Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
27-06-23 - 

Kobo luisterboeken die je met je Kobo cadeaubon kunt kopen

Met de Kobo cadeaubon heb je toegang tot meer dan vijf miljoen boeken. Van literatuur tot thrillers en biografieën, elke leesliefhebber kan het perfecte ebook of luisterboek vinden bij Kobo. Er staan zo’n 20.000 luisterboeken op Kobo en er worden voortdurend nieuwe titels toegevoegd. Hoe maak je daar nu een keuze uit? In dit artikel geven we je een selectie van vijf Kobo luisterboeken uit verschillende genres. Zo zit er hopelijk voor iedereen wat interessants bij. Bovendien geven we je tips hoe je op Kobo het best kunt vinden wat je zoekt.


1. ‘De zeven zussen’ van Lucinda Riley

kobo luisterboeken
Dit Kobo luisterboek is het eerste deel van de achtdelige bestsellerserie van Lucinda Riley over liefde, verlies en de zoektocht naar je ware identiteit.

In dit eerste deel komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis na de plotselinge dood van hun vader. De zussen werden als baby geadopteerd door Pa Salt. Na zijn dood ontvangen ze allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.

Het verleden van Maia brengt haar naar Rio de Janeiro, waar ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft probeert te achterhalen waar ze precies vandaan komt. Zou het haar lukken haar ware identiteit te ontdekken?

Naast dit deel zijn ook alle andere delen beschikbaar als Kobo luisterboek.


2. ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman


Dit revolutionaire boek is echt een aanrader. In dit boek onderzoekt Bregman de menselijke natuur. Hij weerlegt de heersende overtuiging dat mensen van nature egoïstisch en gewelddadig zijn. Hiervoor put hij uit verschillende bronnen, zoals wetenschappelijk onderzoek, geschiedenis en antropologie.

Het boek bespreekt experimenten en voorbeelden die laten zien hoe mensen in moeilijke situaties vaak solidariteit tonen en zich inzetten voor het welzijn van anderen. Bregman stelt dat een positiever mensbeeld kan leiden tot positieve veranderingen in de samenleving. Hij moedigt aan om te vertrouwen op de goede aard van de meeste mensen.


3. ‘Heeft iemand Charlotte Salter gezien’ van Nicci French


Mocht je meer van thrillers houden, dan is Nicci French altijd een goede keuze. Dit Kobo luisterboek is de nieuwste bestseller van dit populaire schrijversduo.

Charlotte Salter komt niet opdagen op het verjaardagsfeest van haar echtgenoot Alec. Terwijl Alec onverstoord blijft, maakt hun dochter Etty zich grote zorgen. De politie wordt ingeschakeld, maar zonder succes. Dan wordt het lichaam van een dorpsgenoot gevonden. Zou dit verband houden met de verdwijning?

Jaren later komen Etty en haar broers samen om hun ouderlijk huis leeg te halen. Het gezin is getekend door wat er al die jaren geleden is gebeurd. Maar dan gebeurt er opnieuw iets verontrustends in het dorp. Rechercheur Maud O'Connor moet nu de onwillige politie zien mee te krijgen om oud zeer op te rakelen. Want niemand heeft Charlotte Salter ooit nog gezien.


4. ‘Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold’ van Israel van Dorsten


Dit boek is geschreven door een van de kinderen uit het beruchte gezin dat in 2019 werd ontdekt in het afgelegen dorp Ruinerwold. Het boek vertelt het aangrijpende en schokkende verhaal van de schrijver en zijn familie.

Het gezin leefde jarenlang afgesloten van de buitenwereld, onder leiding van hun autoritaire vader. Ze werden onderworpen aan misbruik, manipulatie en een verstikkende ideologie. Toch vonden ze de kracht en moed om uiteindelijk te ontsnappen.

Het boek vertelt het hartverscheurende verhaal van een traumatische ervaring, maar ook van veerkracht en hoop. Het biedt inzicht in de complexiteit van de menselijke geest en de kracht van de menselijke wil om te overleven en te genezen.


5. ‘Liefs uit Ibiza’ van Iris Visser


Houd je het liever wat luchtiger? Kies dan voor dit feelgood boek. Dit boek is tevens een exclusief Kobo luisterboek.

Als kind en puber heeft Eva vele zomers doorgebracht in de strandtent van haar familie op Ibiza. Ze heeft hier fijne herinneringen aan. Als haar nichtje haar belt dat het niet goed gaat met de strandtent van haar grootouders, twijfelt ze geen moment. Ze stapt meteen op het vliegtuig naar Ibiza. Met haar studie bedrijfseconomie kan ze misschien wel wat betekenen voor de strandtent.

Op een van de eerste avonden ontmoet ze de knappe Elias in een club. Aan het einde van de avond heeft ze zijn nummer en hebben ze afgesproken op date te gaan. Maar dan komt ze Elias een paar dagen later onverwachts tegen. Haar droomman blijkt een hele nare kant te hebben en ze besluit ver uit zijn buurt te blijven. De vraag is echter of de aantrekkingskracht het niet gaat winnen van haar verstand op dit zwoele, zomerse eiland.


Weet jij al welk Kobo luisterboek het wordt?


We hebben geprobeerd een zo uiteenlopend mogelijk aanbod te beschrijven. Maar naast deze boeken heb je natuurlijk nog veel meer keuze. Mocht hier niets voor je bij zitten, kijk dan eens op de website van Kobo. In de sectie Audioboeken vind je bijvoorbeeld een gedeelte met de populairste Kobo luisterboeken, de nieuwste boeken, luistertips en nog veel meer. Je kunt alle audioboeken ook per genre bekijken of neem eens een kijkje in de top 50. Hier moet vast wel iets voor je bij zitten. En mocht je nu ineens zo enthousiast zijn geworden en extra tegoed nodig hebben, kun je natuurlijk altijd een nieuwe Kobo cadeaukaart kopen.

Kobo cadeaukaart kopen


Terug naar het overzicht