Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
02-12-21 - 

Hoe kun je snel gratis wifi hotspot vinden?


Het gebruik van een gratis wifi hotspot is ideaal als je wilt kunnen mailen, appen en browsen vanaf je telefoon zonder te betalen voor online data. Door in te loggen op een gratis wifi hotspot kun je gebruik maken van een router die zorgt voor gratis wifi op een bepaalde plek. alt

Dit kan de trein of bus zijn, maar ook een cafe, een bibliotheek of een winkel. Sommige steden hebben hun winkelgebied voorzien van een gratis publieke hotspot.

Overal je eigen mobiele wifi hotspot bij jeGa je op reis naar een locatie in het binnen- of buitenland waar geen wifi beschikbaar is? Continu internetten op je 4G kan behoorlijk prijzig zijn. In dit geval kun je zelf een wifi router kopen, die je bijvoorbeeld in je vakantiehuis neerzet.

Een dergelijke router (ook wel een mobiele hotspot genoemd) werkt in combinatie met een simkaart met tegoed voor data erop. Je kunt ook kiezen voor een vergelijkbare optie om wifi te hebben in je auto.

Betaalde wifi hotspotsAls je een speciaal internet cafe bezoekt moet je doorgaans betalen voor het gebruik van de wifi hotspot. In dit geval koop je een bonnetje en betaal je voor het gebruik van de hotspot voor een bepaalde tijd. Op je bon staan de inlogcodes voor de lokale hotspot. In de meeste gevallen krijg je een waarschuwing van het wifi system wanneer je tijd bijna om is.

Waar vind je gratis wifi in Nederland?De toegang tot een gratis wifi hotspot kan op verschillende manieren werken. Zo kun je bijvoorbeeld inloggen op de wifi hotspot van Starbucks als je de inlogcode op je betaalbewijs voor je drankje gebruikt.

Ook zetten sommige restaurants en cafe's hun inlognaam en wachtwoord voor hun gratis wifi op hun menukaart. Je kunt op deze manier over de hele wereld gebruik maken van gratis internet onderweg. Verder bieden alle bibliotheken, het OV, musea en de meeste grotere winkels een eigen gratis publieke wifi hotspot.

Wil je echt overal het internet op kunnen? Zorg dan voor een prepaid simkaart in je telefoon. Deze kun je overal ter wereld (ook buiten Europa dus) binnen 30 seconden opwaarderen met beltegoed en datategoed. Zo zit je nooit zonder internet, ook niet als er geen gratis wifi is. Nog een voordeel van het gebruiken van je eigen 4G verbinding in plaats van gratis wifi; jouw gegevens kunnen niet via de publieke wifi opgevist worden door derden.

Gratis wifi gebruiken in Nederlandse stedenVeel Nederlandse steden hebben uit eigen beweging gratis wifi hotspot-netwerken opgezet. Zo kun je in steden als Groningen (de stad startte in 2006 al met een gratis wifi netwerk), Heerlen, Den Haag Rotterdam, Tilburg en Deventer gratis het internet op via een publieke hotspot. Het Publicroam netwerk voor gratis internet in Amsterdam bestaat sinds 2020 uit meer dan 200 wifi hotspots. Ook kun je op Schiphol (binnen) gratis het wifi high-speed netwerk gebruiken.

Welk land heeft de meeste gratis wifi hotspots?Nederland telt maar liefst 744,229 gratis wifi hotspots, verspreid over het hele land. De grootste dichtheid van gratis wifi punten vind je in de Nederlandse randstad. Reis je vaak of ben je van plan om op vakantie te gaan binnen of buiten de EU? Dan is het handig om te weten waar je op kunt rekenen wat betreft het kunnen gebruiken van gratis wifi. Zo bespaar je op belkosten en hoef jij je mobiele telefoon minder vaak op te waarderen met beltegoed.

In welk land in Europa vind je de meeste gratis wifi hotspots en waar vind je bijna geen gratis internet? We hebben een top tien voor je van Europese landen met de meeste gratis wifi (bijna) overal in het land:

  • 10 Slovenië
  • 9 België
  • 8 Hongarije
  • 7 Denemarken
  • 6 Engeland
  • 5 Roemenië
  • 4 Ierland
  • 3 Estland
  • 2 Kroatië
  • 1 Litouwen


Zowel Kroatië als Litouwen zijn tegenwoordig een populaire keuze voor degenen die op vakantie willen gaan naar een Europese bestemming die veel te bieden heeft. Hier vind je prachtige ongerepte natuur, veel hotels en leuke steden en (niet onbelangrijk) veel zon-uren.

