Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
26-11-21 - 

Hoe kun je PayPal zonder creditcard of bankrekening gebruiken?

Online betalen en je gegevens privé houdenWinkel je graag online, maar vind je het niet fijn om je creditcardgegevens te moeten delen? Of heb je geen creditcard? Gelukkig zijn er andere manieren waarop je online kunt betalen. Met online betaalmethodes zoals PayPal kun je wereldwijd online winkelen. Zonder je zorgen te maken over het veilig houden van je persoonlijke gegevens. Wil je jouw bankrekening of creditcard niet linken met je PayPal Wallet? Betalen via PayPal zonder creditcard is eenvoudiger dan je waarschijnlijk denkt!


alt

Wat is PayPal?PayPal is een online betaaldienst die je kunt gebruiken om online te winkelen. Ook kun je vanuit je PayPal account de kosten voor een avondje uit verdelen en een betalingsverzoek sturen. Heb je een eigen (online) winkel of verkoop je graag goederen op online marktplaatsen? Dan biedt PayPal een makkelijke manier om geld te versturen en te ontvangen. In Nederland kun je zelfs een Uber boeken door PayPal te gebruiken zonder creditcard.

Geld ontvangen en betalen met PayPalStuur iemand je unieke QR-code of PayPal.me-link om een betaling te ontvangen, rechtstreeks op je eigen PayPal-rekening. Betalen met PayPal zonder een bankrekening aan je account te koppelen is mogelijk. Een van de grootste voordelen van PayPal is dat je geld kunt sturen naar iedereen waar ook ter wereld, zolang ze maar een PayPal-rekening hebben.

Misschien heb je wel eens gehoord van een andere online betaaldienst genaamd Skrill. PayPal en Skrill zijn in een aantal opzichten vergelijkbaar. Beide diensten gebruik je om geld te versturen en te ontvangen (en om online te winkelen zonder een creditcard te gebruiken). In een ander artikel vergelijken we Skrill vs PayPal.Kun je PayPal gebruiken zonder creditcard of bankrekening?Je kunt PayPal absoluut gebruiken zonder bankrekening. Ook kun je PayPal zonder creditcard gebruiken. Je mogelijkheden wat betreft het gebruik van de rekening zijn wat meer beperkt dan wanneer je wel een bankrekening of creditcard aan je account koppelt.

Je kunt nog steeds betalingen van anderen op je PayPal rekening ontvangen. Als je geld op je PayPal-rekening hebt staan, kun je snel en eenvoudig geld naar andere PayPal-rekeninghouders sturen. Hier lees je meer over online betalen zonder bankrekening.

 • Een PayPal-rekening openen


Wil je PayPal gaan gebruiken? Meld je aan bij PayPal met je naam en e-mail adres. Stort geld op je PayPal-rekening (in je PayPal Wallet, jouw online portemonnee) door je bankrekening, creditcard of betaalkaart te koppelen. Wil je dit liever niet? Dan zijn er mogelijkheden om je Wallet van PayPal zonder creditcard of bankrekening te koppelen aan te vullen.

 • Gebruik van PayPal zonder creditcard of bankrekening


Je kunt er dus voor kiezen om je PayPal Wallet te vullen zonder je bankrekening- of creditcardgegevens te gebruiken. Hiervoor gebruik je bijvoorbeeld een prepaid creditcard zoals de Neosurf ticket of Transcash. Een eenvoudige manier is het sturen van tegoed van je prepaid paysafecard naar je PayPal Wallet. Zo kun je PayPal zonder creditcard gebruiken en toch je Wallet voorzien van saldo.

 • PayPal privé of zakelijk gebruiken


Je kunt PayPal dus ook zonder creditcard gebruiken, zolang je maar geld in je PayPal Wallet hebt.

Als je online diensten verleent of goederen verkoopt, kun je kiezen voor een PayPal-handelsrekening ( een Merchant Account) of voor een privérekening bij PayPal. Het aanmelden voor een account is gratis. Je betaalt echter wel kosten voor eventuele diensten, zoals geld overmaken naar andere PayPal-rekeninghouders.

