Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
21-04-22 - 

Hoe kies je een zakelijke creditcard voor een klein bedrijf?

Hoe kies je een zakelijke creditcard voor een klein bedrijf?Als kleine ondernemer kan het hebben van een business creditcard meerdere voordelen hebben. Maar het kiezen van een creditcard, in welke vorm dan ook, kan moeilijk zijn. Dat is de reden waarom wij deze gids hebben opgesteld. We helpen je de juiste creditcard voor je bedrijf te kiezen. creditcards voor kleine ondernemingen

Welke creditcard kies je voor jouw kleine onderneming? Bedenk eerst voor jezelf waar je de zakelijke creditcard voor nodig hebt. Probeer je je boekhouding te vereenvoudigen? Heb je de extra koopkracht nodig? Ben je de enige die de creditcard gebruikt, of gaan jouw werknemers de kaart ook gebruiken?

Welke creditcard het best bij je past, hangt af van je antwoorden op deze vragen. Zodra je weet wat je nodig hebt, ben je klaar om verder te gaan.

Eerst bespreken we of je wel een zakelijke creditcard nodig hebt, of dat een persoonlijke (prepaid) creditcard voldoende is. Vervolgens bespreken we de verschillende soorten zakelijke creditcards en welke het beste bij jouw behoeften past. En we ontdekken waarop moeten letten bij een kredietkaart voor kleine ondernemingen. Tot slot geven we een overzicht van wat volgens ons de beste creditcards voor kleine ondernemingen zijn op dit moment.


Waarom zou je een zakelijke creditcard gebruiken?Moet je een zakelijke creditcard hebben? Het korte antwoord hierop is nee. Persoonlijke en zakelijke kaarten werken over het algemeen op dezelfde manier. De kosten zijn vergelijkbaar en ze zijn allebei fiscaal aftrekbaar als je ze voor zakelijke kosten gebruikt.

Maar als ze zo op elkaar lijken, waarom zou je dan een zakelijke of business creditcard aanvragen? Wat zijn de voordelen van creditcards voor het MKB?

 • Hogere kredietlimieten -
Het eerste voordeel is meteen het grootste voor de meeste bedrijven. Veel kleine zakelijke creditcards bieden je een hogere bestedingslimiet dan persoonlijke creditcards doen. Dat komt omdat ze niet alleen je persoonlijke inkomen en kredietscore meetellen, maar ook de cashflow van je kleine bedrijf. Bekijk deze blog voor meer informatie over hoe je het meeste uit je aanvraag voor een kredietkaart voor kleine bedrijven kunt halen.

 • Voordelen voor de boekhouding -
Zelfs als je geen interesse hebt in hogere bestedingslimieten, kunnen creditcards voor kleine bedrijven je helpen om je boekhouding te versimpelen. Het is handig om al je zakelijke uitgaven te scheiden van je persoonlijke uitgaven wanneer je je belastingaangifte doet. Zo weet je wat je kunt verrekenen en wat waarschijnlijk niet.

 • Specifieke bonussen voor kleine bedrijven -
Creditcards bieden vaak extra's en kortingen op bepaalde producten en diensten. Denk aan restaurant uitgaven, reiskosten of vliegtickets. Zakelijke creditcards zijn vaak gespecialiseerd in bonussen gericht op, je raadt het al, bedrijven. Denk aan telefoonrekeningen, bevoorradingskosten, enzovoorts. Als je een creditcard voor je bedrijf wilt gebruiken, kijk dan welke extra's ze bieden om te zien of je daar iets aan hebt.

Kijk hier voor meer informatie over de voordelen, en nadelen, van zakelijke creditcards.


Wat moet een creditcard voor kleine bedrijven bieden?Wat een goede business creditcard voor kleine ondernemingen is, hangt af van je situatie. Waarschijnlijk is dat afhankelijk van je bedrijfstak. Toch zijn niet alle creditcards voor kleine bedrijven gelijk. Om te bepalen welke zakelijke creditcard het beste is voor jou en je bedrijf, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden.

 • Zijn de jaarlijkse kosten de moeite waard voor je bedrijf? -
De meeste creditcards hebben een jaarlijkse vergoeding. Dit geldt ook voor creditcards voor het MKB. Daarom is het belangrijk om na te gaan of de jaarlijkse kosten de moeite waard zijn voor je bedrijf. Hoe groter je bedrijf is, hoe logischer het is om een dure creditcard te hebben. Vooral als hij goede voordelen biedt.

 • Hoe groot is de aanmeldbonus? -
Een van die voordelen is de inschrijvingsbonus. De meeste bedrijven hebben hogere kosten dan particulieren. De jaarlijkse kosten, de uitgavenlimiet en de inschrijvingsbonus zullen dit weerspiegelen. Daarom is het nog belangrijker om creditcards en hun bonussen te vergelijken.

 • Welke beloningen ontvang je? -
Sommige van de beste creditcards voor kleine ondernemingen belonen je met punten of een cashback als je ze veel gebruikt.

 • Welke extra voordelen biedt de kaart? -
Veel kleine zakelijke creditcards bieden verschillende beloningen en extraatjes. Er zijn verschillende kaarten die geschikt zijn voor verschillende bedrijven. Een kaart die veel reisgerelateerde voordelen biedt, bijvoorbeeld, is het meest waardevol voor een ondernemer die veel moet reizen.

