Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
15-02-22 - 

De beste offline navigatie apps

De beste offline navigatie appsRoute- en navigatie apps zijn handig. Deze apps hebben de manier waarop we tegenwoordig reizen totaal veranderd. Deze apps bieden navigatie, verkeersupdates, de snelste routes en tonen bijvoorbeeld nabijgelegen hotels of restaurants.

Het enige nadeel van navigatie apps is dat je een internetverbinding nodig hebt om ze te kunnen gebruiken. Daarmee verbruik je mobiele data. Die je misschien niet beschikbaar hebt.

Bijvoorbeeld als je een prepaid abonnement hebt met een beperkte hoeveelheid data. Of als je een navigatie app wilt gebruiken op een plek zonder goede internetverbinding. Dan is het handig om een offline navigatie app te gebruiken. We vertellen je meer over de (andere) voordelen van offline navigatie apps.

En wat is de beste offline navigatie app? Welke offline GPS-app moet je gebruiken op je volgende wandeltocht? Of met welke offline navigatie app kun je jouw mobiele dataverbruik verminderen? We vertellen je graag meer.de beste offline navigatie apps

Hoe kies je de beste offline route app voor jou?Met offline navigatie apps kun je de route of kaart downloaden op je telefoon. GPS heeft geen internetverbinding nodig om te werken, dus je kunt nog steeds GPS-navigatie gebruiken met een offline navigatie app.

Dit weetje helpt je wellicht om de beste offline navigatie app voor jou te kunnen kiezen. Dit hangt voornamelijk af van waar je de app voor wilt gebruiken. Als je de app wilt gebruiken voor je dagelijkse woon-werkverkeer, of om door het verkeer te navigeren, is een andere app beter geschikt. Maar er zijn toch een paar algemene tips om in gedachten te houden.

Snelheid & Gebruiksgemak

Sommige apps werken sneller of hebben een betere UI, dan andere. De beste offline kaarten-apps werken intuïtief. Hierdoor zijn ze snel en efficiënt te gebruiken. Dit geldt nog meer bij een GPS navigatie app. Een onoverzichtelijke of onduidelijke app zorgt er sneller voor dat je je afslag mist, in plaats van in de juiste richting te rijden.

Dit heeft te maken met de snelheid waarmee de app werkt. Heb je een oudere telefoon en moet hij veel informatie laden? Dan kan een navigatie app trager werken. In dat geval is een meer gestroomlijnde app beter voor je.


Functies

Wat wil je dat een app laat zien? Wat wil je met een routekaart kunnen doen? Dat is anders als je een route gebruikt om te navigeren, dan wanneer je hem gebruikt voor een city trip of voor een wandeltocht. Door te bepalen wat je eisen zijn voor een navigatie app kun je makkelijker de beste app voor jou vinden.


De beste offline navigatie apps van 2022Alle onderstaande apps doen wat ze moeten doen. Maar welke offline navigatie app past het best bij je? Dat hangt af van waar je de app voor wilt gebruiken. Daarom hebben we onze tips verdeeld over verschillende functies. Als je weet waar je jouw app voor wilt gebruiken kun je makkelijk een keuze maken.

  • Google Maps offline - de beste allround app


Google Maps is waarschijnlijk de meest bekende en populaire navigatie app ter wereld. Deze app staat op Android telefoons en kan makkelijk op een iPhone worden geïnstalleerd. Google Maps wordt door de meeste mensen online gebruikt. Maar deze app biedt ook makkelijke offline navigatie.

Je kunt in Google Maps een gebied bepalen en de kaart hiervan downloaden op je telefoon. Hiermee heb je alle normale Google Maps informatie bij de hand, behalve de live verkeersupdates. De offline kaarten die je hebt opgeslagen worden automatisch bijgewerkt, maar dit kun je uitschakelen als je dat wilt.