 • PayPal gebruiken zonder bankrekening om geld op te nemen


Je hoeft geen bankrekening aan je PayPal-rekening te koppelen om betalingen te ontvangen. Wil je jouw PayPal-rekening commercieel gebruiken? Dan vraag jij je misschien af hoe je geld kunt opnemen zonder een bankrekening te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een online paysafecard kopen met het geld op je PayPal-rekening.Hoe gebruik je PayPal zonder creditcard?Wil je PayPal zonder creditcard kunnen gebruiken? Je kunt je PayPal-rekening ook gebruiken met een betaalrekening. En; je kunt ervoor kiezen om een anonieme prepaid creditcard te gebruiken om geld naar je PayPal-portemonnee te sturen. Je bent niet de enige die het niet prettig vindt om je creditcard gegevens online te gebruiken.

 • Van paysafecard naar PayPal


Veel mensen kiezen ervoor om geld vanaf paysafecard naar hun PayPal Wallet te sturen. Op die manier bewaken ze hun privacy. Zo is het mogelijk om het risico op het uitlekken van privégegevens online te beperken.

Toch zijn er ook voordelen aan het gebruiken van PayPal in combinatie met een reguliere creditcard. Heb je bijvoorbeeld een creditcard waarmee je spaarpunten ontvangt voor PayPal transacties? Dan kan het winst opleveren om jouw PayPal toch met je creditcard te gebruiken.


Kun je PayPal gebruiken met prepaid creditcards?Ja, dat kan! Geld toevoegen aan je PayPal-rekening met een prepaid creditcard is eenvoudig. Op die manier hoef jij je bankgegevens of creditcardgegevens niet aan je PayPal-rekening te koppelen. Zorg ervoor dat je de juiste prepaid creditcard of de juiste geldkaart kiest en voeg de waarde van de kaart (of het bedrag dat je aan je Wallet wilt toevoegen) toe aan je PayPal-rekening. Zo makkelijk is het gebruiken van PayPal zonder creditcard.

 • De juiste prepaid kaart kiezen voor PayPal


Let op de volgende zaken als jij je gegevens veilig wilt houden en een prepaid digitale code (of een voucher) wilt gebruiken om je PayPal Wallet te vullen:


 1. Kies een prepaidkaart of -voucher die je kunt kopen zonder persoonlijke gegevens te verstrekken (naam, adres, bankrekeningnummer). Koop bijvoorbeeld een prepaid creditcard met contant geld.
 2. Kies een prepaid creditcard met een Visa of MasterCard logo om geld vanuit PayPal op je prepaid kaart te kunnen zetten.
 3. Kies een prepaidkaart waarmee je kunt betalen zonder bankrekening of creditcard. Je kunt bijvoorbeeld prepaid kaarten kopen en die betalen met andere prepaid kaarten (of betaal met PayPal). De verkoper van de prepaid kaart ziet alleen het e-mailadres dat aan je PayPal-rekening is gekoppeld.
 4. Op zoek naar de handigste optie? Kies hier voor een prepaid geldkaart die je binnen enkele seconden veilig online kunt opwaarderen.


 • Geld naar je PayPal Wallet sturen vanaf een prepaid creditcard


Je kunt je prepaid creditcard opwaarderen en de waarde toevoegen aan je PayPal-rekening wanneer je maar wilt. Veel mensen die liever een prepaid creditcard gebruiken om geld over te maken naar hun PayPal-rekening kopen hiervoor digitaal paysafecard tegoed.

 • Wat is paysafecard?


Paysafecard is een online prepaid betaalmethode. Paysafecard is eenvoudig te gebruiken. Je koopt een (digitaal) prepaid voucher met een unieke 16-cijferige PIN-code.

Er zijn geen persoonlijke gegevens nodig om jouw paysafecard code te kopen. Ideaal dus als je PayPal zonder creditcard wilt gebruiken en je gegevens anoniem wilt houden.

Je koopt de paysafecard code in de winkel als een bedrukte bon, maar hij kan ook worden gekocht als digitale code. Paysafecard is de belangrijkste online betaalmethode geworden voor mensen die liever online winkelen zonder creditcard.

 • Makkelijk geld van paysafecard naar PayPal sturen


Als je online winkelt (of wanneer je jouw tegoed op je paysafecard voor PayPal gebruikt), wordt het bedrag dat je hebt uitgegeven afgetrokken van je paysafecard-saldo.


Terug naar het overzicht