Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
09-02-24 - 

Tips en tricks voor gevorderde spelers van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom heeft spelers wereldwijd weten te fascineren met zijn boeiende gameplay, ingewikkelde verhaallijn en uitgestrekte wereld. Ben je een gevorderde speler en op zoek naar nieuwe uitdagingen en avonturen? Volg dan onze onmisbare tips en tricks: Zelda Tears of the Kingdom

 1. Appeltruc
  Als je een creatie van de Yiga-clan vindt die je leuk vindt, maar die je niet makkelijk uit elkaar kunt halen of kunt repliceren, plak er dan een appel op. Dan kun je de complete creatie automatisch namaken, meestal voor minder Zonaite dan wanneer je deze zelf zou maken.

 2. Beheersing van Ascend in gevechten
  Ascend, een tactische vaardigheid, is vooral effectief tegen grotere vijanden zoals Steen-Talus. Timing en positionering zijn cruciaal. Met Ascend duik je zo door plafonds heen. Gebruik deze functie bijvoorbeeld wanneer je je onder de vijand bevindt om zo vlak achter hem uit te komen. Dit geeft je een strategisch voordeel in de strijd.

 3. Hartjes ruilen voor energie
  Ergens in Hyrule staat een standbeeld met hoorns waar je extra energie kunt ruilen tegen hartjes, of andersom. Denk altijd eerst goed na wat je op dat moment nodig hebt voordat je ruilt.

 4. Wapens maken met Ultrahand
  Je kunt experimentele wapens maken door Zonai-werktuigen te combineren. Een mooi voorbeeld is een vlammenwerpmachine gemaakt van twee grote wielen en vier vlammenwerpers. Ga naar je inventaris en selecteer de juiste items om ze te combineren. Meestal kun je hiervoor eenvoudig aanwijzingen op het scherm volgen of items bij elkaar slepen. Wees creatief en experimenteer met allerlei verschillende combinaties.
  Ultrahand heeft daarnaast ook andere toepassingen. Wanneer deze vaardigheid is geactiveerd, kun je voorwerpen zoals gevallen wapens, handige materialen of begraven schatkisten makkelijker vinden.

 5. Elementaire wapens en uitrusting
  Als je zeldzame edelstenen hebt gevonden, zoals robijnen, topazen en saffieren, kun je deze als hechtmateriaal gebruiken dankzij hun elementaire eigenschappen. Als je bijvoorbeeld een robijn aan je wapen koppelt, kan hij vuurballen schieten. Of maak saffier vast aan je schild om vijanden te bevriezen. Ga naar je crafting-menu, selecteer een wapen of schild en kies vervolgens de edelsteen die je ermee wilt combineren. Hou bij je keuze rekening met de soorten vijanden waarmee je te maken hebt.

 6. Optimalisatie van de Sheikah Sensor+ om zeldzame items te vinden
  Zodra je de Sheikah Sensor+ hebt ontgrendeld, kun je deze instellen om zeldzame materialen en items op te sporen. Gebruik deze functie om goed verborgen bronnen te vinden. Hiermee kun je vervolgens je uitrusting upgraden of krachtige gerechten bereiden.
  Dit is wat je nodig hebt om de Sheikah-sensor effectief te leren gebruiken:
  - Inzicht in de verdeling van bronnen binnen Hyrule.
  - Inzicht in de items die je nodig hebt voor je huidige doelstellingen.
  Hieronder volgen nog wat andere handige tips en extra informatie om het meeste uit de game te halen.

Zelda Tears of the Kingdom: antwoord op al je prangende vragen


Vliegen met behulp van het zweefzeil
De eenvoudigste manier om te vliegen met een zweefzeil is met de functie Recall:
 • Bevestig eerst een of twee blazers aan de achterkant van het Zweefzeil.
 • Als je op een rand staat, gebruik je Ultrahand om het zweefzeil eraf te laten vallen. Vervolgens gebruik je Recall om hem weer omhoog te brengen, zodat je erop kunt springen..
 • Activeer de blazers en vliegen maar.

Ontwijken
Het beheersen van de ontwijkingsmechanismen is essentieel voor effectieve gevechten in Zelda: Tears of the Kingdom.

Een ontwijking initiëren
 • Target eerst je vijand door de ZL-knop ingedrukt te houden.
 • Gebruik vervolgens de analoge stick om de richting te kiezen waarin je wilt ontwijken. Je kunt naar links, rechts of achteruit bewegen.
 • Druk ten slotte op de X-toets om te ontwijken.

Soorten ontwijkingen
 • Je kunt naar links of rechts springen wanneer je de vijand hebt getarget. Deze manoeuvre is vooral handig om speersteken en hamerzwaaien boven het hoofd te ontwijken.
 • Voer een achterwaartse salto uit door achteruit te bewegen en te springen. Gebruik dit om brede zwaaibewegingen van zwaarden en explosieve schokgolven te ontwijken.

