Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
10-10-22 - 

Hoe kom je aan een (prepaid) eSim in Nederland?

Embedded simkaarten (of eSims) gaan de plastic simkaarten vervangen. Met de nieuwe iPhone 14 en iPhone Pro luidt Apple nu al het einde in van de plastic simkaarten. De nieuwste Apple toestellen die op de markt worden gebracht hebben helemaal geen sim-lade.

Dat betekent dat het tijd is om deze nieuwe technologie te ontdekken. Lees verder om alles te weten te komen over eSims en prepaid eSims in Nederland.
alt

Wat is een esim?


Een eSim is een virtuele simkaart die in het apparaat is geïntegreerd. Dat betekent: minder plastic afval en minder gedoe met het verwisselen van simkaarten op reis of bij het veranderen van provider. Je kunt zelfs meerdere eSims tegelijk op je telefoon gebruiken. Tot vijf op een iPhone. Kortom; met een eSim heb je meer opties om te schakelen tussen providers en een eSim is beter voor het milieu.

Binnenkort zullen eSims hun weg vinden naar allerlei apparaten, zelfs naar auto's. De mogelijkheid om digitaal verbinding te maken met ultrasnelle 5G-netwerken maakt de weg vrij voor een nieuwe slimme technologie.

ESim providers in Nederland


Vier providers bieden eSims aan in Nederland op dit moment; KPN, Vodafone, Simyo en T-Mobile.
Naar verwachting zullen meer Nederlandse providers eSims gaan ondersteunen in de toekomst.

Niet alle providers bieden prepaid eSims aan op dit moment, maar wel eSim abonnementen.

Simyo en Vodafone zijn voorbeelden van providers die prepaid eSims aanbieden in Nederland op dit moment.

Hoe krijg je een prepaid eSim in Nederland?


Vodafone biedt prepaid eSim Only en abonnementen met een eSim inclusief een telefoon aan in Nederland. Op de website van Vodafone kun je terecht voor een overzicht van de eSim opties en kosten.

Ook bij Simyo is een eSim provider in Nederland. Als je bij Simyo een prepaid eSim only abonnement afsluit bel je via het KPN netwerk.

Reis je naar het buitenland? Dan kan het zo zijn dat je (vooral buiten Europa) lokaal goedkoper belt met een esim die in dat land verkocht wordt. Vaak kun je een dergelijke prepaid esim online kopen.

Zoals we eerder al zeiden, in de meeste telefoons kun je meerdere eSims gebruiken en switchen tussen de eSims die je wilt gebruiken.

Met welke telefoons kun je esims gebruiken?


Het is een goed idee om online te checken of er inmiddels meer opties zijn, maar voorbeelden van telefoons die werken met een eSim zijn:
  • iPhone XS of later
  • Google Pixel 3 of later
  • Huawei P40, Huawei Mate 40 Pro
  • Samsung Galaxy s20 of later, Samsung Galaxy Z
    Samsung Galaxy Fold, Samsung Galaxy Note20

Hoe kun je een eSim activeren?


Om een eSim te activeren, moet je eerst zorgen dat je telefoon verbonden is met het internet. Volg dan deze stappen voor Apple of Samsung toestellen:
  • Apple: Instellingen > Mobiele netwerk > Voeg mobiel abonnement toe
  • Samsung: Instellingen > Verbindingen > simkaartbeheer > Mobiel abonnement toevoegen
  • Scan de QR-code of voer de gegevens handmatig in met behulp van de activeringscode
  • Volg de instructies op het scherm

Hoe kun je beltegoed voor een prepaid eSim opwaarderen?


Een prepaid eSIM opwaarderen werkt op dezelfde manier als het opwaarderen van een gewone prepaid SIM. De beste en snelste manier is met Beltegoed.nl, dus installeer nu de Beltegoed.nl app. Deze is beschikbaar in de Apple App Store en via de Google Play Store.

Gebruik je al een Vodafone prepaid eSim? Dan kun je hier makkelijk en snel jouw Vodafone beltegoed opwaarderen. Je koopt voor een eSim gewoon normaal beltegoed.


Terug naar het overzicht