Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
28-12-21 - 

Overstappen tussen telefoonproviders: Wat moet je weten

Overstappen tussen telefoonproviders: Wat moet je wetenOp een gegeven moment stap je over naar een andere telefoonprovider. Hier kunnen meerdere redenen voor zijn, waarover later meer. Wat jouw reden ook is, een ding geldt voor iedereen: Van mobiele provider wisselen kan ingewikkeld, vervelend en zelfs kostbaar zijn als je niet weet waar je op moet letten. overstappen tussen telefoonproviders

Dus je wilt overstappen, of misschien ben je gewoon nieuwsgierig en heb je nog niet besloten? Dan helpen deze tips je bij het beslissen. We bekijken waar je op moet letten als je overstapt, hoe je je huidige nummer kunt behouden, hoe je kunt overstappen zonder extra te betalen en meer.

Waarom van mobiele provider veranderen?Er zijn tal van redenen om van telefoonmaatschappij te veranderen. Misschien is je huidige contract te duur en kun je ergens anders een goedkoper contract afsluiten. Misschien heeft je huidige aanbieder niet de dekking die je nodig hebt. Of je bent niet tevreden met de klantenservice. Of misschien verhuis je naar een ander land en moet je van telefoonmaatschappij veranderen.


Waar moet je op letten als je van telefoonmaatschappij verandert?Wat je redenen ook zijn waarom je van telefoonmaatschappij wilt veranderen, waar je op kunt letten blijft hetzelfde. We zullen elk van die punten meer in detail bespreken, maar het komt hierop neer. Vergelijk verschillende aanbieders, niet alleen op kosten, maar ook op dekking. Bekijk je telefoongebruik en kies op basis van jouw behoeften een nieuwe telefoonaanbieder. En controleer of je huidige telefoon werkt met de nieuwe provider, of kies ervoor een nieuwe telefoon te kopen.


Vergelijk telefoonaanbieders

Het eerste wat je moet doen, en ook het meest voor de hand liggende, is aanbieders en abonnementen vergelijken om te zien welke je wilt. Bij het vergelijken van abonnementen is het zinvol naar de prijs te kijken. Maar bekijk ook de provider zelf. Bekijk de dekking die geboden wordt. En als je nog nooit over de provider hebt gehoord, controleer dan de reputatie van het bedrijf op bijvoorbeeld Trustpilot.

We vergelijken de drie grootste aanbieders voor jouw gebied. Lees verder als je meer wilt weten.


Begrijp jouw telefoongebruik

Om te weten welke provider en welk abonnement geschikt zijn voor je, moet je eerst je telefoongebruik begrijpen. Bel je veel, maar verbruik je nauwelijks data? Of ligt het precies andersom? Door te kiezen voor een contract dat goed aansluit op jouw behoeften, voorkom je dat je teveel uitgeeft aan jouw telefoon.


Check de compatibiliteit van je telefoon

Wellicht wil je jouw telefoon blijven gebruiken wanneer je switcht naar een andere telefoonprovider. Het kan voorkomen dat jij je telefoon niet langer gebruikt kan worden bij je nieuwe provider. Vaak kun je op de website van de provider controleren of je huidige telefoon compatibel is. In dat geval zal je waarschijnlijk gevraagd worden naar het IMEI er EMID nummer.


Hoe stap je over naar een ander mobiel netwerk met nummerbehoud?Je hebt je research gedaan en wilt overstappen naar een andere provider. Je wilt je huidige telefoonnummer na de switch blijven gebruiken. Hoe doe je dat?

Vraag je huidige provider om je PAC code. Met die code kan je nieuwe provider jouw oude nummer in gebruik houden voor je. Geef de PAC code dus door aan je nieuwe telefoonmaatschappij.


Overstappen van telefoonprovider zonder kosten
Voorkom dat je teveel kosten moet betalen als je overstapt tussen telefoonproviders. Soms berekenen providers kosten als je overstapt. Vraag na of je huidige provider kosten berekent als je overstapt. Zo beperk je de kans op onverwachte kosten wanneer je van telefoonmaatschappij verandert.

Er is een andere manier waarop je mogelijk met onverwachte kosten te maken krijgt. Dit is de meest gemaakte fout bij het overstappen van telefoonprovider. Laten we ervan uitgaan dat je huidige contract een factureringsperiode heeft die begint en eindigt op de 7e. Dat valt samen met de start van je nieuwe contract. Dan gaat je nieuwe contract in op de 1e omdat je denkt dat het zo hoort. Maar voor de eerste maand betaal je dubbel, omdat het ene contract nog niet volledig is afgelopen, maar het andere al wel is ingegaan.

Kijk dus naar de exacte einddatum van je contract en plan je nieuwe contract om op dezelfde dag in te gaan.


Switch van provider en houd je telefoon.Dus je wilt overstappen van provider, maar je telefoon houden. Je hebt de compatibiliteit van je telefoon gecontroleerd en alles is goed. Dus je hebt alleen een SIM-only abonnement nodig bij je nieuwe provider. De meeste telefoonproviders bieden goedkope SIM-only abonnementen.

Wil je van telefoonprovider veranderen om op de kosten te besparen? Een SIM-only abonnement kiezen en je huidige telefoon houden is een verstandige keuze.


Waar moet je op letten als je overstapt van prepaid naar een abonnement (of vice versa)?Misschien verander je niet alleen van telefoonmaatschappij, maar stap je ook over van prepaid naar postpaid (of andersom). Voor het grootste deel zijn de dingen waar je op moet letten hetzelfde. Als je overstapt van prepaid naar postpaid, hoef je alleen maar te zorgen dat je al je prepaid tegoed hebt verbruikt voordat je overstapt. Bij sommige maatschappijen is het mogelijk om je ongebruikte beltegoed terug te krijgen.

Zoals eerder gezegd, als het om kostenbesparing gaat, is een SIM-abonnement een goede keuze als je van telefoonmaatschappij wilt veranderen. Een andere goede keuze is om helemaal van telefooncontracten af te stappen en prepaid te kiezen.

Met de beschikbaarheid van Wi-Fi en de verschillende manieren om via het internet met elkaar te bellen, is het niet langer nodig om een duur telefooncontract te hebben.

Overschakelen naar prepaid geeft je de flexibiliteit om je geld te besteden aan beltegoed en data wanneer en waar je het nodig hebt.

Als je bent overgestapt op prepaid, kun je op Beltegoed.nl veilig en snel beltegoed en data bundels kopen. Je kunt dus alle prepaid bundels die je wilt bij ons bestellen als je bent overgestapt op KPN prepaid. Hetzelfde geldt als je overstapt naar Lebara of Lycamobile. Hier vind je alle prepaid providers waarvan we beltegoed aanbieden.


Terug naar het overzicht