Perfecte ontwijking
 • Om een perfecte ontwijking uit te voeren, moet je je ontwijking precies timen vlak voordat de vijand je raakt.
 • Na een perfecte ontwijking vertraagt de tijd, waardoor je de kans krijgt een reeks aanvallen uit te voeren. Dit wordt een Flurry Rush genoemd.
 • Om een Flurry Rush te starten, druk je op de Y-knop wanneer daarom wordt gevraagd.

Wat zijn de heiligdommen in ‘Zelda: Tears of the Kingdom’?


De heiligdommen zijn verspreid over verschillende regio's van de gamewereld. Deze heiligdommen bieden allerlei soorten uitdagingen en speurtochten. Als je deze voltooit, verdien je een Blessing of Light. Die kun je ruilen tegen extra hartjes of energie bij een godinnenstandbeeld. Er zijn de volgende soorten heiligdommen:
 • Puzzels
 • Gevechtstraining
 • Proefterreinen
 • Rauru's zegen
 • Speurtochten

Om je een beter idee te geven van waar deze heiligdommen zich bevinden, volgt hier een overzicht van enkele locaties per regio:
Hebra: hier vinden we de tempel van Eutoum, Gatakis, Orochium, Oromuwak enz.
Tabantha: dit kunnen puzzels zijn, zoals touwtrekken of het gebruik van verschillende werktuigen in het gebied.
Popla Foothills: mogelijk moet je eerst specifieke missies voltooien om hier toegang toe te krijgen.
Sahasra Slope: ook hier kan het zijn dat je missies moet voltooien of door bepaalde grotten moet navigeren.
Rabella Wetlands: mogelijk vind je heiligdommen op locaties als de Mount Dunsel-grot of een grot op Eventide Island. Voor een aantal hiervan moet je eerst zijmissies voltooien.
Mount Lanayru: je vindt hier heiligdommen in gebieden als de Deepback Bay-, Lanayru Road East- en Retsam Forest-grot.
Upland Zorana: mogelijk moet je door grotten navigeren en missies voltooien om deze te vinden.
Ulri Mountain: heiligdommen als de tempel van Domizuin, Gemimik enz.
Eldin Canyon: mogelijk moet je specifieke crystal shrine quests voltooien om ze te vinden.
In de diepten bevinden zich geen heiligdommen. Elk heiligdom in het oppervlak komt echter overeen met een Lightroot-locatie in de diepten, en andersom. Dit betekent dat als je een heiligdom op het oppervlak vindt, er een overeenkomstige Lightroot in de diepten eronder zal zijn.

Creatief gebruik van de natuurkundige regels


De ‘natuurkundige’ regels in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom geven je creatieve oplossingen. Je kunt bijvoorbeeld objecten op verschillende manieren manipuleren. Je kunt vaardigheden zoals Magnesis gebruiken om metalen voorwerpen te verplaatsen. Op deze manier kun je kloven overbruggen, schakelaars activeren of geïmproviseerde wapens maken.
De game presenteert vaak puzzels die meer dan één oplossing hebben. Dit nodigt je uit om de natuurkunde op unieke manieren te gebruiken. Als je bijvoorbeeld Stasis gebruikt om objecten te bevriezen, kun je deze objecten vervolgens meerdere keren raken en zo kinetische energie opbouwen. Vervolgens kun je ze loslaten om door barrières heen te breken of hoge plaatsen te bereiken.
Mogelijk moet je ook objecten stapelen om geïmproviseerde trappen te maken. Of moet je de paraglider gebruiken in combinatie met opwaartse luchtstromen om nieuwe hoogten te bereiken. En je kunt zelfs de natuurkundige eigenschappen van water en wind benutten om complexe milieupuzzels op te lossen.

Paaseieren en overlevering in ‘Tears of the Kingdom’


De game zit boordevol fascinerende paaseieren en verbindingen met het bredere Zelda-universum. Een mooi voorbeeld is de Zonaite-boog met miniatuurversies van de Ancient Sage-maskers. Deze maskers vertegenwoordigen de wijzen van vuur, bliksem, wind en water en zijn een subtiele knipoog naar de rijke geschiedenis van de game.
En drie van de Zonai-werktuigen, de vrieswindwerper, bliksemwerper en vlammenwerper, zijn rechtstreeks geïnspireerd op de drie draken uit het Zelda-universum.
De oude Hyruleaanse stenen tabletten in de game, gevonden op verschillende locaties in de lucht, zijn geschreven in Middelengels. De tabletten bieden een kijkje in de levens van de koninklijke familie en andere belangrijke personages.

Koop ‘The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom’


Enthousiast geworden en nog niet in het bezit van Zelda Tears of the Kingdom? Koop het dan nu online met een Nintendo eShop Card. Met deze prepaid kaart kun je content kopen in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch. Dit is veilig, makkelijk en snel. Zo bespaar je tijd en energie, zodat jij je volledig op dit legendarische spel kunt concentreren.


Terug naar het overzicht