Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
05-09-13 - 

Tips voor beltegoed opwaarderen vanuit het buitenland

In deze periode van het jaar kiezen veel mensen ervoor om de vakantie in binnen- of buitenland door te brengen. Als je naar het buitenland gaat, is het belangrijk om rekening te houden met je resterende beltegoed. Je wilt in het buitenland natuurlijk niet zonder beltegoed komen te zitten, bijvoorbeeld omdat je tijdens de vakantie toch meer moet bellen dan je vooraf gedacht had. Ook kan het zijn dat je hogere kosten dan gebruikelijk hebt, doordat er kosten in rekening worden gebracht als je in het buitenland wordt gebeld. Om die reden kan het voorkomen dat je in het buitenland zit en jij je beltegoed wilt opwaarderen. Om je hierbij te helpen, geven we je hier enkele tips waarmee je rekening moet houden.

Dezelfde prepaid provider in het buitenland

Het kan zijn dat een prepaid provider in meerdere landen actief is. Zo heb je bijvoorbeeld de provider Lycamobile die zowel actief is in Nederland als in België, Frankrijk, Spanje, Duitsland en nog diverse andere landen. Met een beltegoedcode die je in bijvoorbeeld Duitsland of België koopt voor Lyca kun je niet je Nederlandse Lyca prepaid telefoon opwaarderen. Het is dus belangrijk om een Nederlandse Lyca beltegoedcode aan te schaffen, als je de Nederlandse prepaid provider Lyca wilt opwaarderen. Om zeker te weten dat je een juiste en werkende code hebt, kun je voordat je op vakantie gaat alvast een beltegoedcode aanschaffen en deze zodra noodzakelijk gebruiken om je beltegoed op te waarderen. Zo weet je zeker dat je altijd voldoende beltegoed op de telefoon hebt staan. Ook kan per land de wijze waarop je moet opwaarderen verschillen. Zo is het in Nederland, België en Duitsland gangbaar om op te waarderen met een gekochte beltegoedcode, terwijl het in Frankrijk en Spanje ook mogelijk is om zonder tussenkomst van een beltegoedcode op te waarderen.

Ander telefoonnummer opwaarderen vanuit het buitenland

Als je dan eenmaal de juiste beltegoedcode bemachtigd hebt, bijvoorbeeld doordat je deze online via Beltegoed.nl hebt aangeschaft, wil je het beltegoed op de sim-kaart plaatsen. Omdat jij je in het buitenland bevindt tijdens het opwaarderen, kan het zijn dat je een ander telefoonnummer dan dat je gewend bent moet bellen om je beltegoed op te opwaarderen. In het voorbeeld van Lyca bel je om je beltegoed op te waarderen vanuit het buitenland het telefoonnummer +31684001244 in plaats van het nummer 1244. Voor het specifieke nummer van jouw providers, kun je het beste de website van jouw provider raadplegen.

Opwaarderen buitenlands prepaid tegoed

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je regelmatig in het buitenland verblijft, waardoor het voordelig is om een prepaid sim-kaart van een provider in dat land te hebben. Ook in zo'n geval geldt dat je met bijvoorbeeld een Spaanse Vodafone sim-kaart ook daadwerkelijk een beltegoedcode voor Vodafone Spanje moet hebben om op te waarderen. Het kopen van een Nederlandse Vodafone beltegoedcode volstaat in zo'n geval niet. Het kan lastig zijn om aan een beltegoedcode van een Spaanse provider te komen als je op dat moment in een ander land bent. Gelukkig is er de mogelijkheid om online het beltegoed in diverse landen wereldwijd op te waarderen, bijvoorbeeld via onze internationaal opwaarderen partner Recharge.com.

Zoals nu duidelijk is, komt er nogal wat kijken bij het opwaarderen van je prepaid telefoon vanuit het buitenland en bij het opwaarderen van een buitenlandse prepaid sim-kaart. De beste voorbereiding op een leuke en zorgeloze vakantie is vooraf alvast je beltegoed opwaarderen, zodat je niet zonder beltegoed komt te zitten.
Naar Recharge.com


Terug naar het overzicht