Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
28-03-24 - 

Nieuw op Netflix: films en series voor op reis

Wat is er allemaal nieuw op Netflix? Ga je binnenkort op reis en ben je nog op zoek naar nieuwe Netflix-films en -series? Met de zomer in aantocht zijn veel mensen druk bezig met de voorbereiding van hun zomervakantie. Naast de vakantie zelf, is ook de reis ernaartoe een belangrijk onderdeel om over na te denken. Met het juiste entertainment is die lange reis over voor je het doorhebt. Maar ook op je vakantiebestemming kunnen Netflix-films en -series een welkome toevoeging zijn. Na een lange dag vol bezienswaardigheden is een avondje netflixen misschien best even lekker.

Als Netflix-gebruiker heb je een enorme keuze aan entertainment voor onderweg. Er worden ook voortdurend nieuwe titels toegevoegd. Maar hoe maak je nu een keuze uit dit gigantische aanbod? Daar helpen we je in dit artikel graag een handje bij. Na uitvoerig onderzoek zijn we tot een mooie selectie gekomen met voor ieder wat wils. Hierbij hebben we natuurlijk ook gekeken naar wat nieuw is op Netflix in 2024, zodat je vast en zeker nog niet alles van ons lijstje gezien hebt.

In dit artikel:


De beste Netflix-titels voor een weekend weg


Als je een weekendje weg gaat, is dat misschien niet het juiste moment om aan een serie met negen seizoenen te beginnen. Een miniserie daarentegen is dan weer wel een goed idee. En daarvan staan er genoeg fantastische titels op Netflix.

Niet nieuw op Netflix, maar zeker de moeite waard: drie fantastische miniseries

Nieuw op Netflix
Maniac (2018)
IMDb: 7,7
Deze serie uit 2018 werd bedacht door Patrick Somerville en geregisseerd door Cary Fukunaga. De hoofdrollen worden vertolkt door Jonah Hill en Emma Stone. De serie telt tien afleveringen, variërend van 26-47 minuten en is een remake van de gelijknamige Noorse serie uit 2015. Maniac is een ongebruikelijke, maar meeslepende mix van psychologisch drama, sci-fi, duistere komedie en fantasy. De serie vertelt het verhaal van twee personages, Annie en Owen, die deelnemen aan een medisch experiment. Een team van wetenschappers belooft ze dat al hun emotionele pijn permanent zal verdwijnen. Tijdens de behandeling komen Annie en Owen in alternatieve realiteiten terecht, waar ze uiteenlopende fantasieën beleven. Door een kortsluiting loopt het experiment echter niet zoals gepland.
Deze serie kun je makkelijk in twee of drie avonden afkijken. Maar niet ons de schuld geven als je een beetje raar gaat dromen!

Transatlantic (2023)
IMDb: 6,6
Deze miniserie is nieuw op Netflix. De serie bestaat uit zeven afleveringen van ongeveer 50 minuten. Gillian Jacobs speelt hierin de hoofdrol. Ze is vooral bekend door haar rol als Britta Perry in Community en Mickey Dobbs in de Netflix-serie Love. Transatlantic speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en vertelt het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse journalist die meer dan 2.000 vluchtelingen uit Frankrijk naar de VS heeft helpen vluchten. Alleen al om de prachtige decors en kostuums uit die tijd is deze serie zonder meer de moeite waard. En al helemaal als je reis ook nog eens naar Zuid-Frankrijk leidt.

Inside Man (2022)
IMDb: 6,6
Deze miniserie telt vier afleveringen van een uur. David Tennant speelt de rol van dominee met een duister geheim en Stanley Tucci speelt een kwaadaardige, geniale ter dood veroordeelde gevangene die zichzelf graag hoort praten. De serie is geschreven door Steven Moffat (Sherlock, Doctor Who), dus je kunt knetterende dialogen en spannende plots verwachten. In de woorden van Mashable-filmredacteur Kristy Puchko: ‘Het meest frustrerende aan Inside Man is dat het zo snel is afgelopen.’ Maar voor een paar gezellige avonden tijdens een weekendje weg is dat precies goed.

Netflix-films van minder dan 90 minuten


Op zoek naar een film voor tijdens je korte vlucht? Of een die je na het eten kunt kijken zonder in slaap te vallen voordat hij is afgelopen? Hier zijn twee Netflix-films met een speelduur van minder dan 90 minuten.

Tramps (2017)
IMDb: 6,5
Tramps is een romantische komedie. De film volgt Danny, een jongeman die een mysterieuze koffer moet afleveren, en Ellie, zijn vluchtchauffeur die geld nodig heeft voor een nieuwe start. Nadat ze per ongeluk hun koffers hebben verwisseld in de metro, gaan ze op avontuur om de fout recht te zetten. Tramps speelt zich af in het hedendaagse New York, maar met een relaxte jaren 70-sfeer.

She’s Gotta Have It (1986)
IMDb: 6,8
Deze Netflix-film speelt zich ook af in New York en is eveneens een romantische komedie. Het was de debuutfilm van Spike Lee. She’s Gotta Have It draait om Nola Darling, een jonge, knappe grafisch kunstenaar in Brooklyn. Ze heeft een relatie met drie verschillende mannen. Elke man verlangt uitsluitend naar haar, maar Nola blijft graag onafhankelijk. Tarantino gebruikte deze low-budgetproductie als inspiratie voor Reservoir Dogs.
Triggerwaarschuwing: de film bevat een verkrachtingsscène met Spike Lee die sindsdien wordt omschreven als ‘dom’ en ‘onvolwassen’.