Over het algemeen is Google Maps een krachtige allrounder. Makkelijk te gebruiken in bijna iedere situatie, maar niet gespecialiseerd in bepaalde dingen. Ook is er een grote kans dat je Google Maps onbedoeld online gebruikt. Wil je er zeker van zijn dat je geen data verbruikt? Dan is Google Maps misschien niet de beste offline navigatie app voor jou.

Voordelen - De navigatie is makkelijk te gebruiken, overal ter wereld.

Nadelen - Je kunt niet veel aanpassen en je gebruikt de app snel online zonder het te weten.

Ontdek hier meer over Google Maps.


  • CoPilot GPS - De beste offline navigatie app voor de auto


CoPilot is speciaal gemaakt voor gebruik op de weg. Je kunt een kaart van een gebied of een land downloaden. De routekaarten zijn erg gedetailleerd en de app biedt een duidelijke stap-voor-stap navigatie.

De ingebouwde functie voor routeplanning is uitstekend. Er kan rekening worden gehouden met verschillende voertuigtypes (auto, vrachtwagen, camper, enz.). Hij beheert automatisch je route met real-time verkeersinformatie zonder dat je iets hoeft te doen.

Voordelen - Aanpasbare routes voor verschillende soorten voertuigen. De Premium versie biedt audio navigatie, verkeersinformatie en 3D routekaarten.

Nadelen - De Premium versie is redelijk prijzig.

Meer weten over CoPilot GPS? Kijk hier.


  • Gaia GPS - De beste wandelnavigatie app


Gaia GPS wordt door velen gezien als de beste offline fiets navigatie app voor buitenaf. Wandelen of fietsen? De offline kaarten van Gaia GPS zijn perfect voor jou.

Hiermee kun je verschillende kaarten bekijken, zoals USFS/USFS, National Geographic Trails kaarten, wegenkaarten en satellietbeelden. Je kunt zien waar je bent en je route plannen met waypoints op de grond. Ook kun je geolografische foto's koppelen om je reis te documenteren.

Voordelen - Veel verschillende kaarten en functies voor wandelaars en fietsers.

Nadelen - Moeilijker te gebruiken dan andere kaarten.

Hier lees je meer over offline fiets app Gaia GPS.


  • Organic Maps - Het open-source alternatief


Organic Maps lijkt veel op Google Maps, maar werkt op een andere manier. Organic Maps is een open-source dienst, die in stand wordt gehouden door de groep gebruikers ervan. Het heeft geen advertenties, houd je data niet bij en er worden geen gegevens verzameld.

De punten die je op de kaarten ziet, zijn gemaakt door de Organic Maps-gebruikers. Zo vind je de leukste locaties die anderen gedeeld hebben. Dit betekent dat je met Organic Maps plaatsen, wandelpaden, fietsroutes en bijzondere locaties kunt die je met geen enkele andere downloadbare offline navigatie app zou zien.

Voordelen - Geen datatracking, weinig batterijverbruik, vind plaatsen die niet op andere kaarten staan

Nadelen - Afhankelijk van de gebruikers ervan. Dit betekent dat informatie verouderd kan zijn

Lees hier meer over Organic Maps (Engelstalig).


Zelfs als je voorzichtig bent en je prepaid data zo min mogelijk gebruikt, kan je op het slechtst mogelijke moment toch zonder komen te zitten. Bijvoorbeeld tijdens een wandeltocht, een city trip of onderweg naar je werk. Ook al heb je de beste offline navigatie app die er is, het is altijd handig om je beltegoed en data op tijd op te waarderen.

Gelukkig is het opwaarderen hiervan makkelijker dan ooit. Op Beltegoed.nl kun je binnen enkele seconden je beltegoed en data aanvullen. Het is makkelijk, snel en veilig. Je ontvangt je opwaardeercode binnen 30 seconden in je mailbox. Zo kun je jouw prepaid data en beltegoed direct aanvullen!


Terug naar het overzicht