Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
21-02-23 - 

Overstappen met prepaid nummerbehoud? Zo doe je dat

Heb je een mobiel abonnement en wil je overschakelen naar prepaid, of juist andersom? De kans is groot dat het idee van een nieuw telefoonnummer je tegenhoudt. Daar komt namelijk een hoop geregel bij kijken. Zo moet je het niet alleen zelf zien te onthouden, je moet ook je tante, collega’s, achterbuurvrouw en vriendengroep op de hoogte stellen.

Maar is dat allemaal eigenlijk wel nodig? Geen paniek: met deze tips stap jij eenvoudig over - en dat mét prepaid nummerbehoud.

Situatie 1: prepaid nummerbehoud bij overstappen naar een andere provider


overstappen prepaid nummer behoud Nooit te veel betalen en opwaarderen wanneer jij wil: je waardeert de flexibiliteit van prepaid. Toch wil je overstappen naar een andere provider - bijvoorbeeld omdat deze betere voorwaarden of goedkopere tarieven heeft. Je prepaid nummer behouden wanneer je overstapt naar een andere provider kan op deze manier:
 1. Maak eerst je overgebleven beltegoed op. Je kunt dit niet meenemen naar een nieuwe provider.
 2. Bestel een prepaid simkaart van je nieuwe aanbieder.
 3. Activeer de simkaart op de website van je nieuwe provider.
 4. Ga naar de website van de nieuwe provider en vraag nummerbehoud aan. Voer hiervoor je simkaartnummer (ICCID) in. Stel de ingangsdatum in op de dag waarop je wil overstappen.
 5. Verwissel de simkaarten zodra je oude simkaart niet meer werkt.
 6. Je hebt je prepaid nummer behouden! Waardeer op met beltegoed van je nieuwe provider.

Situatie 2: prepaid nummer behouden bij overstappen naar abonnement


Bel je wat af en ben je de hele dag op internet te vinden, bijvoorbeeld voor je werk of gewoon omdat je graag up-to-date blijft? Dan kan het voordeliger zijn om een abonnement te nemen.

Met een abonnement betaal je vaak iets minder voor een vaste hoeveelheid data en belminuten. Bij de meeste providers kun je in het bestelproces prepaid nummerbehoud selecteren. Overstappen van prepaid naar abonnement met nummerbehoud regel je zo:
 1. Kies een abonnement dat bij je past op de website van je (nieuwe) provider.
 2. Vul je gegevens in op het bestelformulier.
 3. Ga naar ‘nummerbehoud’ en vul de benodigde gegevens in, zoals je simkaartnummer (ICCID). Staat ‘nummerbehoud’ niet in het bestelformulier? Het kan zijn dat je dit los moet aanvragen. Neem hiervoor contact op met je provider.
 4. Rond de bestelling af.
 5. Je ontvangt een nieuwe simkaart. Activeer deze op de website van je provider.
 6. Je abonnement is geactiveerd.
 7. Je bent overgestapt van prepaid naar abonnement met nummerbehoud!

Situatie 3: overstappen van abonnement naar prepaid met nummerbehoud


Gebruik je toch minder minuten of data dan verwacht en wil je meer flexibiliteit? Door over te stappen op prepaid betaal je nooit te veel en kun je opwaarderen wanneer jij wil. Zo stap jij van een abonnement over naar prepaid met nummerbehoud:
 1. Zeg je abonnement op tijd op en let op de afloopdatum van het contract.
 2. Bestel een prepaid simkaart van je (nieuwe) provider.
 3. Activeer de simkaart. Dit kan via de website van jouw aanbieder.
 4. Ga naar de website van je nieuwe provider en vraag nummerbehoud aan. Stel de ingangsdatum in op de dag waarop je abonnement afloopt. Zo weet je zeker dat je niet dubbel betaalt.
 5. Is de verloopdatum van je contract aangebroken? Verwissel dan de simkaarten en waardeer op met beltegoed van je nieuwe provider.

Snel en eenvoudig online opwaarderen


Meer beltegoed nodig? Op beltegoed.nl kun je jouw beltegoed en data van uiteenlopende providers zoals Vodafone, T-Mobile en Lebara snel en eenvoudig opwaarderen. Maar ook voor kleinere providers als Telesur, GT Mobile en L-mobi zit je goed. In een paar minuten opwaarderen waar en wanneer je maar wilt? Download de Beltegoed.nl-app en je zit nooit meer zonder data of minuten.

Beltegoed online opwaarderen


Terug naar het overzicht