner app voor jou er niet tussen? Dan vind je hier meer suggesties voor burner apps.


Goed om te weten voor je een burner phone nummer neemt.Dus je hebt een burner phone gekozen. Je hebt hem en bent klaar om te starten met anoniem bellen. Wat moet je verder weten?


Een Burner telefoon garandeert geen anonimiteit

Als je een burner telefoon gaat gebruiken voor de privacy, is het goed om te weten dat geen enkele telefoon ooit volledige anonimiteit kan bieden. Als je jouw telefoon alleen gebruikt om telemarketeers of vreemde dates te ontwijken, maakt dat niet echt uit. Maar burner telefoons kunnen nog steeds getraceerd worden en gekoppeld worden aan je identiteit. Lees hier meer over de veiligheid en anonimiteit van burner telefoons.


Hoe kun je het best beltegoed kopen voor je burner phone?

Heb je een fysieke burner telefoon? Dan heb je beltegoed nodig. Vroeger moest je dat ook fysiek kopen. Dat is niet meer het geval. Tegenwoordig koop je jouw beltegoed snel, veilig en makkelijk op Beltegoed.nl. Ga naar de opwaardeer-pagina en kies je provider. Vul je e-mail adres is en gebruik je favoriete betaalmethode. Je ontvangt je code binnen 30 seconden in je mailbox. Zo kun je jouw burner SIM snel opwaarderen.

Ook vanuit het buitenland. Makkelijk als je op reis bent! Waardeer je SIM op met prepaid beltegoed voor je een ander land ingaat.

Beltegoed opwaarderen


Terug naar het overzicht