Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
21-02-23 - 

Een Visa card aanvragen zonder BKR

Het aanvragen van een reguliere creditcard valt of staat vaak met een (negatieve) notering bij het BKR (Bureau Kredietregistratie). Maar hoe krijg je zo'n notering, kun je ook een positieve BKR notering hebben en hoe kun je toch een Visa card aanvragen zonder BKR registratie? We leggen het je uit.


Een positieve BKR notering


Als je een lening afsluit die je aflost in meer dan twee maanden, wordt je lening geregistreerd bij het BKR. Dit is een positieve BKR notering. Het financieren van een auto, een krediet en leningen worden geregistreerd bij het BKR, zodat andere bedrijven bijvoorbeeld kunnen zien of je voldoende aflossingscapaciteit hebt als je een nieuwe lening aanvraagt.


Een negatieve BKR notering, wat is dat?


Betaal je de aflossingen van je lening (herhaaldelijk) te laat? Dan kan de betalingsachterstand genoteerd worden bij het BKR. Dit is in dit geval een negatieve BKR notering. We zetten even duidelijk wat voorbeelden voor je op een rij qua wanneer je een registratie krijgt bij het BKR:
alt
 • Bij het afsluiten van een lening (krediet) van meer dan € 250 met een looptijd die langer duurt dan een maand.
 • Bij het afsluiten van een telefoonabonnement met financiering van een nieuwe telefoon.
 • Bij het afsluiten van een zakelijke lening van meer dan € 1000 op je eigen naam.
 • Bij het nemen van een gewone creditcard, die je niet iedere maand volledig aflost.
 • Bij het te laat betalen van een aflossing.
 • Bij een registratie als wanbetaler.

Meer weten over een registratie bij het BKR? Hier vind je alle mogelijke informatie.


Een creditcard aanvragen met een BKR notering


Heb je leningen lopen (ook als je hier netjes op tijd voor betaalt), of is er een (oude) betaalachterstand geregistreerd bij het BKR? En wil je graag gebruik kunnen maken van een creditcard waar je maandelijks een deel van terugbetaalt, bijvoorbeeld om online veilig tickets te boeken of om mee te shoppen? Dan kan het bemachtigen van een gewone creditcard lastig zijn. Toch is er een manier om een Visa card aan te vragen zonder BKR toetsing. Lees verder om de mogelijkheden te verkennen.


Een creditcard aanvragen bij een bank


Sommige banken, waaronder Knab, bieden een creditcard aan die je gratis kunt aanvragen als je een rekening opent bij de bank. In het geval van de Knab creditcard gaat het om een card die je binnen 21 dagen volledig terugbetaalt. Daarom wordt er geen lening geregistreerd bij het BKR en hoeft er ook geen BKR toetsing te worden gedaan om deze creditcard te kunnen krijgen. Denk er wel aan dat 21 dagen (maar drie weken) best een korte periode kan zijn om alle uitgaven met deze card weer af te betalen. Hier lees je meer over de card van Knab.


De voordelen van een Visa card


 • Met een Visa creditcard kun je wereldwijd betalen.
 • Tickets boeken online of betalen in het buitenland is makkelijk met een Visa creditcard.
 • Je aankopen met de card zijn in veel gevallen verzekerd.
 • Je hoeft geen contant geld mee te nemen op reis.
 • Online betalen met een creditcard zoals Visa is veilig, je betalingen worden geregistreerd en bij het niet leveren van je aankoop kan Visa je helpen je betaalde geld terug te krijgen.


Toch de voordelen van een Visa card zonder BKR


Gelukkig zijn er geldvouchers en prepaid creditcards beschikbaar die net zo ruim geaccepteerd worden als een Visa creditcard. Met een prepaid creditcard met een Visa logo heb je dus alle voordelen van een Visa card in handen, zonder de nadelen. Jij bepaalt hoeveel geld je op de kaart zet en jouw card wordt niet geregistreerd bij het BKR. Welke prepaid creditcards en geldvouchers geven je de mogelijkheden van een Visa card? We geven je een aantal voorbeelden:


1. BITSA


Met een BITSA opwaardeercode kun je geld naar je BITSA-kaart sturen. Een BITSA kaart kan bijna overal worden gebruikt waar VISA kaarten worden geaccepteerd. Zo heb je in feite een Visa card zonder BKR in handen. Er zijn veel mogelijkheden om de BITSA card te gebruiken:

 • Online shoppen
 • Betaal in offline winkels
 • Geld overmaken (SEPA)
 • Geld opnemen bij geldautomaten
 • Geld overdracht tussen kaarten
 • Betaal tijdens jouw vakantie in het buitenland

BITSA code online kopen


2. paysafecard


Een paysafecard-code kopen geeft je de mogelijkheid om online te betalen voor diensten en voor het shoppen. Een paysafecard-code beschikt dan niet over het Visa-logo, maar wordt wereldwijd ruim geaccepteerd. Tip; bekijk de geaccepteerde betaalmethodes op de website waarop je wilt betalen.
Staat paysafecard erbij? Dan zit je goed! Goed om te weten; je kunt zonder (gratis) paysafecard -account betalingen doen tot 50 Euro. met een paysafecard code. Als je een MyPaysafecard account aanmaakt (en je saldo daarop aanvult met een paysafecard code) kun je grotere betalingen doen! Waar kun je paysafecard o.a. voor gebruiken?

 • Online shoppen
 • Online gamen
 • Dating websites
 • Online entertainment
 • En meer.

paysafecard code online kopen


3. De ICS Go Card met Visa


De ICS Go prepaid creditcard is een plastic creditcard die je kunt aanvragen bij ICS (een uitgever van creditcards in Nederland). Hierbij is het voordeel dat je een plastic card in handen hebt en dus een prepaid Visa creditcard zonder BKR toetsing kunt gebruiken, maar er zijn wel nadelen verbonden aan het aanvragen van deze kaart. Het grootste nadeel; de aanvraagkosten van maar liefst 65 Euro. Ook voor het opnemen van contant geld en voor het overmaken van geld wordt een vergoeding berekend. Wat kun je met deze card?

 • Offline betalen en online betalen.
 • Je kunt deze prepaid creditcard met Visa logo gebruiken als een reguliere creditcard.
 • Goed om te weten; deze kaart wordt niet altijd geaccepteerd voor het reserveren van een huurauto of bij het boeken van een hotelkamer, omdat er geen bedrag op de prepaid card gereserveerd kan worden.

Wil je meer weten over prepaid creditcards of over handige geldvouchers die je online kunt gebruiken als creditcard? We hebben een handige quiz gemaakt waarmee je binnen een paar minuten ontdekt welke (prepaid) creditcards zonder BKR het handigst kunnen zijn voor jou. Wat is de beste prepaid creditcard voor jou? Je ontdekt het hier.


Terug naar het overzicht