Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
09-05-22 - 

Wat is de beste berichten app in 2022?

Van WhatsApp tot Telegram en WeChat, een wereld zonder chat apps is niet meer denkbaar. Ze bieden een super handige manier om te chatten met collega's, vrienden en familie.

Het succes van deze apps betekent dat er tegenwoordig meer keuze is dan ooit wat betreft chat app die je kunt gebruiken. De vraag is dan ook: wat is de beste berichten app in 2022?

Hoe vind je de beste chat app?Het antwoord op deze vraag hangt af van waar je de chat app voor wilt gebruiken. We gebruiken 2 belangrijke criteria om je door het oerwoud van berichten apps te loodsen.

  1. Populariteit: Wat is een messaging app immers waard als je er niet meer iedereen die je kent een bericht mee kunt sturen.
  2. Veiligheid: Want als je iemand een bericht stuurt, wil je dat alleen hij of zij het ziet of hoort.
beste berichten apps

Is WhatsApp de beste chat app?Bij het lezen van de titel van dit artikel, dacht je waarschijnlijk meteen aan WhatsApp. Dat is niet vreemd, want het is de populairste sms app en een van de populairste social media-apps. Tenminste in het westen. Het is zelfs voorgeïnstalleerd op sommige smartphones.

Het is moeilijk iemand te vinden zonder WhatsApp, dus deze chat app scoort zeker qua populariteit. Maar is WhatsApp veilig? WhatsApp maakt gebruik van end-to-end encryptie, waardoor je berichten relatief veilig blijven. Er zijn in het verleden wat problemen met de beveiliging geweest, maar voor het grootste deel is WhatsApp behoorlijk veilig.

Het grootste nadeel van WhatsApp is dat het eigendom is van Facebook. De toekomstplannen van de social media-gigant voor de berichten apps zijn nog onduidelijk. Dus zelfs als WhatsApp nu veilig is, kan dat van de ene op de andere dag veranderen.

Alternatieven voor WhatsAppToen Facebook de chat app kocht, begon voor velen de zoektocht naar een alternatief voor WhatsApp. Hieronder bespreken we een aantal van de populairste.

  • Facebook Messenger


Populariteit: Met wereldwijd 1,3 Miljard actieve gebruikers is Facebook Messenger de op één na populairste berichten app. De integratie met Facebook betekent dat je het niet alleen kunt gebruiken om te chatten met vrienden. Je kunt hiermee ook kaartjes voor een film te bestellen, of een reservering maken voor een restaurant.

Veiligheid: Onnodig te zeggen dat Facebook Messenger, net als WhatsApp, eigendom is van Facebook. De end-to-end encryptie van WhatsApp ontbreekt bij Messenger. Dus als je op zoek bent naar een veilige berichten app, dan is dit niet de beste chat app die je zoekt.

  • Telegram


Populariteit: Telegram werd opgericht in 2014 en kreeg snel bekendheid vanwege de grote groepschats. Met 500 miljoen gebruikers is het wereldwijd ook een van de meest populaire en beste chat apps.

Veiligheid: Telegram heeft zogeheten 'geheime chats' die versleuteld zijn. Als je deze optie inschakelt, kun je zelfs instellen dat je berichten zichzelf vernietigen na een bepaalde tijd. Maar je moet dus deze functies wel aanzetten om je berichten te kunnen versleutelen. Telegram gebruikt geen end-to-end versleuteling op de normale chatberichten. Dat maakt het iets minder veilig dan WhatsApp.

De meest veilige chat appIs er een veilig alternatief voor WhatsApp, naast de apps die we al noemden? Er bestaan inderdaad alternatieven voor WhatsApp.

  • Viber


Viber heeft end-to-end versleuteling voor chats en videogesprekken. Bovendien gebruikt het systeem kleurcodes om aan te geven hoe veilig de chat is. Grijs wordt gebruikt voor de standaard versleutelde chats. Groen voor versleutelde chats met vertrouwde contacten. Rood wordt gebruikt wanneer de encryptie op een probleem is gestuit.

Met 260 miljoen gebruikers is het wereldwijd ook een van de meest populaire en beste chat apps. Hiermee is het een goed alternatief voor WhatsApp.

