Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
04-04-23 - 

Prepaid bellen – Hoe kies je het beste prepaid abonnement voor jou?

Je hebt een duur abonnement voor je mobiele telefoon en wilt besparen op je belkosten, je bent op zoek naar de voordeligste manier om te kunnen bellen en appen met je smartphone, of je belt simpelweg niet veel en je maakt vooral gebruik van je wifi? Dit zijn allemaal goede redenen om te bekijken of een prepaid abonnement een goede optie is voor jou.


Het verschil tussen een prepaid abonnement en een telefooncontract


prepaid abonnementMet een prepaid abonnement heb je de vrijheid om je beltegoed op te waarderen wanneer het je uitkomt. Een vast telefooncontract heeft een bepaalde looptijd (1, 2 of 3 jaar) en de maandelijkse kosten voor een contract zijn afhankelijk van het pakket dat je kiest, met belminuten, data en sms'jes.


Wat is een prepaid abonnement?


Een prepaid abonnement houdt in dat je een simkaart met een telefoonnummer ontvangt en kies voor een (vaak klein bedrag) aan belminuten of data. Het beltegoed is eindig, heb je jouw vaste beltegoed verbruikt? Dan kun je extra beltegoed kopen wanneer je het nodig hebt. Hierdoor heb je lagere (maandelijkse) kosten en kun je jouw budget makkelijk bewaken. Ga je voor een bepaalde periode meer bellen of beschik je niet over een wifi verbinding? Dan koop je simpelweg wat extra beltegoed binnen minder dan een minuut tijd.


De nadelen van een telefooncontract


 • Je zit voor langere tijd vast aan het contract en aan de kosten ervan.
 • Bel je minder of gebruik je vaak een gratis wifi verbinding? Dan kun je de vaste maandelijkse kosten niet zomaar verlagen.
 • Anoniem gebruik maken van je mobiele telefoon is lastig, je gegevens en belgedrag zijn bekend bij je provider.
 • Is je beltegoed voor de maand op? Dan is het wachten op de datum waarop je nieuw tegoed ontvangt.


De voordelen van een prepaid abonnement


 • Jij bepaalt wanneer je extra beltegoed nodig hebt en koopt, zo kun je je kosten aanpassen aan je belgedrag.
 • Anoniemer bellen is makkelijk met je mobiele prepaid telefoon. Je kunt bijvoorbeeld beltegoed kopen en betalen op een manier die jouw gegevens privé houdt, op Beltegoed.nl.
 • Bel je een periode helemaal niet of minder? Dan betaal je geen hoge maandelijkse kosten, je zit niet vast aan een duur contract met een lange looptijd. Je koopt alleen een prepaid simkaart.
 • Waar je ook bent, je beltegoed kopen en opwaarderen doe je snel en veilig online (ook vanuit het buitenland).
 • Je kiest je eigen mobiele telefoon.
 • Heb je nu een telefooncontract? Wellicht kun je kosten besparen door je contract om te zetten naar prepaid bellen.


Een prepaid abonnement voor ouderen en voor kinderen


Wil je oudere familieleden een telefoon geven waarmee ze altijd contact kunnen opnemen als er iets is? Dan is een prepaid telefoon een goede oplossing. Er zijn eenvoudig te bedienen “dumbphones” verkrijgbaar, zonder allerlei gecompliceerde extra functies en met extra grote goed zichtbare toetsen. Je zorgt er simpelweg voor dat je af en toe wat prepaid beltegoed koopt.

Voor kinderen is een prepaid abonnement een uitkomst. Ze kunnen zelf beltegoed kopen met hun zakgeld, een uitstekende manier om kinderen te leren om te gaan met een budget. Met een tweedehandse oudere smartphone en een handig gebruik van wifi is een prepaid telefoon perfect voor kinderen en tieners.


Hoe kies je het beste prepaid abonnement voor jou?


Volg deze stappen en je krijgt inzicht in het vinden van het best geschikte prepaid abonnement waarmee je goed uit de voeten kunt. Met wat hulp van je huidige mobiele telefoon kun je bekijken hoeveel (en hoe lang) je maandelijks belt. Bekijk de instellingen van je telefoon voor het bekijken van de gegevens omtrent je belgedrag en internetverbruik.

 1. Hoe vaak (en hoe lang) bel je maandelijks?
 2. Maak je voornamelijk gebruik van je wifi verbinding thuis om te browsen of om online spelletjes te spelen op je telefoon?
 3. Bekijk je onderweg vaak filmpjes of social media op je telefoon? Of doe je ook dat meestal via een wifi verbinding?
 4. Wat is je budget voor het bellen en internetten via je telefoon?

Bel je niet vaak en maak je handig gebruik van je wifi verbinding thuis, op het werk of onderweg? Dan kan een prepaid abonnement een uitkomst zijn. Je koopt je prepaid beltegoed voor providers als Vodafone, T-Mobile, KPN en Lebara simpelweg online, wanneer je het nodig hebt.

Beltegoed direct opwaarderen


Tips voor het kiezen van het beste prepaid abonnement


Verblijf je vaak in het buitenland? Kies dan een sim only en een prepaid abonnement van een provider die goede voorwaarden en lage belkosten in het buitenland biedt. Dit geldt voornamelijk voor het bellen in landen buiten Europa en in landen buiten de EU.
Houd in de gaten dat sommige providers regels hebben wat betreft de geldigheidsduur van beltegoed. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je simkaart niet meer actief is wanneer je een jaar lang niet hebt gebeld met je prepaid simkaart.
Heb je een mobiele telefoon met een dual sim optie? Dan kan het handig zijn om een extra prepaid simkaart met goedkope buitenlandse beltarieven te gebruiken buiten Europa.


Kies voor veiligheid met een prepaid abonnement


Maak je veel gebruik van openbare wifipunten met je mobiele telefoon? Doe je bankzaken op je telefoon dan thuis of via een veilige (niet openbare) wifi verbinding. Let er altijd op, bij het online betalen) dat je betalingen doet via en link met een slot-icoontje boven in het betaalscherm. Hier lees je meer over online veiligheid. Zo maak je veilig gebruik van je prepaid abonnement.


Terug naar het overzicht