Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
08-10-21 - 

De beste prepaid studenten creditcards in Nederland

Als student vraag je je misschien af of je in aanmerking komt voor een creditcard. Het korte antwoord is ja. Tegenwoordig bieden verschillende Nederlandse banken studenten creditcards aan. Je hoeft geen kredietverleden te hebben en de kosten en rente zijn meestal redelijk. Een voorbeeld hiervan is de ING of de ABN AMRO Studenten creditcard. Hierbij is het goed om te weten dat je alleen een studenten creditcard kunt aanvragen bij banken wanneer je ook een bankrekening voor studenten opent bij dezelfde bank. Voor internationale studenten gelden soms andere regels wat betreft het aanvragen van een creditcard voor studenten.
alt

Kan een internationale student een studenten creditcard krijgen in Nederland?



Een studenten creditcard aanvragen is voor internationale studenten vaak wat ingewikkelder. Om als internationale student een creditcard te krijgen, moet je eerst een bankrekening openen. Voor het openen van een bankrekening in Nederland heb je een aantal documenten nodig, waaronder een identiteitsbewijs (d.w.z. een paspoort of een EU rijbewijs) en een bewijs van adres. Pas na aankomst in Nederland kun je beginnen met het openen van een bankrekening.

Voor internationale studenten van buiten de EU zijn bij het openen van een bankrekening meer of andere documenten vereist. Het is verstandig om bij een aantal banken te informeren. Vraag na wat hun procedure is voor het openen van en studentenrekening of een studenten creditcard.

Na het openen van een bankrekening kun je pas starten met de aanvraag van en creditcard voor studenten. Sommige banken keuren dit pas goed na een aantal maanden (waarin je iedere maand inkomsten op je rekening hebt ontvangen).

Gelukkig is er een makkelijk alternatief. Zo is er de prepaid creditcard voor studenten. Deze kun je veel sneller in handen hebben. Er is niet eens een bankrekening voor nodig.

Een prepaid studenten creditcard of een gewone creditcard?



Naast het langdurige proces om een studenten creditcard te krijgen, is er een ander nadeel bij 'gewone' creditcards voor studenten. Misschien heb je weinig inkomsten of is het gewoon moeilijk om je creditcard (iedere maand) af te betalen. Hierdoor kun je een negatieve registratie krijgen bij het BKR. Dat kan je na je afstuderen flinke problemen bezorgen.

Bedenk of een prepaid creditcard voor studenten een goed alternatief voor je is, voor je je aanmeldt bij een bank voor een 'gewone' creditcard. Prepaid creditcards kunnen worden gebruikt voor het betalen voor boodschappen of entertainment, voor reizen en meer. Vooral wanneer je meestal online shopt is een prepaid creditcard ideaal.

We bespreken enkele van de beste prepaid creditcards voor studenten in Nederland.

1. BITSA




Wat is BITSA?

BITSA is een prepaid VISA-kaart, perfect te gebruiken als prepaid creditcard voor studenten. Iedereen kan hem aanvragen. Je hoeft er zelfs geen bankrekening voor te hebben. Het enige wat je hoeft te doen is de BITSA app op je telefoon te installeren en de kaart via de app aan te vragen. Je ontvangt je fysieke BITSA-kaart binnen enkele dagen per post. Vanaf dat moment kun je hem opladen met BITSA-vouchers. Je kunt er geld op overboeken, contant geld op zetten of zelfs blockchain-tokens gebruiken om je kaart op te waarderen.


Waarom we BITSA waarderen:

BITSA is net zo flexibel te gebruiken als een gewone studenten creditcard, maar je loopt geen risico op schulden. De kaart wordt overal geaccepteerd waar je met een gewone VISA-kaart kunt betalen (online of offline). Handig: in tegenstelling tot de meeste andere prepaid creditcards kun je er geld mee opnemen bij elke geldautomaat. Dat maakt hem perfect voor op reis, maar ook om te winkelen op websites als Amazon of Zalando. Met andere woorden, BITSA is mogelijk de beste prepaid creditcard voor studenten.

2. Transcash



Wat is Transcash?

De prepaid creditcard van Transcash is vergelijkbaar met die van BITSA. Transcash is een prepaid creditcard die je kunt opwaarderen met tegoed wanneer je dat wilt. Hij werkt prima voor studenten die graag de beschikking willen hebben over een veilige makkelijke creditcard. De Transcash-kaart wordt online en offline geaccepteerd in elke winkel die VISA- of Mastercard-betalingen ondersteunt. Neem je Transcash als prepaid creditcard voor studenten? Dan kun je met deze kaart geld opnemen bij elke geldautomaat ter wereld.


Waarom we Transcash waarderen:

Naast de gewone prepaid Transcash-kaart kun je ook kiezen voor een Dual Pack Money Sharing Cards. De Dual Pack is een geweldige betalingsoplossing voor studenten in het buitenland. Hiermee kun je direct en gratis geld overmaken tussen de twee Transcash-kaarten in de Pack. Op die manier kunnen je ouders jou geld sturen (en jij hen) zonder de reguliere overschrijvingskosten te hoeven betalen. De beste prepaid studenten creditcard voor degenen wiens ouders af en toe geld willen sturen.

3. Mastercard cadeaukaart



Wat is een Mastercard cadeaukaart?

De prepaid Mastercard cadeaukaart (of giftcard) werkt als een gewone Mastercard, alleen is het tegoed van de kaart vooraf betaald. Je kunt een Mastercard gift card met verschillende waarden kopen en daarmee online betalen waar Mastercard wordt geaccepteerd.

Je kunt de Mastercard gift card alleen gebruiken voor online betalen. Als je - net als de meeste studenten - eigenlijk alleen online shopt, dan is dat geen probleem.

Houd er rekening mee dat het doen van betalingen met een aanbetaling, zoals hotelreserveringen of autoverhuur, mogelijk niet werken met een prepaid kaart of niet werken met iedere prepaid creditcard. Je kunt jouw prepaid creditcard voor studenten gebruiken voor gewone boodschappen en dagelijkse uitgaven.

Waarom we Mastercard cadeaukaarten waarderen:

Mastercard is een wereldwijd bekend merk. Je kunt met een prepaid studenten creditcard van Mastercard dan ook op meer locaties betalen dan met de meeste andere prepaid creditcards. Deze prepaid creditcard is makkelijk in het gebruik en je hebt geen fysieke kaart nodig. In plaats daarvan koop je online een digitale code, waarmee je op duizenden websites kunt betalen. Voordat je de kaart kunt gebruiken om mee te betalen maak je een Mastercard-account aan. De account functioneert als e-wallet, oftewel als je portemonnee. Handig; op je account kun je al jouw transacties met de kaart inzien.


Samenvatting: De beste prepaid creditcards voor studenten



Als je een uit Nederland afkomstige student bent die vooral online winkelt, dan is een prepaid Mastercard cadeaukaart ideaal. Voor degenen die graag offline en online winkelen is de BITSA een perfecte studenten creditcard. Als internationale student wil je misschien de mogelijkheid hebben om gratis en direct geld over te maken tussen jezelf en je familie thuis. Transcash en de handige Dual Pack optie maken het je makkelijk!

Eén ding is zeker, er is meer keuze aan creditcards voor studenten dan je dacht.


Terug naar het overzicht