Het grootste nadeel van Viber is dat de encryptie alleen wordt gebruikt voor één-op-één chats. Dat betekent dat groepschats niet beschermd zijn. Dit houdt in dat groepschats dus niet beschermd zijn.

  • Wickr


Wickr is een van de meest veilige berichten apps die er zijn. De app heeft veel functies die het veiliger maken dan een chat app met end-to-end encryptie. Dit zijn onder andere screenshot detectie en verwijderde bestanden volledig onherstelbaar maken.

Dit heeft echter één groot nadeel. Niet veel mensen gebruiken Wickr als alternatief voor WhatsApp. Dat maakt deze berichten app wat lastiger om in je dagelijks leven te gebruiken. Tenzij je familie en vrienden kunt overtuigen om de app ook te downloaden.

  • Signal


Signal is sinds de oorspronkelijke release in 2014 de bekendste beveiligde berichten app. De encryptiesoftware ervan staat erom bekend extreem goed te zijn.

Signal gebruikt standaard encryptie op alle berichten. Hierdoor zien velen Signal als de beste chat app wat betreft beveiliging. Signal gebruikt standaard encryptie op alle berichten. Dat betekent voor zowel één-op-één chats, maar ook voor groepschats en videogesprekken.

Het aantal gebruikers van Signal groeit. Maar op dit moment is dit veilige alternatief voor WhatsApp nog lang niet zo groot als WhatsApp of Telegram.

De beste chat apps wereldwijdDe apps waar we het hierboven over hebben gehad zijn vooral populair in het westen. Maar niet alle chat apps zijn overal even populair. Hier zie je welke app gezien wordt als de beste berichten app in welk land ter wereld dan ook (Engelstalig).

Er zijn een aantal alternatieven voor Whatsapp en Telegram die landspecifiek zijn. Twee van de bekendste en meest gebruikte chat apps zijn WeChat en QQ. Het zijn allebei Chinese SMS apps, maar ze kunnen ook buiten China worden gebruikt.

  • WeChat


Met meer dan 1,213 miljard maandelijks actieve gebruikers is WeChat een van de populairste sociale netwerken in 2022. Het wordt niet voor niets wel eens de 'Chinese WhatsApp' genoemd.

Het is ook niet alleen een berichten app. Je kunt er ook banktransacties mee doen. De app kan zelfs gebruikt worden als virtuele assistent.

Sommige van deze functies werken niet buiten China. Dit geldt vooral voor de banktransacties. Maar je kunt er nog steeds berichten mee versturen en video- en audiogesprekken mee voeren. Er bestaat zelfs een eigen verhalenplatform, Moments genaamd.

Het grootste nadeel van WeChat is de beveiliging. WeChat biedt geen end-to-end encryptie en heeft te kampen met een groot aantal andere problemen. WeChat is veel minder veilig dan WhatsApp en staat op de laatste plaats in Amnesty Internationals ranglijst van privacy van chat apps.

  • QQ


QQ is een andere Chinese chat app. Met 617 miljoen gebruikers is het wereldwijd ook een van de meest populaire en beste chat apps. Momenteel is QQ beschikbaar in meer dan 80 landen.

Net als WeChat is het een berichten app met allerlei handige extra's. Waaronder de ingebouwde vertaler. Die maakt het makkelijker voor gebruikers om te communiceren met mensen die een andere taal spreken.


Je kunt met QQ berichten versturen, maar ook spraak- en videogesprekken voeren en bestanden versturen.

QQ is eigendom van hetzelfde bedrijf als WeChat en heeft te kampen met dezelfde beveiligingsfouten als die app.

Opwaarderen en in contact blijven met vrienden en familie.Zelfs als je de beste chat app je gebruikt wil je niet zonder data komen te zitten. Gelukkig is het nu makkelijker dan ooit om je prepaid telefoon op te waarderen.

Bezoek onze pagina voor mobiel beltegoed. Of gebruik onze app. Kies je provider en de hoeveelheid data of beltegoed die je nodig hebt. Betaal met de betaalmethode van je voorkeur en je telefoon is in een mum van tijd opgeladen. Zo kun je altijd blijven chatten met vrienden en familie.

Data opwaarderen

Misschien ook interessant:
[link][*]Is WhatsApp veilig?[/*][/list]


Terug naar het overzicht