Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
11-07-23 - 

Deezer vs Spotify: welke streamingdienst is beter?

deezer vs spotify Zoals de titel al aangeeft draait het in dit artikel om Deezer vs Spotify. Misschien maak je nog helemaal geen gebruik van een streamingdienst. Of misschien doe je dat wel al, maar ben je niet tevreden. Wat jouw reden ook is om het verschil tussen Deezer en Spotify te achterhalen, in dit artikel vertellen we je er alles over.

Deezer en Spotify zijn beide zeer populaire muziekstreamingdiensten die wereldwijd miljoenen gebruikers hebben. Het Zweedse Spotify is verreweg het bekendste platform met de meeste gebruikers. Dit platform telt maar liefst 489 miljoen gebruikers wereldwijd. Het Franse platform Deezer timmert echter ook hard aan de weg. Inmiddels heeft deze dienst 16 miljoen actieve gebruikers

Als we nu kijken naar Deezer vs Spotify, hebben ze veel vergelijkbare functies en een vergelijkbaar aanbod. Er zijn echter ook een aantal verschillen tussen de twee platforms. In dit artikel gaan we eerst in op de verschillen tussen Deezer en Spotify. Hier komen de muziekbibliotheek, de gebruikersinterface, de geluidskwaliteit, aanbevelingen, gratis opties en prijzen en abonnementen aan bod. Als je na het lezen van al die informatie een keuze hebt kunnen maken, lees dan vooral nog even verder. Daarna laten we namelijk zien hoe je heel eenvoudig overstapt tussen deze twee streamingdiensten.


De muziekbibliotheek


Als we kijken naar Deezer vs Spotify zien we dat beide platforms een uitgebreide bibliotheek bieden met miljoenen nummers uit verschillende genres. Ze hebben contracten met grote platenmaatschappijen en onafhankelijke artiesten. Over het algemeen hebben Spotify en Deezer een vergelijkbaar aanbod, maar er kunnen kleine verschillen zijn in regionale beschikbaarheid en enkele exclusieve releases. Als je bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in specifieke lokale muziek, is het handig om te controleren welk platform een bredere selectie daarin biedt.


De gebruikersinterface van Deezer vs Spotify


Spotify staat bekend om zijn intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface. Het heeft een eenvoudig te navigeren lay-out en biedt verschillende afspeellijsten, aanbevelingen en ontdekkingsopties. Deezer heeft ook een gebruiksvriendelijke interface, maar sommige gebruikers vinden de lay-out minder intuïtief dan die van Spotify.


Geluidskwaliteit


Als we de vergelijking Deezer vs Spotify trekken op het gebied van geluidskwaliteit, zien we dat de platforms verschillende audiokwaliteitsopties bieden. Spotify heeft echter de reputatie een iets betere geluidskwaliteit te bieden. Spotify maakt gebruik van het Ogg Vorbis-formaat met een variabele bitrate, terwijl Deezer gebruikmaakt van het MP3-formaat met een vaste bitrate. Dit kan leiden tot een iets betere geluidskwaliteit bij Spotify, vooral bij hogere bitrates.


Aanbevelingen


Spotify staat bekend om zijn krachtige aanbevelingsalgoritmen. Het analyseert je luistergedrag en biedt gepersonaliseerde afspeellijsten, dagelijkse mixen en ontdekkingen op basis van je smaak. Deezer heeft ook aanbevelingsfuncties, maar sommige gebruikers vinden dat de algoritmen van Spotify beter werken.


Gratis opties


Dan het verschil tussen Deezer en Spotify als we kijken naar gratis versies met beperkte functies en advertenties. De gratis versie van Spotify bevat advertenties tussen nummers door. De gratis versie van Deezer bevat advertenties en heeft beperkingen op het overslaan van nummers en offline luisteren. Spotify heeft over het algemeen een iets rijkere gratis gebruikerservaring.


Prijs en abonnementen


Beide platforms bieden betaalde abonnementen voor een advertentievrije ervaring en extra functies, zoals offline luisteren en hogere geluidskwaliteit. De prijzen variëren op basis van het land en het type abonnement dat je kiest. De vergelijking Deezer vs Spotify is qua abonnementsprijzen min of meer gelijk. Zie de pagina Deezer abonnementen voor de exacte prijzen van Deezer. En zie Spotify Premium voor meer informatie over de prijzen bij Spotify.
Als je een vast abonnement nu niet meteen ziet zitten, kun je ook altijd voor een giftcard van een van de streamingdiensten kiezen. Ga naar de pagina van beltegoed.nl en koop een giftcard voor Deezer Premium of koop een Spotify Premium code. Hiermee betaal je eenvoudig voor je abonnement, dat na de gekozen periode van één, drie of zes maanden automatisch afloopt. Zo zit je dus nergens aan vast. Mocht je meer tips willen om je abonnementen te beheren, lees dan ook eens ons artikel Manage subscriptions als een pro.
Deezer Premium giftcard kopen Spotify Premium giftcard kopen


Deezer overzetten naar Spotify en vice versa


Mocht je nu al gebruikmaken van een van de platforms en na het lezen van alle bovenstaande informatie besluiten om over te stappen, volg dan dit eenvoudige stappenplan:
  1. Maak een account aan bij de streamingdienst waarnaar je wilt overstappen.
  2. Exporteer je afspeellijsten.
  3. Voeg je favoriete nummers, albums en artiesten opnieuw toe aan je bibliotheek op de nieuwe streamingdienst.
  4. Ga naar de instellingen van de nieuwe streamingdienst en pas ze aan volgens je voorkeuren.
  5. Als je een betaald abonnement hebt bij de streamingdienst waarmee je wilt stoppen, zeg dit dan op.


Heb jij al een keuze gemaakt?


Als we kijken naar de bovenstaande verschillen, zien we dat Spotify vaak toch net even beter uit de bus komt. De verschillen zijn echter minimaal. Het is bovendien belangrijk op te merken dat persoonlijke voorkeur een grote rol speelt bij het kiezen tussen Deezer en Spotify. Het is een goed idee om beide platforms uit te proberen met hun gratis versies. Zo kun je zien welke interface, aanbevelingen en functies jou het meest aanspreken. En of de muziek waar jij naar op zoek bent ook echt te vinden is op de streamingdienst. Als je dan eenmaal je keuze hebt gemaakt, kun je overstappen volgens bovenstaand stappenplan. Of je maakt een nieuw account aan op het platform van je keuze.


Terug naar het overzicht