Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
25-10-21 - 

Skrill vs PayPal - Welke betaalmethode past beter bij jou?

Er zijn enorm veel online betaalmethoden. Er komen steeds nieuwe bij, de oude vinden zichzelf opnieuw uit. Als consument kan het moeilijk zijn om alles bij te houden. Jij wilt gewoon veilig online betalen en de servicekosten zo laag mogelijk houden. Welke betaalmethode moet je kiezen?


De twee bekendste en meest gebruikte online betaalmethoden zijn PayPal en Skrill. Ze werken op een vergelijkbare manier. Het zijn allebei e-wallets. Je kunt er geld mee versturen en ontvangen, en je kunt er op verschillende websites online mee betalen. Beide methodes beperken de informatie die je deelt met de online verkoper. Dat betekent dat jij zelf kunt bepalen hoe vaak jij je persoonlijke, bank- of creditcardgegevens online deelt. Ideaal dus om veilig online mee te betalen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je bank- of creditcardgegevens op straat komen te liggen.


Maar kies je voor Skrill of PayPal? Je zou natuurlijk beide betaalmethodes kunnen gebruiken. Maar dan moet je nog meer inloggegevens onthouden. Als je probeert te beperken hoe vaak je jouw persoonlijke gegevens deelt, is het niet handig om twee betaalmethodes te hebben. Het is dus handiger om te kiezen tussen deze twee opties.


Natuurlijk zijn er verschillen tussen PayPal en Skrill. Bijvoorbeeld wat betreft de servicekosten. Maar het hangt er ook vanaf waar je jouw e-wallet voor wilt gebruiken.


We vergelijken PayPal en Skrill, zodat je weet wat de verschillen zijn. Dat maakt het kiezen voor een online betaalmethode die bij jou past net wat eenvoudiger. Skrill vs PayPal


Wat is PayPal?
PayPal is misschien wel een van de bekendste online betaalmethoden na creditcards. Eigenlijk is een PayPal account een e-wallet. Zodra je jouw creditcard of bankrekening hebt ingevoerd op je account, kun je geld verzenden en ontvangen en op veel websites online betalen.


PayPal basics

Nadat je jouw bankrekening of creditcard hebt geregistreerd is het gebruik van PayPal makkelijk. Vanaf dat moment kun je geld overmaken naar iedereen met een PayPal-rekening. Het enige dat je nodig hebt is hun e-mailadres. Je kunt natuurlijk ook geld ontvangen.


PayPal wordt het meest gebruikt om online mee te betalen. PayPal wordt online bijna overal geaccepteerd en is makkelijk in het gebruik. Als je jouw bankrekening of creditcard hebt geregistreerd, kies je PayPal als betaalmethode bij het online shoppen. Log in op je account en betaal. PayPal zal dan automatisch het bedrag van je bankrekening of creditcard afschrijven.


De PayPal Wallet gebruiken

Wil je niet dat PayPal automatisch geld van je bankrekening of creditcard afhaalt? Dan kun je er ook voor kiezen om eerst geld toe te voegen aan de PayPal-Wallet (je portemonnee) en daarmee betalen. Dit kan een goede manier zijn je budget te bewaken.Wil je geld toevoegen aan je PayPal-portemonnee? Log in op je account of open de app. Klik of tik op Geld Overmaken en vervolgens op Geld Toevoegen aan je saldo. Selecteer hoe u geld wilt toevoegen en betaal. Het geld wordt onmiddellijk aan je PayPal Wallet toegevoegd.

Afhankelijk van waar je woont, zijn er verschillende opties. In sommige landen kun je geld aan je PayPal-rekening toevoegen met een lokale betaalmethode, zonder dat je jouw bankrekening of creditcard hoeft te koppelen aan je account. In andere landen heb je alleen de keuze uit je creditcard of bankrekening. Controleer op je lokale PayPal-website welke betaalopties beschikbaar zijn in jouw land. Als je geen bankrekening of creditcard kunt of wilt gebruiken met PayPal, dan is PayPal waarschijnlijk niet de betaaloplossing voor jou. Er zijn gelukkig wel andere manieren om online te betalen zonder bankrekening.


PayPal Problemen Oplossen

Een van de meest populaire en handige functies van PayPal is het oplossen van geschillen. Als je online met PayPal hebt betaald en niet tevreden bent met de service die een verkoper bood, kun je bij PayPal een geschil openen met de verkoper. PayPal zal je helpen een oplossing te vinden en als de verkoper niet meewerkt, krijg je je geld terug. Hierdoor is online met PayPal betalen veilig.

Wat is Skrill?Zoals we eerder zeiden werkt Skrill op een vergelijkbare manier als PayPal. Skrill functioneert ook als een e-wallet. Je kunt er geld mee verzenden en ontvangen, handelen in cryptocurrency en er online mee betalen.

Skrill basics

Zodra je jouw Skrill rekening hebt geopend kun je jouw bankrekening of creditcard registreren. Net als bij PayPal kun je geld overboeken en ontvangen tussen Skrill-rekeningen. Het enige wat je nodig heeft is een e-mail adres. Ook kun je, net als bij PayPal, met alleen je Skrill-account online betalen. Je deelt dus geen gegevens met een verkoper. Daarbij kun je ook direct online betalen met je Skrill Wallet (portemonnee). In dit opzicht werkt een PayPal of Skrill transfer op dezelfde manier.


