Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
13-01-23 - 

12 apps voor ouderen

Er bestaan veel apps, en de keuze van apps die daadwerkelijk van pas komen kan nogal lastig zijn. Vooral als je wat ouder bent en apps wilt gebruiken die je helpen in je dagelijks leven. We hebben daarom een lijst gemaakt van apps die nuttig kunnen zijn voor de ouderen onder ons. Van apps bedoeld om ouderen te helpen in contact te blijven met hun geliefden en te navigeren in het dagelijks leven tot het fit blijven op oudere leeftijd: deze apps zijn stuk voor stuk nuttig, gebruiksvriendelijk en geschikt voor ouderen.

12 apps voor ouderen

De beste apps voor senioren:Naarmate je ouder wordt, heb je misschien meer medicijnen nodig. Sommige daarvan moet je inplannen en het kan lastig zijn om te onthouden wanneer je je medicijnen moet innemen. Met Pillboxie weet je op een visuele manier wanneer je je tabletten moet innemen - net zo makkelijk als een tablet in een pillendoosje stoppen. Pillboxie werkt met lijsten en je kunt de medicijnen afstrepen bij het innemen. Pillboxie is op dit moment alleen beschikbaar voor iPhone-gebruikers.Een andere goede app om je medicijngebruik goed bij te houden is Medisafe. Medisafe herinnert je er dagelijks aan wanneer je je medicijnen moet innemen. Daarnaast biedt Medisafe gepersonaliseerde medicatie herinneringen en belangrijke waarschuwingen voor medicijninteracties. Zorgverleners of familieleden kunnen worden gewaarschuwd wanneer je per ongeluk een medicijn hebt overgeslagen. Bovendien ontvang je een melding wanneer je recept bijna op is, zodat je nooit zonder medicatie komt te zitten.Met de overzichtelijke Lokaal Nieuws app kun je direct zien wat het nieuws is in jouw buurt of regio. Vooral fijn als je wat ouder bent. Ook het nieuws van lokale kranten wordt getoond in deze app. Makkelijk bij elkaar verzameld dus!Hersenspellen en puzzels zijn een geweldige manier om je hersenen gezond en je geheugen scherp te houden. Elevate biedt Brain Training Games om je te helpen met je focus, geheugen, verwerkingssnelheid, wiskunde, spreekvaardigheid en meer. Door uitdagende spelletjes te spelen en zo je brein te versterken, verklein je ook de kans op dementie.Met het ouder worden kun je vergeetachtiger raken. We maken door de jaren heen veel verschillende accounts aan voor verschillende platforms, dus het kan lastig worden om al die wachtwoorden te onthouden. De app Lastpass helpt je al je wachtwoorden te onthouden en bewaart ze veilig op één plek. Ook kan de app wachtwoorden voor websites die je vaak bezoekt automatisch invullen en sterke wachtwoorden aanmaken.Veel ouderen geven de voorkeur aan het gebruiken van een prepaid mobiele telefoon om contact te kunnen houden met familie en vrienden. Een prepaid telefoon is ideaal als je geen dure telefoon of een duur abonnement wilt. Maar beltegoed opwaarderen betekent meestal dat je helemaal naar de winkel moet. Dat is niet altijd even makkelijk of mogelijk. Met de Beltegoed.nl app is het opwaarderen van een telefoon voor jezelf of voor iemand anders, waar ook ter wereld, eenvoudig te doen in een paar tikken. In de meeste landen wordt het beltegoed direct naar de telefoon gestuurd, zodat je geen opwaardeercode hoeft in te voeren. Een ander voordeel van de Beltegoed.nl app is dat de app meer biedt dan alleen mobiel opwaarderen. Ouderen kunnen makkelijk digitale cadeaus kopen via de app en deze meteen versturen naar kleinkinderen en andere geliefden, dat kan handig zijn als naar buiten gaan om fysieke cadeaus te kopen lastig wordt. Denk bijvoorbeeld aan cadeaubonnen, geldbonnen, game tegoed en meer.

Beltegoed opwaarderenEr is nog een andere leuke hersenspel-app: Lumosity. Met Lumosity kun je je geheugen, redeneren en andere vaardigheden verbeteren. Het cognitieve trainingsprogramma van Lumosity biedt een leuke, interactieve manier om je hersenen te trainen en te leren hoe ze werken. De app bestaat uit spelletjes die zijn ontworpen om je geheugen, snelheid, flexibiliteit en probleemoplossende vaardigheden te verbeteren.Ook Words with Friends is een gewaardeerde app voor senioren. Words with Friends is een van de populairste spellen in zowel de App Store als de Google Play Store. Het is een Scrabble-achtig woordspel dat je met - of tegen - vrienden kunt spelen. Het is een ontspannend spel dat je op ieder moment van de dag kunt spelen, en een mooie manier om contact te houden met vrienden en familie!Wanneer het lezen van een fysiek boek te lastig wordt of als je je leesbril nergens kunt vinden, is een luisterboek een optie. Audible heeft een enorme bibliotheek met luisterboeken en podcasts om naar te luisteren in elk genre. Audible werkt met een abonnement, maar als je het eerst wilt uitproberen kun je gebruik maken van een gratis proefperiode van 30 dagen.Deze app voor ouderen staat vol met dagelijkse oefeningen om de flexibiliteit te verbeteren. Alle oefeningen kunnen thuis worden gedaan en je hoeft niet naar de sportschool. Een goede app voor ouderen die niet naar de sportschool kunnen gaan of niet zwaar kunnen sporten. Alle oefeningen zijn ontworpen door een professionele trainer en helpen je lichaam flexibeler te maken.Deze app is erg handig voor senioren die problemen hebben met hun ogen. De app verbindt gebruikers die moeite hebben met zien met jongere mensen via een videogesprek. Gebruikers bevinden zich in dezelfde tijdzone en worden gematcht op basis van hun taalvoorkeuren. Gebruikers kunnen zich gratis aanmelden voor hands-on ondersteuning bij taken zoals het lezen van kleine lettertjes, het repareren of aanpassen van apparaten, of bij elke eenvoudige taak waar een vrijwilliger via live video mee kan helpen.
Als je goed zicht hebt en wilt helpen, kun je je aanmelden als vrijwilliger en de oproepen van mensen via deze app beantwoorden. Taken zijn meestal in een paar minuten klaar, en als je het druk hebt, hoef je niet te reageren - iemand anders neemt de taak dan op zich.En als laatste een app die al op bijna elke telefoon is geïnstalleerd: Find My. Ben je je telefoon of een van je andere apparaten kwijt? Dan gebruik je deze handige app om de locatie van je toestel te zien. Hierbij kun je zelfs gebruik maken van een geluidssignaal, waarmee je je telefoon snel kunt vinden. Je kunt je toestel ook vergrendelen of helemaal wissen als je denkt dat het gestolen is.

Onze lijst met apps maakt je leven hopelijk wat makkelijker en leuker. De meeste van de bovenstaande apps zijn gratis, en de betaalde apps kunnen een leuke optie zijn als wens als familie zich afvraagt welk cadeau ze je voor een komende gelegenheid kunnen geven.


Terug naar het overzicht