Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
28-07-23 - 

Lyca vs Lebara

Op zoek naar een nieuw prepaid abonnement, maar kun je niet kiezen tussen Lyca en Lebara? In dit artikel zetten we een aantal belangrijke factoren van deze twee providers voor je op een rijtje. We zullen ingaan op netwerkbereik, kosten, opwaarderen met PayPal, internationaal gebruik en online opwaarderen.


Netwerkbereik

lyca vs lebara
Laten we allereerst eens kijken naar Lyca vs Lebara op het gebied van netwerkbereik. Zowel Lyca als Lebara maken gebruik van het mobiele netwerk van KPN, dat bekendstaat als het snelste netwerk met de beste dekking en het best beoordeelde 4G-netwerk. Wat het netwerkbereik aangaat, zijn er dus geen verschillen en zit je bij beide providers helemaal goed.


Kosten


Wat is nu het verschil in kosten als we kijken naar Lyca vs Lebara? Eigenlijk ligt het eraan wat je precies wilt. Bij beide heb je twee verschillende opties:

1. Een prepaid bundel
2. Beltegoed opwaarderen per keer

Een prepaid bundel is eigenlijk zoiets als een abonnement, alleen loopt deze automatisch af na de gekozen periode en betaal je de kosten vooruit. Bij zowel Lyca als Lebara kun je een prepaid bundel kopen. Laten we de kenmerken van de goedkoopste bundels van Lyca vs Lebara nu eens bekijken.

De goedkoopste bundel van Lyca heeft de volgende kenmerken:
  • €30
  • Verloopt automatisch na drie maanden
  • Inclusief 5GB internet

Na die drie maanden kun je ervoor kiezen een nieuwe bundel aan te schaffen of verdergaan zonder bundel en de hoeveelheid tegoed kopen die je op dat moment wenst.

De goedkoopste bundel van Lebara heeft de volgende kenmerken:
  • €10
  • Verloopt automatisch na 30 dagen
  • Inclusief 4GB internet

Bij Lebara heb je daarnaast ook een internationale bundel voor €15. Daarvoor krijg je 500 belminuten, 100 sms'jes en 3GB internet. Je kunt dan vanuit je bundel naar maar liefst 44 landen bellen en sms'en. Verder zijn er verschillende databundels beschikbaar, waarvan de goedkoopste goed is voor 500MB en €5 kost. Alle bundels van Lebara verlopen automatisch na 30 dagen.

Wil je geen bundel en gewoon opwaarderen wanneer je beltegoed en/of data op is, dan kan dat natuurlijk ook. Als je kijkt naar de mogelijkheden van Lyca vs Lebara zie je dat je bij Lyca vanaf €10 kunt opwaarderen. Bij Lebara is de goedkoopste optie €5, en daarmee ontvang je voor €10 aan tegoed. De geldende tarieven per minuut/MB verschillen bij Lebara per prepaid abonnement. Neem een kijkje op de tarievenpagina van Lebara voor meer informatie. De tarieven van Lyca vind je hier.Opwaarderen met Paypal


Voor beide providers kun je beltegoed kopen via verschillende gangbare betaalmethoden, waar ook PayPal er een van is. Dat kan onder andere via beltegoed.nl.Internationaal gebruik


Je kunt ook bij beide providers terecht als je naar of vanuit het buitenland wilt bellen of sms'en. Bij Lyca betaal je hiervoor de geldende tarieven vanuit je beltegoed of je prepaid bundel. Wil je gebruikmaken van internet in het buitenland? Binnen de EU kun je 5GB in het buitenland gebruiken. Buiten de EU gelden andere regels.

Bij Lebara kun je ook internationaal bellen en sms'en, maar hiervoor heb je een van de volgende producten nodig:

1. 10=30
2. Lebara One
3. All in International

Je belt dan voor dezelfde tarieven als in Nederland. Je kunt ook gebruikmaken van internet in het buitenland. Binnen de EU betaal je hiervoor dezelfde tarieven als in Nederland en daarbuiten heb je de bundel Lebara One nodig.Online opwaarderen


Voor beide providers kun je heel eenvoudig je tegoed online opwaarderen. Doe dat bijvoorbeeld via de site van beltegoed.nl. Voor Lyca kun je hier opwaarderen, en zie hier voor Lebara.

Lycamobile opwaarderen Lebara opwaarderen


Terug naar het overzicht