De Skrill Wallet gebruiken

Skrill biedt veel meer manieren om geld aan je Wallet toe te voegen dan PayPal. Zo kun je (naast een bankrekening of een creditcard) gebruik maken van een paysafecard om geld toe te voegen aan je Skrill Wallet. Dit kun je overal ter wereld doen. Op die manier hoef je geen bankrekening of creditcard te koppelen aan je Skrill Wallet. Je hoeft dus niet eens een bankrekening te hebben om met Skrill online te kunnen betalen! Overal ter wereld makkelijk een paysafecard kopen online doe je op Beltegoed.nl. Je ontvangt hem direct in je mailbox.


Skrill vs PayPal: Cryptocurrencies verhandelen met Skrill

Skrill heeft één mogelijkheid die PayPal niet biedt; je kunt ermee handelen in crypto. Cryptocurrency kopen en verkopen met het geld in uw Skrill Wallet is makkelijk en veilig. Lees er meer over op de Skrill website. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het kopen van Cryptocurrency staat de wedstrijd PayPal vs Skrill hiermee op 0-1 voor Skrill!


De Skrill fysieke creditcard

Skrill biedt ook een fysieke creditcard. Deze werkt in combinatie met je Skrill Wallet. Zolang je geld in je Wallet hebt kun je de Skrill prepaid creditcard gebruiken als een gewone creditcard. PayPal vs Skrill, ook hiermee wint Skrill!

Nu we meer weten over beide betaalmethoden, kunnen we Skrill vs PayPal vergelijken. Welke optie past beter bij jou?

Skrill vs PayPal: Waar gebruik je ze?PayPal wordt online veel vaker geaccepteerd dan Skrill. Als het gaat om online betalen voor kleding, spelletjes of diensten, is PayPal meestal de handigere betaalmethode van de twee. Als je een betaalmethode wilt die je bijna overal online kunt gebruiken, dan is PayPal de makkelijkste keuze.Betekent dat dan dat deze eerste ronde van Skrill vs PayPal winst betekent voor PayPal? Niet direct. Er is één grote online categorie die Skrill wel accepteert als betaalmethode en PayPal niet: online websites om te gokken. Dus als je een betaalmethode zoekt die je kunt gebruiken om online te wedden of te gokken, dan pas Skrill bij jou.


Skrill Vs PayPal: Wat is veiliger?Is Skrill veiliger dan PayPal, of is het net andersom? PayPal is om twee redenen veiliger voor de consument. Ten eerste deelt PayPal minder van jouw gegevens met de verkoper dan Skrill. Als je specifiek op zoek bent naar een betaalmethode die minder van jouw privégegevens deelt met verkopers, dan is PayPal de juiste keuze.

De tweede reden waarom PayPal veiliger is, zijn de extra diensten die PayPal aanbiedt ter bescherming van de consument. De grootste daarvan is de hierboven genoemde geschillenregeling. Dit betekent dat je online kunt betalen, zelfs als je de verkoper niet volledig vertrouwt. Als de verkoper uiteindelijk niet levert dan kun je rekenen op de bemiddeling van PayPal. Of je geld uiteindelijk terugkrijgen. Dat betekent dat deze ronde van Skrill vs PayPal voor PayPal is. Als je specifiek op zoek bent naar een veilige online betaalmethode, is PayPal een iets betere optie dan Skrill.


Skrill Vs PayPal: Welke optie is goedkoper?

Wanneer je online betaalt, moet je vaak servicekosten betalen. Hierdoor kan online betalen duurder uitvallen. Welke van de twee aanbieders heeft de laagste servicekosten?


De kosten: Skrill vs PayPal


Het antwoord is heel eenvoudig: Skrill is goedkoper dan PayPal. Als je online betaalt, vraagt PayPal 4,50% servicekosten, terwijl Skrill 2,99% aan servicekosten in rekening brengt.


Als je geld wilt toevoegen aan je Skrill of PayPal Wallet dan zijn de servicekosten afhankelijk van de betaalmethode die je gebruikt. Als je een geregistreerde bankrekening gebruikt zijn de kosten in beide gevallen 0%. Je kunt de volledige uitleg van de kosten van Skrill hier vinden en de kosten van PayPal hier.


Dus in deze ronde van Skrill vs PayPal, wint Skrill. Als je op zoek bent naar de goedkoopste betaalmethode van de twee, dan is Skrill het meest voordelig.


Skrill Vs PayPal: Wat past het best bij jou?Er is geen eenduidig antwoord op de vraag welke betaalmethode beter is. Het hangt ervan af waarvoor je PayPal of Skrill wilt gebruiken en wat voor jou het belangrijkst is: de kosten of de veiligheid.


Skrill Vs PayPal - de belangrijkste conclusies

Enkele punten om in gedachten te houden:

  • Beide online betaalmethoden zijn makkelijk te gebruiken.
  • Skrill biedt meer manieren om geld aan je Wallet toe te voegen.
  • Skrill biedt een fysieke creditcard. PayPal heeft er alleen een voor Amerikaanse klanten.
  • PayPal biedt consumentenbescherming in de vorm van geschillenbemiddeling.
  • PayPal deelt minder persoonlijke gegevens met verkopers dan Skrill.
  • Skrill heeft lagere kosten dan PayPal.


Terug naar het overzicht