Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
01-05-23 - 

De vijf beste gratis Steam games van 2023

Heb jij het Steam-platform pas ontdekt en ben je op zoek naar leuke nieuwe spellen om uit te proberen? En dan het liefst gratis? Lees dan dit artikel! Hierin geven we je een overzicht van de vijf beste gratis Steam games van 2023. Dit overzicht hebben we geprobeerd zo gevarieerd mogelijk te houden qua genre, zodat je van alles kunt uitproberen en kunt kijken wat jij nu leuk vindt. Zo zit er hopelijk voor ieder wat wils bij.
Best free steam games

1. The Sims 4


Allereerst een van de beste gratis Steam games van het moment: The Sims 4. Dit populaire spel werd voor het eerst geïntroduceerd in 2000. Dit is een van de bestverkochte spellen aller tijden. The Sims is een interactief spel waarmee je je eigen personage kunt creëren. Je kunt huizen bouwen, een gezin stichten en allerlei dagelijkse activiteiten verrichten, zoals slapen, eten en werken. Deze gratis basisversie is sinds 2022 verkrijgbaar. Zie YouTube voor een trailer van The Sims 4.


2. Dota 2


Een andere gratis Steam game is Dota 2. Ook deze hoort zeker thuis in het rijtje beste gratis Steam games. Je speelt in een team van vijf spelers tegen een ander team van vijf spelers. Het doel is om de basis (Ancient) van de tegenstander te vernietigen. Een spel duurt vaak minstens 30 minuten. Beide partijen proberen steeds kleine gevechten tussen spelers te winnen om zo het andere team te verslaan. Zie YouTube voor de officiële trailer van Dota 2.


3. The Murder of Sonic the Hedgehog


Een derde optie voor iedereen die op zoek is naar de beste gratis Steam games van het moment is The Murder of Sonic the Hedgehog. Dit spel, waarin Sega hun populaire personage Sonic liet doodgaan, was eigenlijk als 1 aprilgrap bedoeld. Maar het spel is inmiddels zo vaak gedownload dat hij zeker in het rijtje beste gratis Steam games thuishoort. Dit spel is een moordmysterie waarin je moet onderzoeken wie Sonic heeft vermoord. Zie hier voor een trailer van The Murder of Sonic the Hedgehog.


4. Pineapple on Pizza


Dit 10-minuten durende spel hoort ook zeker thuis in ons rijtje beste gratis Steam games. Dit is namelijk een van de best beoordeelde Steam games van het moment. Volgens de ontwikkelaar is dit een kort spel waarin je een eiland vol dansende mensen verkent, op zoek naar manieren om het feest te verpesten, maar uiteindelijk juist mee wilt feesten. De omschrijving is bewust heel vaag, omdat juist het verrassingselement en de humor dit spel zo leuk moeten maken. Voor een trailer van Pineapple on Pizza kun je ook weer op YouTube terecht. Deze trailer is wellicht niet zo veelzeggend, maar dat heeft dus alles met het genoemde verrassingselement te maken.


5. War Thunder


Tot slot willen we je ook War Thunder niet onthouden. Dit is een militair spel gewijd aan vliegtuigen, pantservoertuigen en schepen uit de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog. In dit spel neem je deel aan verschillende missies op het land, in de lucht en op zee. Je vecht samen met miljoenen spelers van over de hele wereld in een voortdurend veranderende omgeving. Zie YouTube voor een teaser voor War Thunder.

In dit artikel hebben we een overzicht gegeven van de vijf beste gratis Steam games van dit moment. We hebben geprobeerd een gevarieerd overzicht te geven met meerdere genres, maar er zijn natuurlijk nog veel meer gratis Steam games beschikbaar. Kijk maar eens op het platform zelf bij gratis spellen. Of misschien is er in deze top 5 een bepaald genre dat je aanspreekt en kun je op die manier nog meer gratis Steam games vinden. Ook is er het onderscheid tussen spellen die je alleen speelt of juist met meerdere spelers. Als dit laatste je interesse heeft, lees dan ook eens ons blogartikel met Acht online spellen om met vrienden te spelen. Google ook maar eens op ‘best free steam games’ en je zult zien dat de mogelijkheden oneindig zijn.

Maar er zijn ook veel betaalde spellen die hun prijs zeker waard zijn. Mocht je dus niet zozeer op zoek zijn naar de beste gratis Steam games, maar simpelweg naar de leukste games van het moment, dan zijn er ook talloze mogelijkheden. Koop hiervoor eenvoudig en snel een Steam giftcard op beltegoed.nl. Daarmee kun je zowel een spel kopen als een aankoop binnen een spel doen. Zo’n giftcard is bovendien het ideale cadeau voor die vriend of vriendin die je al maanden probeert over te halen samen online te gamen. We wensen je veel plezier met het uitproberen van al deze mogelijkheden. En hopen natuurlijk dat er iets voor je bij zit.

Steam Gift Card kopen


Terug naar het overzicht