Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
27-11-23 - 

Thuis sporten: de vier beste workout-apps

De voordelen van thuis sportenThuis sporten biedt verschillende voordelen die beginnende sporters wellicht over de streep zouden kunnen trekken.
 • Gemak: je hoeft je niet naar de sportschool te haasten of de kou te trotseren. Thuis sporten kan op ieder moment van de dag. Dit kun je naadloos in je dagelijkse routine opnemen.
 • Privacy: voel je je in de sportschool niet zo op je gemak? Met een workout voor thuis voel jij je vast en zeker minder bekeken.
 • Comfort: thuis kun je je ideale sportomgeving creëren, van de temperatuur en muziek tot de apparatuur en materialen die je gebruikt.
 • Goedkoper: thuis sporten bespaart je de kosten van een duur abonnement en scheelt je ook nog eens reiskosten.


Online fitness communitiesDe afgelopen jaren zijn online fitness communities en online uitdagingen steeds populairder geworden. Deze communities bieden ondersteuning, motivatie en een gevoel van verbondenheid. Ze stellen je in staat contact te onderhouden met gelijkgestemden, je voortgang te delen en aanmoediging te ontvangen, waardoor een sterk gevoel van verantwoordelijkheid wordt gestimuleerd.

Online personal trainerWorkout-apps zijn onmisbare hulpmiddelen geworden voor een effectieve workout voor thuis. Deze apps maken gebruik van een virtuele personal trainer, die je door de trainingen begeleidt, je voortgang bijhoudt en je helpt je fitnessdoelen te bereiken. Door de uitgebreide keuze aan verschillende soorten apps is er voor ieder wat wils; op welk niveau je ook sport.

Belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een appAls je op zoek gaat naar een geschikte app om thuis te sporten, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren:

 • Gebruiksvriendelijke interface: de app moet eenvoudig zijn in het gebruik en een naadloze ervaring bieden.
 • Variatie in workouts: zoek naar apps die variatie bieden om het leuk en uitdagend te houden.
 • Bijhouden van resultaten: je voortgang bijhouden is van cruciaal belang om gemotiveerd te blijven en vooruitgang te blijven boeken.
 • Aanpasbare workouts: je moet de workouts in de app kunnen afstemmen op jouw persoonlijke fitnessdoelen.


Vier beste apps om te beginnen met thuis sporten#1 Nike Training Club:
 • Omschrijving: Nike Training Club biedt een grote variatie aan workouts, van kracht- en conditietraining tot yoga, met duidelijke instructies en filmpjes. Alsof je een personal trainer in je zak hebt. De duur van een workout varieert van 5 tot 50 minuten.
 • Belangrijkste functies: aanpasbare workouts, uitstekende begeleiding, registratie van voortgang en flexibele trainingsschema’s.
 • Beschikbaarheid: beschikbaar op iOS en Android.


#2 7 Minute Workout:
 • Omschrijving: de 7 Minute Workout-app is ideaal voor iedereen met een drukke agenda. Deze app biedt snelle, effectieve workouts die je in slechts zeven minuten kunt doen. Zo wordt het wel heel makkelijk om thuis sporten in je dagelijkse routine op te nemen.
 • Belangrijkste functies: korte, intensieve workouts, aanpasbare schema’s en instructiefilmpjes.
 • Beschikbaarheid: beschikbaar op iOS en Android.


#3 Fitbod:
 • Omschrijving: Fitbod is een gepersonaliseerde workout-app die aangepaste trainingsschema’s maakt op basis van je fitnessdoelen, beschikbaarheid van apparatuur en materialen en voortgang. De app past zich aan je prestaties aan en zorgt voor uitdagende maar haalbare trainingen.
 • Belangrijkste functies: gepersonaliseerde trainingsschema’s, registratie van voortgang, bibliotheek met oefeningen en gevarieerde workouts.
 • Beschikbaarheid: beschikbaar op iOS en Android.


#4 Yoga for Beginners:
 • Omschrijving: Yoga for Beginners is de ideale app voor iedereen die met yoga wil beginnen. De app biedt eenvoudig te volgen yogaroutines, begeleide meditatiesessies en gedetailleerde instructies die geschikt zijn voor beginners.
 • Belangrijkste functies: eenvoudige yogaroutines voor beginners, meditatiesessies en stapsgewijze instructies.
 • Beschikbaarheid: beschikbaar op iOS en Android.


Heeft mijn telefoon alles wat nodig is om mijn workouts thuis te starten?In de huidige samenleving is toegang tot internet onmisbaar. Als je geen wifi hebt, kun je nog altijd toegang tot internet krijgen met behulp van 5G-technologie. De meeste smartphones hebben tegenwoordig wel 5G, waardoor je vrijwel altijd en overal toegang hebt tot trainingen en online communities.
Als je daarnaast ook onderweg verbonden wilt blijven, neem dan eens een kijkje op de opwaardeerpagina van Beltegoed.nl. Hier kun je eenvoudig zo thuis vanaf je bank je beltegoed opwaarderen. Zo blijf je altijd verbonden, zelfs als er geen wifi in de buurt is.
Het zou dus voor iedereen haalbaar moeten zijn om in 2024 te beginnen met thuis sporten. Dat is niet alleen heel praktisch, maar ook ontzettend lonend. Workout-apps bieden je de begeleiding en ondersteuning die nodig is om je fitnessdoelen te behalen. We raden je ten zeerste aan de aanbevolen apps uit dit artikel eens te gaan verkennen. En bezoek ook vooral beltegoed.nl voor meer informatie over onze mobiele opwaardeerservice, waardoor je verbonden kunt blijven, waar je fitnessreis je ook brengt. Begin 2024 goed door prioriteit te geven aan je gezondheid en fitheid, maar dan wel vanuit je luie stoel.Terug naar het overzicht