Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
11-08-23 - 

Wat is beter: een prepaid visa of mastercard?

Ben je op zoek naar een prepaid creditcard en twijfel je of je nu beter voor een prepaid visa of mastercard kunt kiezen? In dit artikel proberen we je te helpen bij deze beslissing. Dat doen we aan de hand van de volgende vragen:

 • Wat is een prepaid creditcard?
 • Is visa of mastercard beter?
 • Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen prepaid creditcards?
 • Welke aanbieders van prepaid creditcards zijn er in Nederland?Wat is een prepaid creditcard?

prepaid visa of mastercard
Laten we eerst eens kijken naar wat een prepaid creditcard eigenlijk precies is. Een prepaid creditcard is in feite een creditcard, maar dan zonder de nadelen daarvan. Met een prepaid creditcard stort je zelf van tevoren een bedrag op de kaart. Vervolgens kun je je prepaid creditcard overal ter wereld gebruiken waar ze creditcards accepteren. De belangrijkste voordelen van een prepaid creditcard zijn als volgt:
 • Geen bankrekening nodig
 • Geen inkomenseis
 • Geen schulden
 • Wereldwijd betalen
 • Veiligheidsgaranties


Is visa of mastercard beter?


Waar moet je nu op letten als je een prepaid creditcard aanschaft? En kun je dan beter voor een prepaid visa of mastercard gaan? Om maar met de deur in huis te vallen: eigenlijk gaat het niet zozeer om het verschil tussen visa en mastercard. Visa en mastercard zijn slechts netwerken die een betaalinfrastructuur aanbieden. In die zin zijn er weinig belangrijke verschillen tussen de twee. Alle belangrijke factoren, zoals bestedingslimiet, kosten, garanties en service, worden bepaald door de uitgever van de kaart. In plaats van je te richten op de verschillen tussen visa en mastercard is het dus beter om naar de verschillen tussen specifieke kaarten te kijken.Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen prepaid creditcards?


Maar waar moet je dan wel op letten bij de aanschaf van een prepaid creditcard? Hiervoor kun je het beste de kaarteigenschappen van de verschillende beschikbare kaarten met elkaar vergelijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
 • Bestedingslimiet
 • Jaarlijkse kaartbijdrage
 • Klantenservice
 • Veiligheidsgaranties
 • Eventuele extra voordelen zoals spaarmogelijkheden, verzekeringen, etc.


Welke aanbieders van prepaid creditcards zijn er in Nederland?


In Nederland zijn er een aantal aanbieders van prepaid creditcards. En dan hebben we het dus niet over prepaid visa of mastercard, maar over de uitgevende bank of instantie. Hieronder zetten we de bekendste voor je op een rijtje. We hebben meteen een link toegevoegd naar de pagina met prepaid creditcards. Zo kun je zelf eenvoudig de verschillende kaarten met elkaar vergelijken. Zie hier onze selectie:

Deze aanbieders bieden verschillende soorten prepaid creditcards aan. Voor welke prepaid creditcard je kiest, zal uiteindelijk afhangen van jouw persoonlijke wensen en specifieke situatie. Hou hierbij goed in gedachten wat jij belangrijk vindt en vergelijk de kaarten op die punten met elkaar. Voor meer informatie over prepaid creditcards verwijzen we je graag naar ons blogartikel over prepaid creditcards. Hierin is ook een handige quiz opgenomen om te bepalen welke kaart het best bij jou past.

Zoals we dus hebben laten zien in dit artikel, gaat het er niet om of prepaid visa of mastercard beter is. Het is de uitgevende instantie of bank die uiteindelijk alle belangrijke factoren van de kaart bepaalt. Dus doe vooral de quiz in het genoemde blogartikel en neem eens een kijkje op de pagina's van de verschillende kaartaanbieders om een weloverwogen keuze te kunnen maken.
Prepaid creditcards kopen


Terug naar het overzicht