Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
07-11-22 - 

De beste offline chat apps van 2022

Ooit gedacht hoe handig het zou zijn als je je vrienden en familie altijd berichtjes kunt sturen, zónder wifi te gebruiken? Als je vaak onderweg bent en niet beschikt over een betrouwbare internetverbinding, als je je mobiele datakosten wilt verlagen, of als je (prepaid) mobiele data op zijn: dan zijn dit de offline chat apps die je meteen moet gaan gebruiken.

Wat is offline chatten?


Offline chatten lijkt misschien onmogelijk, maar dit is een nieuwere ontwikkeling in veilige communicatiemethoden. Mesh messengers, ook wel off-grid messengers genoemd, hebben geen internet of toegang tot telecominfrastructuur nodig om berichten te versturen. Ze maken gebruik van een directe Wi-Fi-verbinding of van Bluetooth. Op deze manier kun je een dergelijke chat app offline gebruiken.

alt

De beste offline chat apps van 2022


Bridgefy (Android & iOS)

Bridgefy is waarschijnlijk de populairste offline chat app die er is. Hiermee kun je geheel versleutelde berichten versturen zonder internetverbinding. Bridgefy gebruikt Bluetooth om berichten van je telefoon naar anderen te sturen en kan een afstand van 100 meter overbruggen. Geen zorgen: als de persoon die je een bericht wilt sturen verder weg is dan 100 meter, wordt je bericht via andere telefoons met Bridefy verstuurd tot het uiteindelijk op de juiste plaats aankomt. Ook is het een van de weinige offline chat apps waarmee je berichten van Android naar iOS-gebruikers kunt sturen en omgekeerd.

Two Way: Walkie Talkie (Android & iOS)

Two Way: Walkie Talkie is, zoals de naam al doet vermoeden, een app in walkie-talkie stijl waarmee je direct met andere gebruikers kunt praten. Two Way is een eenvoudig te gebruiken offline messaging app, je hoeft je niet aan te melden en kunt direct na het downloaden aan de slag. Hij is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Zodra je de app hebt gedownload, kies je een 6-cijferig nummer (een kanaal) en laat je je vrienden hetzelfde doen. Je kunt je nieuwe offline chat app gebruiken!

Briar (Android)

Briar is een Android-only offline chat app. Deze app is in eerste instantie gemaakt voor verslaggevers, journalisten, activisten en ieder ander die belangrijke informatie moet communiceren zonder toegang tot een betrouwbare internetverbinding. Door Bluetooth en Wi-Fi verbindingen te combineren creëert de app een mesh netwerk. Berichten worden rechtstreeks gesynchroniseerd tussen de apparaten van de gebruikers. Briar is een geweldige app voor peer-to-peer versleuteld berichtenverkeer, of het nu één-op-één is of in groepschats en op forums.

Bluetooth Chat (Android)

Bluetooth Chat is een goede offline messaging app als je wilt chatten met andere gebruikers in de buurt. Met Bluetooth Chat kun je end-to-end versleutelde teksten of foto's versturen binnen een straal van 3 meter. Je kunt vrienden een verzoek sturen om in contact te komen of ze een uitnodigingslink sturen. Je hebt geen internetverbinding nodig om je toestel op het netwerk te registreren en je chat app offline gebruiken.

Fire Chat (Android)

Fire Chat is een goede chat app die je zonder internetverbinding kunt gebruiken. Met deze offline chat app kun je rechtstreeks berichten versturen tussen mobiele apparaten via peer-to-peer Bluetooth- en wifi-verbindingen. Je kunt offline chatten met andere gebruikers die ook op FireChat zitten binnen een straal van 200 meter. Alle telefoons binnen dit bereik worden met de Multihop-technologie met elkaar verbonden, waardoor een mesh-netwerk ontstaat dat zelfs werkt als andere internetverbindingen uitvallen.

Signal Offline Messenger (Android)

De laatste offline messaging app van onze lijst is een Android-only offline chat app genaamd Signal Offline Messenger. Deze app maakt geen gebruik van Bluetooth mesh netwerken, maar gebruikt Wi-Fi Direct. Hij stuurt signalen om apparaten in de omgeving te ontdekken. Zo kun je gemakkelijk berichten en afbeeldingen sturen naar andere gebruikers van Signal Offline Messenger (binnen een straal van 30 meter). Het mooie van Signal is dat al je berichten veilig blijven, omdat de app 100 procent versleuteld is en geen gegevens opslaat in de cloud.

Goed om te weten


Als je ergens bent zonder stabiele internetverbinding en een berichtje wilt sturen, of op reis data wilt uitsparen: dan bieden deze offline chat-apps uitkomst. Handig; jouw berichten blijven relatief anoniem.

Offline chat apps gebruiken is niet het enige wat je kunt doen zonder internetverbinding. Wij van Beltegoed.nl hebben een lijst gemaakt van de top 8 offline muziek apps, zodat je altijd en overal toegang hebt tot je favoriete nummers.

Beltegoed opwaarderen


Terug naar het overzicht