Afleveringen die je afzonderlijk kunt kijken


Netflix biedt ook een aantal briljante anthologieseries. Je kunt van elke aflevering genieten als een op zichzelf staand verhaal. Hieronder volgen drie anthologieseries op Netflix die perfect zijn om slechts een paar afleveringen van te kijken:

Love, Death & Robots (2019-2022)
IMDb: 8,4
Dit is een fantasierijke anthologieserie die sciencefiction, horror en komedie combineert in hapklare, geanimeerde verhalen.

Black Mirror (2011-)
IMDb: 8,5
De tot nadenken stemmende serie van Charlie Brooker onderzoekt de duistere gevolgen van technologie voor de samenleving.

Easy (2016-2019)
IMDb: 6,9
Easy speelt zich af in Chicago en onderzoekt de complexiteit van moderne liefde, seks en relaties.

Films voor culturele ontdekkingsreizigers


Het feit dat je een bepaalde bestemming bezoekt, betekent niet dat je tijdens je vlucht of na een dag vol activiteiten geen andere kunt verkennen.
Hier zijn een paar filmische ontsnappingen die je naar een andere plaats of tijd brengen ...

Kodachrome (2018)
IMDb: 6,8
Deze film speelt zich af tijdens een roadtrip van New York naar Kansas. Jason Sudeikis schittert als Matt, een directeur van een platenlabel. Ed Harris speelt Ben, zijn vervreemde, stervende vader en beroemde fotograaf. Elizabeth Olsen is Zoe, de verpleegster van Ben. De personages gaan op reis naar de laatste winkel die Kodachrome-film kan ontwikkelen voordat deze definitief sluit. Deze film zou je zomaar eens kunnen inspireren om je camera tevoorschijn te halen en een aantal bijzondere momenten tijdens je eigen reis vast te leggen.

Call Me By Your Name (2017)
IMDb: 7,8
Deze film speelt zich af in de zomer van 1983 in Noord-Italië. Denk aan idyllische, zonovergoten landschappen. Een perfecte setting voor de zorgeloze romance tussen Elio (Timothée Chalamet) en Oliver (Armie Hammer). Luca Guadagnino, de regisseur, maakte de film in de regio waar hij woont, waardoor de setting een persoonlijk tintje kreeg. En Timothée Chalamet speelde daadwerkelijk de pianostukken die je in de film hoort.

De natuur in met Netflix


Wil je tijdens je reis gewoon genieten van prachtige beelden uit de natuur? Hier zijn drie titels die je aan je lijst kunt toevoegen:

Fantastic Fungi (2019)
IMDb: 7,4
Deze visueel verbluffende documentaire verkent de magische wereld van schimmels. De documentaire onthult hun kracht om ons te genezen en bij te dragen aan de regeneratie van het leven op aarde. Door de ogen van gerenommeerde wetenschappers als Paul Stamets worden de schoonheid en intelligentie van schimmels getoond.

Chimp Empire (2023)
IMDb: 8,2
Deze dramatische documentairereeks over chimpanseegemeenschappen is vrij nieuw op Netflix. Je komt alles te weten over de complexe sociale structuren en het emotionele leven van chimpansees. Ook ontdek je hoe deze intelligente primaten samenwerken, concurreren en door hun omgeving navigeren. En misschien dat je na het kijken ervan sommige situaties in het menselijk leven wel met hele andere ogen bekijkt.

Our Planet II (2023)
IMDb: onbekend, maar seizoen I kreeg een 9,3
Deze vierdelige serie, verteld door Sir David Attenborough, is op het moment van schrijven ook redelijk nieuw op Netflix. De serie ontrafelt het mysterie van hoe en waarom dieren migreren. Je kunt hier epische cinematografie verwachten in combinatie met serieus drama. We zien hoe migrerende dieren navigeren door een wereld die is veranderd als gevolg van klimaatverandering. Naast de verbluffende beelden, toont deze serie je ook de verschrikkelijke impact die mensen op de natuur hebben gehad.

Algemene Netflix-tips voor de beste reiservaring


Tijdens het reizen, kun je eenvoudig Netflix-films of -series op je telefoon, laptop of tablet streamen. Of je logt in op Netflix op een smart-tv in je accommodatie. Als je naar een land buiten de Europese Unie reist, kan de beschikbare content afwijken. Als je binnen de Europese Unie reist, biedt Netflix gedurende een beperkte periode dezelfde content als gebruikelijk.
Doorloop onderstaande checklist voordat je op reis gaat:
  1. Update de Netflix-app op draagbare apparaten.
  2. Download alle Netflix-films of -series die je tijdens je vlucht wilt kijken.
  3. Voeg eventuele andere content die je tijdens je reis wilt kijken aan je lijst toe.

Als je een nieuw Netflix-abonnement start of je account upgradet, is een prepaid creditcard een superhandige manier om ervoor te betalen. Bovendien kun je tijdens je reis ook gebruikmaken van je prepaid creditcard. Deze zijn ideaal voor op reis, want zo hoef je geen contact geld mee te nemen en heb je ook nog eens betere controle over je budget.


Terug naar het overzicht