Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
13-06-22 - 

Tips waarmee je meer uit de accu van je iPhone haalt

Elke iPhone gebruiker weet hoe pijnlijk het is als de accu leeg is. Het gebeurt altijd op het slechtst mogelijke moment. Vaak lijkt het of de batterij nog sneller leeg raakt als je hem nergens kunt opladen. Als je op reis bent of ergens bent zonder oplader.

We zijn zo afhankelijk van onze telefoons, dat we echt niet zonder kunnen. We hebben ze nodig voor ons werk, om te chatten met vrienden en familie, en om te zien wat bekenden doen op sociale media. Weten hoe je op de batterij van je iPhone kunt besparen onderweg houdt je op ieder moment verbonden.

Door zoveel tijd op onze telefoons door te brengen, gaat de batterij natuurlijk veel sneller leeg. Gelukkig zijn er tips en trucs waarmee je je accu minder snel leeg laat lopen. Zo kun je je telefoon langer gebruiken en hoef je minder vaak op te laden.

Heb je geen iPhone? We hebben ook tips om de batterij van je android telefoon zuiniger te gebruiken.

iphone accu langer mee laten gaan

Waarom raakt de batterij van je iPhone zo snel leeg?Hoe kunnen we op onze iPhone batterij besparen? Allereerst is het goed om te achterhalen waardoor de batterij snel leeg raakt. Natuurlijk zijn apps op je iPhone de grootste verbruikers van je batterijstroom. Maar niet alle apps zijn hetzelfde. De ene app slurpt je batterij sneller leeg dan de andere. Welke dat zijn, lees je in dit artikel.

De manier waarop je je telefoon gebruikt, bepaalt hoe snel je batterij leeg raakt. Wat kun je precies doen om de levensduur van de batterij te verbeteren?

  • De accu van je iPhone sparen: minder schermtijd


Het is misschien een open deur, maar je telefoonscherm vraagt het meest van de accu van je iPhone. Als je de helderheid van je scherm voluit zet, wordt het nog erger. Bijvoorbeeld als je op een lichte plek bent en je telefoon moet compenseren.

  • Apps op de achtergrond verbruiken ongemerkt veel stroom


Misschien denk je dat als je een app uitzet, hij niet meer werkt. Maar dat is niet zo. De meeste apps draaien processen op de achtergrond. Whatsapp ververst zich bijvoorbeeld voortdurend, op zoek naar nieuwe berichten. Hetzelfde geldt voor de meeste social media apps, zoals Instagram, Twitter & Facebook. Deze achtergrondprocessen kunnen er samen voor zorgen dat je batterij langzaam leeg raakt. Dit heeft een invloed op de levensduur van de batterij van je iPhone. Zelfs als je denkt dat je hem niet gebruikt.

  • Pushberichten vragen nog meer van je iPhone accu


Deze achtergrondprocessen zijn al energievreters, maar pushmeldingen zijn dat helemaal. Behalve dat ze zelf een behoorlijk deel van de accu verbruiken, zetten pushmeldingen ook je scherm aan. Waardoor de batterij nog meer wordt leeggezogen.

Nu weet je waardoor je batterij het snelst leegloopt. Wat kun je eraan doen, en hoe kun je besparen op de batterij van je iPhone?

De accu besparen op je iPhoneMet onderstaande tips kun je de levensduur van je iPhone batterij verlengen. Zodat je je vrienden en collega's niet meer hoeft te vragen of ze een iPhone-oplader bij zich hebben.

  • Schermhelderheid aanpassen ( of in donkere modus zetten)


Zoals eerder gezegd kost de achtergrondverlichting van het scherm van je iPhone veel stroom. Je kunt de invloed van je schermtijd verminderen door de helderheid van je scherm te verlagen.

Dat doe je door naar Instellingen > Beeldscherm & Helderheid te gaan. Daar kun je je scherm dimmen. Je kunt ook de donkere modus aanzetten, wat nog minder batterijduur kost.

  • Schakel pushberichten uit en stel beperkingen in voor achtergrondprocessen


Voor elke app kun je kiezen of je pushmeldingen aan of uit wilt laten staan. Dat doe je door naar Instellingen > Meldingen te gaan. Daar vind je een lijst met alle apps op je iPhone en hun meldingspermissies.

Klik op de app en je kunt pushmeldingen van die app uitzetten.

Onthoud wel dat dit betekent dat deze apps je niet op de hoogte houden. Je krijgt dus geen pop-up als je een bericht in die app hebt ontvangen.

  • Energievretende apps geforceerd afsluiten


Als je een app sluit, blijven er vaak nog achtergrondprocessen aan staan. Om die uit te schakelen, moet je de app geforceerd afsluiten.

Dat doe je door met je vinger over het scherm te bewegen van de linkerbenedenhoek naar het midden, waarbij je de baan een beetje afbuigt naar het pictogram linksonder. Je ziet nu een lijst met de apps die momenteel actief zijn op je iPhone.

Swipe naar boven over de applicatie om deze geforceerd te beëindigen.

  • Schakel de spaarstand in


Als je echt bijna geen batterij meer hebt en snel een oplossing nodig hebt, kun je de energiebesparingsmodus inschakelen.

De energiezuinige modus vermindert onder andere de helderheid van het scherm, schakelt het verversen van apps op de achtergrond uit, schakelt automatische downloads uit en vermindert het aantal systeemanimaties.

Je kunt hem activeren door naar Instellingen > Batterij > Spaarstand te gaan.

Met al deze tips samen kun je de levensduur van de batterij van je iPhone verlengen. Wie weet kun je op een dag je oplader zonder problemen thuislaten!

Beltegoed.nl: Jouw alles-in-één winkel voor beltegoed en digitale waardeWil je niet alleen je telefoonbatterij opladen, maar ook je beltegoed opwaarderen? Bekijk dan onze beltegoed pagina en ontdek wat we te bieden hebben. Grote kans dat jij je beltegoed binnen een paar minuten kunt opwaarderen, waar je ook bent.

Misschien ook interessant:


Terug naar het overzicht