Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
11-01-22 - 

De providers met de beste mobiele dekking in Nederland

Een goede mobiele dekking bij je telefoonaanbieder is belangrijk. Als je geen goed bereik hebt op je mobiele telefoon, heb je niet veel aan je abonnement. Daarom hebben we deze gids geschreven. Hiermee ontdek je welke telefoonprovider je met welk abonnement de beste dekking biedt.
telefoon aanbieders met de beste mobiele dekking

In Nederland hebben vier mobiele telefonie-aanbieders elk hun eigen netwerk. Andere aanbieders huren hun netwerken van deze providers. De providers met een eigen netwerk zijn in Nederland KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2.

Hier vind je een handige dekkingskaart van mobiele providers waarop je kunt zien welke providers dekking bieden met hun netwerk, in welk gebied van het land. Hierop vind je bijvoorbeeld de Vodafone 5G dekking en de KPN 5G dekking. Vul jouw woonplaats in (of het gebied waarin jij je vaak begeeft) en bekijk de 2G, 3G of 4G dekking van jouw gebied op de kaart. Zo zie je snel werk netwerk het best bij je past.

Op dit moment worden veel gebieden voorzien van een betere dekking voor mobiele telefoons: 5G. Dit netwerk is sneller en betrouwbaarder dan de vorige systemen, zoals 3G en 4G. Wil je weten wat 5G is? Of hoe 5G werkt? Lees dan hierverder.


Omdat 5G redelijk nieuw is, kun je nog niet overal gebruik maken van de mobiele dekking voor 5G. Daarom hebben we een vergelijking gemaakt tussen de grootste netwerken in Nederland. Het is te verwachten dat 5G hierop het eerst te gebruiken is met een goede landelijke mobiele dekking. Welke mobiele provider heeft het beste 5G netwerk en hoe kun je het best gebruik maken van deze nieuwe technologie? Hoe werkt het allemaal?


Vodafone (5G) dekking in NederlandHet Vodafone 5G netwerk is beschikbaar in heel Nederland. Sinds 21 juli 2020 heeft Vodafone een mobiele dekking in het hele land, geschikt voor degenen die een 5G abonnement hebben. De dekkingskwaliteit van Vodafone 5G kan verschillen per mobiele telefoon die je gebruikt en het gebouw en gebied waarin jij je bevindt. Hier kun je terecht voor meer informatie omtrent de Vodafone 5G dekking, het bereik en eventuele storingen.

  • Hoe profiteer je het meest van het Vodafone 5G netwerk?


Om je voordeel te kunnen doen met de Vodafone 5G dekking en het netwerk heb je een telefoon nodig die geschikt is voor 5G en natuurlijk een 5G abonnement. Vodafone biedt zowel SIM-only abonnementen als contracten met een telefoon aan. Hier vind je de beschikbare 5G deals. Houd er rekening mee dat je met 5G een veel sneller netwerk gebruikt. Je verbruikt hiermee makkelijk meer data dan je gewend bent met 4G of 3G.


  • Kan ik gebruik maken van de Vodafone 5G dekking met een prepaid abonnement?


Op dit moment biedt Vodafone nog geen 5G prepaid abonnement aan. Natuurlijk kun je met een prepaid abonnement wel gewoon gebruik maken van de 3G of 4G netwerken van Vodafone. Heb je al een prepaid abonnement? Dan kun je op beltegoed.nl terecht om je Vodafone beltegoed en data op te waarderen.

Vodafone beltegoed opwaarderen


KPN (5G) dekking in Nederland
De KPN 5G dekking is groot in Nederland. Volgens de Ookla test in 2021 biedt KPN het snelste netwerk. Je kunt bijna overal in Nederland gebruik maken van de KPN 5G dekking met een uitgebreid netwerk. Het KPN 5G netwerk is zeer uitgebreid en biedt zelfs 5G in het noorden en zuiden van het land. In de komende maanden zal de dichtheid van het netwerk voor 5G nog verder worden uitgebreid. Hier vind je een handige kaart met een overzicht van de KPN 5G dekking.

