Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
28-07-22 - 

Is het mogelijk om te besparen door over te stappen op een prepaid creditcard?

Als je je online privacy belangrijk vindt, dan weet je waarschijnlijk dat een creditcard ook prepaid kan zijn. Met een prepaid creditcard kun je veiliger online winkelen en loop je minder risico op fraude. Je hoeft bij het betalen je bankgegevens niet te delen. Maar wist je ook dat een prepaid creditcard je geld kan besparen?

Door over te stappen op een goedkopere prepaid creditcard betaal je lagere (of geen) servicekosten. Bovendien ontstaat er geen schuld. En dit zijn nog maar een paar voorbeelden van de voordelen van een prepaid creditcard.

Met onze handige online calculator zie je direct hoeveel je kunt besparen door over te stappen op een goedkopere prepaid creditcard!

Kun je geld besparen door over te stappen naar een prepaid creditcard?

De kosten van een gewone creditcard


Volgens onderzoek door het Nibud heeft meer dan de helft van alle houders van een gewone creditcard een uitstaand saldo. De gemiddelde maandelijkse rente die over het saldo wordt betaald is 121,40 €) per maand, opgeteld tot 1456,80 €) per jaar. Bovendien brengen de meeste reguliere creditcardmaatschappijen ieder kwartaal servicekosten in rekening. Kortom, we zijn ons niet altijd bewust van de extra kosten die het gebruik van een gewone creditcard met zich meebrengt.

De voordelen van prepaid creditcards


Sommige prepaid kaarten kunnen alleen voor specifieke doelen worden gebruikt, zoals prepaid gaming creditcards (zoals Nintendo of Play Store kaarten), entertainment abonnementskaarten (bijvoorbeeld Netflix), of voor online winkelen (Amazon gift cards). Andere prepaid creditcards kunnen worden gebruikt op de manier waarop je een gewone VISA- of MasterCard-creditcard zou gebruiken.

We zetten de voordelen van het gebruik van goedkope prepaid creditcards op een rij:
 • Er is geen kredietcheck als je een prepaid creditcard koopt.
 • Bij het gebruik van een prepaid kaart blijf je niet met een schuld zitten.
 • De transactiekosten bij het opnemen van contant geld zijn meestal lager.
 • Er zijn geen (of aanzienlijk lagere) servicekosten.
 • Je hebt altijd controle over je budget.
 • Je prepaid creditcard is niet gekoppeld aan je bankrekening. Mochten je persoonlijke kaartgegevens online uitlekken, dan kan niemand je rekening leeghalen.
 • Je prepaid credit card online opwaarderen is een kwestie van seconden op Beltegoed.nl.
 • Vermijd transactiekosten door een prepaid credit card of tegoedbon direct te versturen naar vrienden over de hele wereld.
 • Spaar voor reizen door je prepaid kaart regelmatig op te waarderen. Gebruik vervolgens je prepaid creditcard voor je vakantie!
 • Kies ervoor om een goedkopere prepaid creditcard te gebruiken waarmee overal waar VISA of MasterCard creditcards worden geaccepteerd, betaald kan worden.
 • Stuur jezelf of dierbaren prepaid creditcards voor specifieke winkels, abonnementen en goederen.
 • Je kunt iedereen met een e-mailadres een prepaid creditcard cadeau geven.


Op Beltegoed.nl koop je op een veilige, snelle en eenvoudige manier een prepaid creditcard. Tip: Kies voor een plastic prepaid creditcard van VISA of MasterCard als je je kaart offline wilt gebruiken.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de beste prepaid creditcard? Doe onze korte quiz en bekijk de meest geschikte opties.

Ontdek wat de beste prepaid creditcard voor jou is

Geld besparen door slim met je geld om te gaan


Haal het meeste uit je budget door kleine veranderingen in je leven aan te brengen. Met een prepaid creditcard zet je geld opzij voor een bepaald doel (een grotere aankoop of een vakantie), en voorkom je dat je te veel uitgeeft. Je kunt jezelf bijvoorbeeld toestaan om te gaan winkelen voor kleding, waarbij je alleen het geld uitgeeft dat je op je goedkope prepaid creditcard hebt gezet. Bekijk onze tips om geld te besparen voor meer handige tips voor budgetteren!

De voordelen van een gewone creditcard


Sommige aanbieders van reguliere creditcards bieden hun kaarthouders extra voordelen; gratis toegang tot luchthavenlounges, of punten die kunnen worden besteed aan artikelen of kunnen worden gebruikt voor kortingen op aankopen. Gebruik je je huidige reguliere creditcard vaak, dan kun je profiteren van de extraatjes die je kaartleverancier je biedt. Maar niets is echt gratis in het leven. Op een indirecte manier betaal je voor deze extraatjes, bijvoorbeeld via de servicekosten van je creditcard.

Als je tevreden bent met je gewone creditcard, kun je misschien toch geld besparen door voor entertainment, gamen en online winkelen te betalen met een goedkopere prepaidkaart. Door bijvoorbeeld geen rente en servicekosten te betalen. Lees hier meer over de verschillen tussen creditcards en goedkopere prepaid creditcards.

Verder lezen:
>> Hoe geniet je van de voordelen van een creditcard zonder er een te hebben.


Terug naar het overzicht