Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
03-05-23 - 

5 Low budget vakantietips voor een zorgeloze reis

Sta je op het punt een vakantie te boeken? Grote kans dat je niet de enige bent. Misschien voelt het alsof je voor een fijne reis diep in de buidel moet tasten, maar dat hoeft niet zo te zijn. Ben je benieuwd hoe je geld kunt besparen op vakantie? Wij zetten de beste low budget vakantietips voor je op een rijtje, van controle over je uitgaven tot een waterdicht plan. low budget vakantie tips


Tip 1: zorg voor een goed plan


Het zal je misschien verbazen, maar we geven verreweg het meeste geld uit aan dingen die toevallig op ons pad komen. Een treinreis die duurder uitvalt als je later boekt bijvoorbeeld, of je knorrende maag die je naar een terras leidt dat toch iets te duur blijkt. Een fijn hotel uitzoeken, een treinrit reserveren of alvast de leukste restaurantjes markeren op je kaart: doe je het van tevoren, dan kun je een hoop geld besparen op vakantie. En natuurlijk lekker genieten van de voorpret.


Tip 2: beheers je uitgaven, stel jezelf een limiet


Toch nog dat ene ijsje, die mooie zonnebril of dat leuke souvenirtje voor je nichtje… Er is weinig zo vervelend als er bij thuiskomst achter komen dat je (ver) over je budget bent gegaan. Door jezelf een dag- of weekbudget te geven voorkom je dat je achteraf voor vervelende verrassingen komt te staan. Zet het bedrag op een prepaid creditcard en je weet zeker dat je geen cent te veel uitgeeft. Wat ons betreft de beste low budget vakantietip!
Prepaid creditcard kopen


Tip 3: geld besparen op vakantie met beltegoed


Als je van huis bent wil je natuurlijk wel bereikbaar blijven. Dat kan gelukkig ook zonder te veel geld uit te geven. Koop een vast bedrag aan beltegoed van je favoriete provider en zet dit van tevoren op je telefoon. Zo kun je als het moet een belletje plegen en heb je toch je uitgaven in de hand. Handig voor jezelf, maar bijvoorbeeld ook voor je kinderen. Toch meer tegoed nodig? Opwaarderen doe je makkelijk via de Beltegoed.nl-app.
Beltegoed direct opwaarderen


Tip 4: reis buiten het seizoen en profiteer


Heb je geen kinderen en ben je niet gebonden aan de schoolvakanties? Het is een klassieke low budget vakantietip: buiten het hoogseizoen reizen kan enorm schelen in je portemonnee. In de zomermaanden en voorjaars-, mei-, herfst- en kerstvakantie gaan veel gezinnen op reis – en dat weten hotels en trein- en vliegtuigmaatschappijen maar al te goed. Plan je jouw vakantie op een gunstig moment, dan kan het zomaar zijn dat je minder geld kwijt bent – of voor hetzelfde bedrag in een sterrenverblijf zit.


Tip 5: ik ga op vakantie en ik neem mee…


Een goede voorbereiding is het halve werk en in dit geval begint die bij het inpakken van je koffer. Een tube tandpasta is natuurlijk zo gekocht, maar de kans dat je er meer voor betaalt op je vakantieadres is altijd aanwezig. Hetzelfde geldt voor een warme trui, waterbestendige schoenen of een hoed tegen de zon. Een goede low budget vakantietip is daarom: denk van tevoren goed na over welke spullen je nodig gaat hebben, dan kun je zomaar een hele hoop geld besparen op vakantie.


Nog meer low budget vakantietips?


Heb je besloten dat je geld gaat besparen met een prepaid creditcard, maar weet je nog niet welke? Wij zetten de goedkoopste prepaid creditcards voor je op een rijtje. Wil je maximaal besparen op al je uitgaven, zowel tijdens je vakantie als daarbuiten? Kijk dan eens naar dit lijstje met de beste apps om geld te besparen. Of wil je simpelweg nóg geruster op reis? Bekijk hier onze tips voor de beste vakantie-apps.


Terug naar het overzicht