Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
12-05-22 - 

Hoe kun je gratis online bellen?

Hoe kun je gratis online bellen?
Hoe mooi zou het zijn om overal ter wereld gratis te kunnen bellen via het internet? Niet iedereen weet dat dit mogelijk is.


Door gratis online te bellen en te sms'en bespaar je beltegoed en kun je vrienden of geliefden bellen wanneer je maar wilt. Er zijn alleen wel beperkingen, waardoor gratis online bellen misschien niet werkt voor jou.


Daarom hebben we deze handige gids geschreven over gratis online bellen en sms'en, gewoon met je smartphone of je laptop en een gratis bel-app. Wil je meer weten over gratis bellen via het internet?


De voor- en nadelen van gratis bellen via internet of je mobiele telefoonDe voordelen van gratis bellen via internet zijn vrij duidelijk:

1. Je gebruikt geen beltegoed of data om te kunnen bellen.

2. Zelfs als je simkaart niet werkt (of als je hem kwijt bent), kun je bellen.

3. Zelfs als je geen beltegoed meer hebt, is het mogelijk om iemand te bellen (bijvoorbeeld met een gratis VoIP-app).

4. Je kunt gratis bellen via een wifi verbinding.


De nadelen van gratis bellen via het internet


1. Met sommige gratis bel-apps kun je maar heel kort bellen, bijvoorbeeld maximaal 5 minuten.

2. Sommige gratis online bel- en sms-diensten staan vol met advertenties, die je gesprekken kunnen onderbreken.

3. Je kunt misschien alleen vaste nummers bellen, mogelijk alleen in je eigen land.


Verschillende soorten gratis internetbellen

gratis online bellen

De meeste bel-apps waarmee je gratis via het internet kunt bellen, maken gebruik van de Voice over Internet Protocol-technologie (VoIP). Om gratis te kunnen bellen met een app of programma dat VoIP gebruikt, moeten zowel jij (de beller) als de ontvanger van je gesprek dezelfde app gebruiken.


Andere voorbeelden van gratis online bellen en sms'en zijn deze opties:

  • Bellen van PC naar PC. Met een tablet of computer kun je gratis videobellen online, maar ook telefoongesprekken voeren. Zolang jullie beiden hetzelfde soort apparaat gebruiken. Google Voice is een goed voorbeeld van een gratis internet beldienst.
  • Gratis bellen naar mobiele telefoons, vanaf jouw mobiel. Als je toegang hebt tot internet, kun je iemand anders bellen met hetzelfde toestel met een app, bijvoorbeeld door te bellen via WhatsApp.
  • Bellen van een PC of tablet naar een telefoon. Als je met hetzelfde toestel naar een smartphone belt, kun je gratis bellen van je computer naar een telefoon (via een app).
  • Videogesprekken voeren (bijvoorbeeld met een app als FaceTime).De beste platforms om gratis te bellen via het internetWil je via het internet gratis kunnen bellen met iemand die dezelfde app gebruikt (app-to-app calling)? Of wil je gratis videobellen online op je laptop? Onthoud dat je beter niet volledig afhankelijk kunt zijn van gratis online bellen en sms'en voor werk of reizen.


Let erop dat je altijd beltegoed en data op je telefoon opwaardeert, voor het geval je op een plek terechtkomt met onvoldoende bandbreedte of zonder wifi. Hieronder bespreken we de beste en populairste gratis belplatforms die zowel op een desktop als op een mobiel kunnen worden gebruikt. Als je alleen van plan bent om gratis via internet te bellen of sms'jes te versturen op een mobiel, kun je ook onze review van de beste berichten apps voor 2022 bekijken.

Voordelen: Gratis videobellen online en gratis telefoongesprekken met anderen via Messenger. Dit is de beste gratis bel optie voor diegenen die veel tijd doorbrengen op Facebook, aangezien Messenger een add-on is voor gebruikers van dat platform. Messenger is gebruiksvriendelijk met een makkelijke interface. Je kunt ook tekstberichten sturen.

Nadelen: Niet echt geschikt als professionele optie, je moet Facebook gebruiker zijn.
Voordelen: Deze dienst biedt gratis online bellen naar mobiele telefoons. Gratis bellen van iPhones naar Android telefoons en omgekeerd. Google Duo biedt ook een gratis online beeldbellen optie. De veilige end-to-end encryptie houdt je gesprekken privé. Kan worden gebruikt op telefoons, tablets en computers.

Nadelen: Nog niet zoveel mensen gebruiken Google Duo voor online bellen, maar het platform biedt een handige manier om vrienden of collega's te laten weten dat je lid bent geworden.
Voordelen: Gratis berichten versturen en bellen via internet is eenvoudig met WhatsApp. Gratis bellen met je eigen telefoonnummer en je gesprekken en videochats zijn end-to-end encrypted. Je kunt WhatsApp gebruiken om gratis te bellen met een iPhone of met Android, maar ook met een Mac of Windows computer.

Nadelen: Zorg ervoor dat je een sterke Wi-Fi-verbinding hebt wanneer je de gratis online bel- en sms-dienst van WhatsApp gebruikt, anders kan het geluid van je gesprekken wat haperen.
Voordelen: Je krijgt je eigen telefoonnummer en kunt gratis online bellen in het hele land (momenteel alleen in de VS). Google Voice ondersteunt inkomende gesprekken van over de hele wereld.

Nadelen: Wil je kunnen bellen naar telefoonnummers of vaste lijnen buiten de VS, dan variëren de internationale beltarieven, beginnend bij $0,01 per minuut. Tarieven zijn afhankelijk van waar je vandaan belt. Je kunt de tarieven nagaan voor nummers die je vaak belt.


Een wifi hotspot vinden is de beste manier als je wilt besparen op beltegoed en data - en gratis iemand wilt bellen. Soms heb je op vakantie of tijdens je woon-werkverkeer geen internet of wifi.


Vergeet niet om altijd je beltegoed op peil te houden op je telefoon, waar je ook heengaat. Op Beltegoed.nl kun je snel en makkelijk je beltegoed opwaarderen voor een breed aanbod aan providers, wereldwijd. Je ontvangt je opwaardeercode binnen 30 seconden.

Beltegoed en data opwaarderen


Terug naar het overzicht