Om nog meer vakantiegangers en bezoekers te trekken hebben beide landen een snel en betrouwbaar netwerk van veel gratis wifi hotspots beschikbaar. Met een gemiddelde downloadsnelheid van downloadsnelheid van 14 Mbps weten vakantiegangers de gratis wifi punten in Kroatië zeer goed te waarderen.

Gratis wifi hotspots in Europese stedenHoud je meer van een stedentrip? Steden zoals Londen, Praag en Berlijn bieden gratis wifi hotspots in de vorm van stedelijke gratis wifi netwerken. In Berlijn gebruik je het gratis “Public Wi-Fi Berlin” wifi netwerk dat bestaat uit ruim 100 hotspots verdeeld over de stad.

Je hoeft alleen de voorwaarden te accepteren om in the loggen. In Londen geldt hetzelfde voor het “City of London Wi-Fi Network”, dat gratis unlimited wifi biedt aan inwoners en toeristen in de stad. Hiermee kun je gratis wifi overal gebruiken op locaties die binnen het bereik van de hotspots liggen (rond de centra in de stad). Wat is de wifi hotspot dichtbij je als je in Londen bent? Hier vind je meer informatie over gratis wifi in Londen.

Zoek jouw gratis wifi spotTip; ga je op reis? Download dan een gratis wifi zoeker app, bijvoorbeeld WeFi Pro. Hiermee kun je snel zien waar de meest dichtstbijzijnde gratis wifi spot te vinden is! Zelfs op de Eiffeltoren in Parijs is een gratis wifi hotspot. En ga je naar India? Stuur dan direct jouw iconische foto gemaakt bij de Taj Mahal naar al je vrienden met de gratis wifi hotspot bij de Taj!

Gratis wifi buiten EuropaBuiten Europa staan New York, Tokyo en Korea bovenaan wat betreft het beschikbaar hebben van veel gratis wifi hotspots en netwerken die voor reizigers toegankelijk zijn. In New York zijn oude telefooncellen uitgerust met tablets. Hier kun je terecht voor gratis reisinformatie of om op het internet te surfen. Dit LinkNYC netwerk is gratis te gebruiken.

De risico's van gratis wifiWil je jouw banksaldo checken, online tickets boeken en betalen of werken op je laptop? Wanneer je online wilt shoppen of belangrijke documenten moet insturen is het belangrijk om jouw persoonlijke gegevens en bankdata veilig te houden. Dit is nagenoeg onmogelijk wanneer je gebruik maak van een openbare wifi hotspot. Log nergens op in en doe geen bankzaken op een openbaar wifi netwerk terwijl je een gratis wifi hotspot gebruikt.

Gebruik je 4G voor veilig internettenCriminelen en scammers weten handig gebruik te maken van de gegevens die ze via het netwerk kunnen bereiken. Een gratis publieke wifi hotspot is nooit helemaal veilig. Veilig internetten doe je met je eigen 4G verbinding. Heb je geen beltegoed meer of is je dataverbruik op? Neem dan niet het risico om jouw gegevens uit te laten lekken op een gratis wifi netwerk.

Hier kun je binnen 30 seconden snel en veilig je prepaid beltegoed opwaarderen en jouw privégegevens daarmee buiten het bereik van derden houden. Ga je voor langere tijd naar het buitenland en wil je ter plaatse goedkoop bellen? Kies dan voor een lokale prepaid simkaart, die je overal kunt opwaarderen.

Maak je eigen veilige wifi hotspotBen je met meer mensen die wifi nodig hebben? Gebruik dan je eigen 4G en maak tijdelijk een wifi hotspot van jouw telefoon, die je beveiligd met een wachtwoord. En; check voor het inloggen of betalen op een website altijd of de website een https-adres heeft en of er een slotje bij dit adres staat. Lees hier meer over veilig online gaan op gratis wifi.


Terug naar het overzicht