Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
18-11-22 - 

Kom alles te weten over prepaid creditcards

Door digitale betalingen is de manier waarop we geld uitgeven veranderd. Zoals bij eigenlijk alles, zijn er voor- en nadelen. Online kassa's en contactloze terminals vinden de meesten van ons een voordeel van digitaal betalen. Maar je verliest makkelijk de controle over je uitgaven als je eindeloos krediet hebt en nooit contant geld hoeft aan te raken.

Toch is er een manier om twee vliegen in één klap te slaan: met het gemak van een creditcard en een duidelijk budget van contant geld; oplaadbare prepaid creditcards. Je hebt niet eens een krediet check nodig om er een te krijgen. Toegankelijk, veilig en privé, wie weet is een prepaid kredietkaart precies wat je zoekt.

alt

Wat is een oplaadbare prepaid creditcard?



Het gebruiken van vooraf oplaadbare prepaid kredietkaarten is eenvoudig. Het zijn betaalkaarten die vooraf zijn voorzien van geld. Met deze kaarten kun je doorgaans betalen waar je een creditcard, bankpas of zelfs contant geld zou gebruiken. Als het saldo opraakt, laad je de kaart gewoon opnieuw op.

Deze prepaid kaarten bieden een oplossing voor iedereen die op zoek is naar een flexibele, veilige en eenvoudige manier van (online) betalen. Heb je een slechte kredietwaardigheid of wil je je uitgaven onder controle houden? Dan kan een prepaid geldkaart zoals paysafecard een uitkomst zijn.

Hoe werken oplaadbare prepaid geldkaarten?



Oplaadbare prepaid creditcards zijn gebruiksvriendelijk. Als je iets betaalt, wordt het bedrag automatisch van het kaartsaldo afgehaald. Er is geen registratie of rekening nodig en je kunt je saldo op de kaart opwaarderen op jouw favoriete manier:

- Door een periodieke overboeking in te stellen vanaf je bankrekening;
- Door je werkgever je salaris op de kaart laten storten;
- Door online of in een winkel of postkantoor je saldo op te waarderen wanneer je maar wilt;
- Alle bovenstaande manieren zijn mogelijk.

Bij veel prepaid geldkaarten wordt gebruik gemaakt van het betaalnetwerk van Mastercard of Visa. Dat betekent dat deze kaarten breed geaccepteerd worden en dezelfde voordelen bieden als gewone creditcards. Zo kun je winkelen:

- in fysieke winkels;
- op vakantie;
- online."

Er zijn ook digitale geldkaarten die alleen online gebruikt kunnen worden.

Hoe kom ik aan een oplaadbare prepaid creditcard?



Je kunt op verschillende manieren een oplaadbare prepaid creditcard kopen:

- Sommige soorten kaarten zijn verkrijgbaar bij winkels als Primera of Albert Heijn.
- Rechtstreeks via de website van het kaartbedrijf.
- Op Beltegoed.nl, waar je de keuze hebt uit een groot aantal prepaid creditcards en geldvouchers."

Er zijn verschillende opwaardeerlimieten, afhankelijk van waar je jouw prepaid kaart koopt. Je kunt bijvoorbeeld maar €100 of €150 opwaarderen in een winkel of online. Bij bankoverschrijvingen zijn er meestal hogere limieten.

Wat zijn de voordelen van een prepaid geldkaart?



Prepaid creditcards kunnen meestal overal worden gebruikt waar betaalpassen of creditcards worden geaccepteerd. Ze bieden dus hetzelfde gemak als een gewone betaalkaart. Daarnaast hebben ze een paar unieke kenmerken:

Geen kredietcontrole
Prepaid kredietkaarten zijn ideaal als je niet in aanmerking komt voor een gewone creditcard. Je hebt misschien een lage kredietwaardigheid, bent net naar Nederland verhuisd of je hebt geen vast adres. Je leent geen geld met deze kaarten, dus er is geen BKR check. Hierdoor kunnen ze snel worden gebruikt. Gewoon de kaart opwaarderen en starten met uitgeven.

Geen schulden
In tegenstelling tot bij een creditcard kun je niet rood staan met een oplaadbare prepaidkaart. Handig als je je aan een budget probeert te houden of je budget onder controle wilt houden. Er is geen risico dat je een schuld opbouwt. Vaak gebruiken mensen prepaid creditcards voor online gokken of shoppen, om zichzelf een limiet op te leggen.

Anonimiteit
Met prepaid creditcards en geldvouchers kan de privacy online worden beschermd. Dit is vooral handig bij het betalen op websites waar veiligheid belangrijk is, zoals gok- of gamesites. Het maximum bedrag dat je kunt verliezen is het geldbedrag op de kaart. Je bankrekeningen of creditcards zijn niet zichtbaar.

Een prepaid creditcard kopen met contant geld biedt maximale veiligheid en anonimiteit. <LINK>Waar koop je een prepaid creditcard met contant geld</LINK>"

Wat zijn de nadelen van een prepaid creditcard?



Kosten
Afhankelijk van het type kaart kunnen de kosten hoog oplopen. Veel voorkomende kosten zijn:

- opstartkosten (eenmalige kosten als je de kaart voor het eerst krijgt);
- maandelijkse kosten (een terugkerend vast bedrag)
- transactiekosten (een percentage van elke aankoop)
- kosten voor geldopnames (gewoonlijk een vast bedrag telkens als je contant geld wilt pinnen);
- het opwaarderen van het saldo van de kaart (vaak in rekening gebracht als een percentage voor opwaardering boven een bepaald maandelijks bedrag).

Geen voordelen voor je kredietwaardigheid



Het gebruik van een prepaid creditcard verbetert je kredietscore niet, maar doet er ook geen afbreuk aan. Je kunt dit type kaart dus prima gebruiken als je geen creditcard wilt die geregistreerd wordt als lening bij het BKR.

Wil je jouw kredietgegevens inzien die het BKR heeft geregistreerd? Op de BKR website kun je hier een rapport van aanvragen.

Heb je interesse in een prepaid creditcard?



Er zijn veel verschillende kaarten beschikbaar, het is daarom handig om rustig te kijken welke kaart je kiest. Ga na of de kaart geschikt is voor jou. Doe onze quiz om de beste prepaid creditcard te vinden, of lees ons blog met tips over waar je een prepaid creditcard kunt kopen zonder extra kosten.


Terug naar het overzicht