Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
11-04-24 - 

Marvel Rivals binnenkort op Steam

Steam heeft de lancering van Marvel Rivals aangekondigd, een free-to-play 6v6-shooter die zich afspeelt in het Marvel Multiverse. De game nodigt spelers uit om in de schoenen van hun favoriete superhelden en schurken te stappen. Er staan je dynamische multiplayergevechten op iconische locaties uit Marvel-films te wachten. Door velen wordt deze game omschreven als ‘Overwatch, maar dan third-person.’

Spelers kunnen de achtergrondverhalen en vaardigheden van personages als Spiderman, Captain Marvel en Thanos verkennen. Marvel Rivals introduceert ook een nieuwe verhaallijn. Het gaat om een ​​botsing tussen Doctor Doom en zijn toekomstige tegenstander uit het jaar 2099. Deze verhaallijn brengt verschillende versies van personages uit het Marvel Multiverse samen.

Bekijk de officiële trailer van Marvel Rivals:


Gameplay en functies


Spelers kunnen zich verheugen op gevechten op vernietigbare slagvelden, geïnspireerd op het Marvel Multiverse. Bij de lancering bevat het spel 18 personages, een mix van bekende helden en schurken. Elk personage heeft een unieke reeks vaardigheden, waardoor verschillende speelstijlen en strategieën mogelijk zijn.

Marvel Rivals draait om strategisch denken en teamwork. De 6v6-modus stimuleert spelers om samen te werken en tactieken te kiezen die inspelen op de sterke punten van elk personage. De game biedt een verscheidenheid aan competitieve modi en omgevingen. Dat betekent dat er veel verschillende manieren zijn om te winnen.
Marvel Rivals Steam
Een opvallend kenmerk van Marvel Rivals is het ‘Team-Up Skills’-mechanisme. Hierdoor kunnen personages hun krachten combineren voor verwoestende effecten. Stel je voor dat Rocket Raccoon op Groots rug rijdt en een spervuur ​​van geweervuur ​​ontketent. Of dat de Hulk het pak van Iron Man oplaadt met Gamma-energie voor een krachtige aanval. Dit mechanisme voegt diepte en samenwerking toe aan de gameplay. Het moedigt spelers aan om te experimenteren met verschillende combinaties van personages. Een fan op Reddit heeft al enkele Team-Up Skills bedacht die hij graag in de game zou zien.

Releasedatum van Marvel Rivals


Op het moment van schrijven wachten we nog op een officiële releasedatum, maar er is een gesloten alfa-test gepland voor mei 2024.
De game zal in eerste instantie beschikbaar zijn op pc via Steam en de Epic Games Store, met mogelijke toekomstige releases op andere platforms. Omdat het een free-to-play-titel is, zal de game zeer waarschijnlijk in-game microtransacties bevatten. Mogelijk komt er ook een Battle Pass, in navolging van andere succesvolle live-servicegames.

Wie ontwikkelt Marvel Rivals?


De game is een samenwerking tussen Marvel en het Chinese bedrijf NetEase Games (de studio achter de mobiele game Marvel Super War). Het team dat aan de game werkt, bestaat uit ontwikkelaars die ook aan de Call of Duty- en Battlefield-franchises hebben gewerkt.

Jay Ong, het hoofd van Marvel Games, is bijzonder enthousiast over Marvel Rivals. Hij omschrijft het spel als een van hun meest ambitieuze projecten. Hij benadrukt de toewijding van het team vanaf de conceptualisering van het spel tot de ontwikkeling. En Thaddeus Sasser (dat zou toch zomaar de naam van een Marvel-schurk kunnen zijn, of niet!?), directeur van NetEase Games, zegt het volgende over het spel in een interview met Polygon:
‘Kunnen spelen als je favoriete superheld in een multiplayergame is iets dat mij enorm aanspreekt, en ik denk dat dat iets is dat veel spelers aanspreekt. Denk maar eens aan een aantal van de beroemde personages uit de Marvel Comics; er zijn behoorlijk wat dingen waarvan je je kunt voorstellen dat ze in de game ook gebeuren. Bovendien is het hebben van magische superkrachten in een multiplayergame iets dat nog niet al te vaak is gedaan. Dat is nog steeds relatief nieuw en fris. De manier waarop we dat doen, en een aantal van de trucs die we uit de kast hebben gehaald, zouden veel nieuwe spelers toch behoorlijk enthousiast moeten maken.’

Systeemvereisten voor Marvel Rivals


Minimum


Besturingssysteem: Windows 10 64-bit
Processor: Intel Core i5-6600K of AMD Ryzen 5 1600X
Geheugen: 12 GB RAM
Grafische kaart: NVIDIA GeForce GTX 1060 of AMD RX 580
DirectX: Versie 12
Netwerk: Breedbandinternet
Opslagruimte: 70 GB beschikbare ruimte

Aanbevolen


Besturingssysteem: Windows 10 64-bit
Processor: Intel Core i5-10400 of AMD Ryzen 5 5600X
Geheugen: 16 GB RAM
Grafische kaart: NVIDIA GeForce RTX 2060 (Super) of AMD RX 5700-XT
DirectX: Versie 12
Netwerk: Breedbandinternet
Opslagruimte: 70 GB beschikbare ruimte

Vergelijkbare games op Steam


De bibliotheek van Steam bevat verschillende titels die de competitieve multiplayer-spirit van Marvel Rivals delen. Games als Overwatch 2, Tom Clancy's Rainbow Six Siege en Halo Infinite bijvoorbeeld. Deze bieden allemaal vergelijkbare teamgebaseerde gameplay, rijke universums en interessante competitieve modi. Door deze titels te verkennen, kun je vast grip krijgen op het genre en inspiratie opdoen voor strategieën en tactieken die je in Marvel Rivals kunt gebruiken. Mocht je een van deze games aan willen schaffen, denk dan ook eens aan een Steam Gift Card. Dat is een geweldige manier om games op Steam te kopen zonder dat je bank- of creditcardgegevens hoeft te delen.

Artikelen die je misschien ook interessant vindt:


Terug naar het overzicht