Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
03-04-23 - 

De drie goedkoopste creditcards

Ben je op zoek naar de goedkoopste creditcard? Wij zochten voor je uit wat de beste opties zijn. In dit artikel geven we je een handig overzicht van de goedkoopste creditcards met al hun kenmerken en voordelen. Ook lees je meteen hoe en waar je de creditcard aanvraagt en aan welke voorwaarden je moet voldoen.


1. Mastercard Classic


goedkoopste creditcardAllereerst is er de Mastercard Classic, een van de goedkoopste creditcards. Deze kaart kost €26 per jaar en heeft een bestedingslimiet van €5.000. De koersopslag is 2% voor EU-landen zonder euro en landen buiten de EU. Geld opnemen uit de automaat kost 4% bij een debetsaldo en 1% met een maximum van €1,50 bij een positief saldo. Al je uitgaven betaal je achteraf, binnen 21 dagen, en hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Een aantal voordelen van deze kaart op een rijtje:
 • Wereldwijd betalen
 • Aankoopverzekering van 180 dagen
 • Aflevergarantie bij online aankopen
 • Fraudepreventie
 • Bankonafhankelijk
 • Online rekeningoverzicht via Mijn ICS of de ICS App
 • Eenvoudig je rekening betalen via iDeal, bankoverschrijving of automatische incasso
 • Contactloos betalen tot €50 per transactie met een maximum van €150 per dag

Om in aanmerking te komen voor deze kaart, dien je aan de volgende standaard voorwaarden te voldoen:
 • Je bent 18 jaar of ouder.
 • Je bent woonachtig in Nederland.
 • Je hebt een maandinkomen van €1.150 netto (niet afkomstig van een WW-uitkering).


Als je aan al deze voorwaarden voldoet, kun je de Mastercard Classic via deze site aanvragen. Hiervoor heb je een identiteitsbewijs, je IBAN en een smartphone of tablet voor de ICS Identificeren App nodig. De aanvraag gaat als volgt in zijn werk:
 1. Ga naar de hierboven vermelde site en vul het aanvraagformulier in.
 2. Binnen 48 uur ontvang je een mail met het verzoek je te identificeren via de ICS Identificeren App.
 3. Je gegevens worden gecontroleerd.
 4. Indien je aanvraag wordt goedgekeurd, heb je de creditcard gemiddeld na vijf werkdagen in huis.

Voor meer informatie over deze creditcard kun je op de site van ICS terecht.


2. Visa World Card


Een andere optie die tot een van de goedkoopste creditcards behoort, is de Visa World Card. Deze kaart heeft dezelfde voordelen en kenmerken als de Mastercard, met als enige verschil dat dit een Visa is en de jaarlijkse kosten voor deze kaart €36,50 bedragen, waarbij het eerste jaar gratis is. Mits je aan de eerder genoemde voorwaarden voldoet, kun je de Visa World Card hier aanvragen. Dat doe je als volgt:
 1. Vul het aanvraagformulier in.
 2. Identificeer je met de ICS Identificeren App zodra je hier een mail over ontvangt.
 3. Is je aanvraag goedgekeurd, dan ontvang je de creditcard in zo'n vijf werkdagen.

Zie voor meer informatie de site van Visa World Card.


3. ANWB Visa Classic Card


Een derde optie is de ANWB Visa Classic Card. Ook deze kaart behoort tot een van de goedkoopste creditcards. Deze wordt ook uitgegeven voor ICS en heeft daardoor dezelfde voordelen wat betreft extra garanties en verzekeringen als de andere twee. Ook de koersopslag en kosten voor geldopname, en de voorwaarden om de kaart aan te vragen zijn gelijk.

De kosten van deze kaart bedragen €16 per jaar voor leden. Als je geen lid bent, kun je bij de aanvraag van de kaart meteen een lidmaatschap afsluiten. De kosten per jaar zijn dan €31,50 in totaal. Meer informatie over deze kaart vind je hier. En op deze pagina kun je de kaart direct aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen. Hou hiervoor de volgende documenten bij de hand:
 • Je identiteitsgegevens en BSN-nummer
 • Je inkomensgegevens
 • Je IBAN
 • Je ANWB-lidmaatschapsnummer indien van toepassing

De procedure is verder hetzelfde als bij de vorige twee creditcards. Zodra de aanvraag is goedgekeurd door ICS ligt de kaart binnen een dag of vijf op de mat.

Naast deze drie goedkoopste creditcards zijn er natuurlijk nog tal van mogelijkheden. Informeer bijvoorbeeld eens bij je eigen bank naar de beschikbare creditcards. Wat we hier echter wel nog willen benadrukken, is dat je er rekening mee moet houden dat het kiezen van de goedkoopste creditcard niet altijd de beste keuze is. Het is ook belangrijk om naar andere factoren te kijken, zoals de extra voordelen en verzekeringen die je bij de creditcard krijgt en de reputatie van de uitgevende instantie of bank.

Tot slot willen we je nog op het hart drukken voorzichtig te zijn met een creditcard, want geld lenen kost geld. Mocht je nu toch liever wat meer controle hebben over je uitgaven, of misschien kom je op basis van de voorwaarden wel niet in aanmerking voor een creditcard, zou je ook een prepaid creditcard kunnen overwegen. Lees ons blog artikel om te zien welke voordelen prepaid creditcards hebben.

Prepaid creditcard direct kopen


Terug naar het overzicht