 • Hoeveel mensen gebruiken de kaart? -
Ben je de enige die de zakelijke creditcard zal gebruiken? Of gaan je werknemers er ook gebruik van maken? Heb je meer dan één kaart nodig? Een systeem met meerdere kleine bedrijfscreditcards is altijd duurder Maar als je werknemers met een kaart moeten kunnen betalen, kan de uitgave de moeite waard zijn.

 • Hoe goed is de klantenservice van de creditcardmaatschappij? -
Een creditcardmaatschappij met een uitstekende klantenservice kan het leven van ondernemers op de lange termijn gemakkelijker maken. Zorg ervoor dat zoiets simpels als een slechte klantenservice je bedrijf niet schaadt.


Verschillende soorten zakelijke creditcardsZakelijke creditcards zijn er, net als persoonlijke creditcards, in verschillende varianten: maandelijks af te lossen creditcards, prepaid creditcards en gewone creditcards. Hieronder bespreken we ze met hun voor- en nadelen.

 • Een maandelijks af te lossen betaalkaart:


Met een betaalkaart is er geen uitgavenlimiet (hoewel dit niet betekent dat je onbeperkt kunt uitgeven), dus je moet de rekening elke maand volledig betalen. Dit is handig als je een wisselende cashflow hebt, wat je bestedingslimiet op een gewone kredietkaart schaadt. Lees hier meer over het gebruik van betaalkaarten voor ondernemers.

 • De creditcard voor bedrijven:


Een zakelijke creditcard werkt precies zoals je gewend bent. Hij heeft een vaste bestedingslimiet, waarbij je het saldo van maand tot maand kunt opnemen, met rente. Dit soort kaarten biedt ook een 0% APR (rente) periode, die niet beschikbaar is met betaalkaarten.

 • Een zakelijke prepaid creditcard:


Prepaid creditcards zorgen niet voor schulden. Dit maakt ze tot de goedkoopste optie voor een zakelijke of persoonlijke creditcard. Daarnaast zijn ze ideaal om de uitgaven te beperken. Prepaid creditcards voor het MKB zijn gemakkelijk te kopen en op te waarderen. Je vind er veel op Beltegoed.nl. Bezoek onze prepaid creditcards pagina om te zien welke creditcards we aanbieden.


De beste zakelijke creditcards voor kleine ondernemingen.Het is niet eenvoudig is om één creditcard voor kleine bedrijven aan te wijzen als de beste. Toch hebben we er drie uitgekozen die uitstekend zijn voor kleine bedrijven. Hiermee is het hopelijk wat makkelijker om de perfecte zakelijke of persoonlijke creditcard te kiezen voor jouw eigen bedrijf.

1. De Transcash prepaid creditcard - Een makkelijke allround creditcardMet Transcash profiteer je van alle voordelen van een credit card zonder de nadelen. Ideaal voor kleinere bedrijven. Betaal overal waar MasterCard geaccepteerd wordt. Online of Offline. Om Transcash codes te gebruiken heb je een Transcash kaart nodig.

Op dit moment kan je die alleen bestellen in Frankrijk en Italië.

Als je een Transcash kaart hebt, waardeer je die snel, veilig en gemakkelijk op op Beltegoed.nl. Vul je e-mailadres in en selecteer het bedrag dat je nodig hebt.

Betaal met één van de vele vertrouwde betaalmethoden. Je opwaardeercode vind je inbox binnen 30 seconden.


2. De AstroPay prepaid creditcardWil je online kunnen betalen en je privégegevens en bankgegevens veilig houden? Dan is AstroPay perfect voor je.

Gebruik AstroPay als alternatief voor creditcards en bescherm jouw online privacy. Wil je direct kunnen beschikken over een veilige prepaid creditcard?

Je kunt Jouw AstroPay code inwisselen door ermee te betalen op een partner-website. Het is handig om voor het kopen van de AstroPay prepaid creditcard te bekijken of je ermee kunt betalen waar jij dat wilt.

Je kunt meerdere keren betalen met je AstroPay digitale code tot het saldo op is. De code is 12 maanden geldig.

Een AstroPay prepaid creditcard kopen is veilig, snel en simpel op Beltegoed.nl. Wil je liever de beschikking hebben over een plastic zakelijke prepaid creditcard? Dan is de Transcash creditcard misschien een handigere optie. Dan is de BITSA prepaid creditcard misschien beter geschikt.


3. BITSA- de perfecte prepaid creditcard het MKBBen je op zoek naar een zakelijke prepaid creditcard voor kleine ondernemingen zonder schulden te maken? Dan is de BITSA-kaart perfect. De lage jaarlijkse kosten en geen starttarief maken dit veruit de goedkoopste kaart om te gebruiken.

Prepaid creditcards zoals BITSA zijn nog handiger als je een klein bedrijf hebt met werknemers die een creditcard nodig hebben om te reizen. Want hoe controleer je deze uitgaven zonder de bedrijfsrekening te gebruiken?

De BITSA prepaid creditcard is makkelijk te krijgen en te gebruiken. Je kredietwaardigheid is niet van belang. Je regelt hiermee een digitale prepaid creditcard krijgen binnen enkele minuten.

Het opwaarderen van je prepaid kaart is al net zo eenvoudig Hiervoor ga je naar de BITSA creditcard pagina hier op Beltegoed.nl. Kies het bedrag dat je nodig hebt en betaal met de betaalmethode van je voorkeur. Je ontvangt je code binnen 30 seconden. Voer die code in op de BITSA website of app en het geld wordt onmiddellijk bijgeschreven op je BITSA creditcard.

BITSA kopen Alle prepaid creditacards


Terug naar het overzicht