  • Hoe maak je het best gebruik van de KPN 5G dekking?


Net zoals bij Vodafone heb je een telefoon nodig die geschikt is voor 5G. En een abonnement op het KPN 5G netwerk. Hier kun je bekijken welke telefoons geschikt zijn om te gebruiken met 5G. Er zijn veel verschillende abonnementen en contracten af te sluiten bij KPN voor een goede mobiele 5G dekking. Van prepaid tot SIM-only en uiteraard zijn er ook speciale zakelijke abonnementen voor KPN 5G. Hier vind je alle abonnementen die geschikt zijn voor de KPN 5G dekking.

  • Kan ik met een prepaid abonnement gebruik maken van de mobiele dekking voor 5G van KPN?


KPN biedt SIM-only prepaid abonnementen aan. Deze zijn goedkoper dan de abonnementen inclusief een nieuwe telefoon. Zo kun je gebruik maken van de mobiele dekking voor 5G en een oogje op je budget houden. Ben je al klant van KPN? Dan kun je in je account bekijken of je kunt overgaan op het KPN 5G netwerk. Als dat zo is, dan kun je jouw KPN beltegoed en data makkelijk, veilig en snel opwaarderen op beltegoed.nl. Voor jezelf, of voor een ander.

KPN beltegoed opwaarderen

T-Mobile 5G dekking in Nederland
De T-Mobile 5G dekking beslaat een gebied met 90% van de inwoners van Nederland. Oftewel; T-Mobile biedt een landelijke dekking met een goed 5G bereik. Je kunt in het hele land gebruik maken van het 5G netwerk van deze telefoonaanbieder. Op deze dekkingskaart van mobiele providers kun je zien waar de T-Mobile 5G dekking het best is.

  • Hoe maak je het best gebruik van de T-Mobile 5G dekking?


Net zoals de andere aanbieders van 5G, heeft T-Mobile verschillende 5G abonnementen beschikbaar. Hiermee kun je nog sneller en veiliger bellen, appen, browsen en gamen. Als je T-Mobile klant bent kun je in jouw account bekijken of je met je huidige telefoon al gebruik kunt maken van het T-Mobile 5G netwerk. Dat verschilt per merk en type telefoon.

  • Kan ik T-Mobile 5G gebruiken met een prepaid abonnement?


Je kunt alvast een prepaid 5G SIM-only abonnement afsluiten bij T-Mobile. Ook kun je natuurlijk nog steeds kiezen voor T-Mobile prepaid 4G. Als je klant bent van T-Mobile dan kun je hier makkelijk en snel je T-Mobile beltegoed en data opwaarderen.

T-Mobile beltegoed opwaarderen


Welke provider heeft het beste bereik in Nederland?
Natuurlijk zijn Vodafone, KPN en T-Mobile niet de enige aanbieders met een 5G dekking in Nederland. Ook Tele2 heeft een 5G dekking. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het netwerk van T-Mobile. Zo biedt Tele2 een 5G dekking van 90% in Nederland.

Tele2 5G op het netwerk van T-Mobile

Je kunt zelfs kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement met de Tele2 5G dekking. Hier vind je meer informatie over de abonnementen met 5G bij Tele2.


Lebara 5G

Ook bij aanbieders zoals Lebara kun je 5G gebruiken. Lebara maakt gebruik van het KPN 5G netwerk. Waarmee je beschikt over een uitstekende 5G dekking. Er zijn verschillende 4G en 5G abonnementen beschikbaar bij Lebara.

Snel en makkelijk jouw data en beltegoed opwaarderen
Met een brede mobiele dekking voor 5G in Nederland heb je dus de keuze uit veel verschillende aanbieders. Maak gebruik van de snelheid van 5G, of blijf je vertrouwde 4G gebruiken. Jij kiest! Ben je snel door je 4G of 5G beltegoed heen? Op beltegoed.nl kun je jouw beltegoed en data overal ter wereld snel en veilig opwaarderen.


Terug naar het overzicht