Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
22-02-23 - 

Makkelijk een voordelig bellen met de beste dumbphone

De eerste smartphone, die heel anders was dan de smartphones die we nu gebruiken, werd op de markt gebracht door het computermerk IBM in 1994. Dit was de Simon Personal Communicator.

Een smartphone waarmee je kon faxen, bellen en mailen. Met een gewicht van zo'n 500 gram en een enorme batterij (waarmee je een uur lang kon bellen), was de Simon van IBM een innovatieve telefoon. Gelukkig is de huidige smartphone een stuk handzamer, maar vooral behoorlijk prijzig in de aanschaf.

Een goedkopere smartphone gebruiken?


Wil je kunnen bellen, mailen en WhatsApp kunnen gebruiken met je telefoon en neem je genoegen met een of twee spelletjes die je op je telefoon kunt spelen? En daarvoor een aanzienlijk goedkopere telefoon gebruiken? Dan is een dumbphone wellicht geschikt voor jou. Hij kan voldoende om te beantwoorden aan je behoeftes wat betreft het gebruik van je telefoon, zeker als je niet meer nodig hebt dan basic functies.

Wat is een dumbphone?


Dumbphones hebben verschillende namen. Deze telefoons worden ook wel mobiele telefoons zonder internet, retro mobiele telefoons of niet-smartphones genoemd. In essentie zijn het eenvoudige en goedkope toestellen met een klein scherm en fysieke knoppen.
beste dumbphone
Hiermee kun je bellen en tekstberichten versturen en ontvangen. Een dumbphone mag dan wel geen smartphone zijn, maar dom is ie zeker niet. Met een dumbphone met WhatsApp kunnen veel mensen prima uit de voeten.

Voordelen van een dumbphone


Op een dumbphone kun je meestal geen apps downloaden zoals Instagram, Facebook, WhatsApp of Spotify omdat de meeste dumbphones geen internetverbinding hebben. Toch heeft dit gebrek aan functionaliteit ook voordelen. Door te kiezen voor een goedkope dumbphone overlaad je jezelf niet met een constante stroom aan apps en informatie. Je verliest minder tijd aan social media en je bent misschien beter in staat om je te focussen op je dagelijks leven.

Nog meer voordelen van een dumbphone zijn:


  • Dumbphones zijn goedkoop: je kunt er een al een kopen vanaf zo'n 50 Euro.
  • Dumbphones gaan eeuwig mee: Verwacht een batterijduur van ongeveer een maand. Bovendien zijn deze telefoons robuust en gaan ze niet snel kapot.
  • Dumbphones telefoons zijn veilig: minder gevoelig voor hackers en makkelijker te beveiligen. Je loopt een minder grote kans om apps met virussen te downloaden bijvoorbeeld.
  • Dumbphones zijn makkelijk te gebruiken: In plaats van een nieuw besturingssysteem te leren gebruiken, kun je gewoon op duidelijke fysieke knoppen drukken.
  • Met Whatsapp kun je gratis bellen en appen met andere WhatsApp gebruikers, een goede reden om te kiezen voor een goedkope dumbphone met WhatsApp!
  • Een goedkope dumbphone in een stevige uitvoering is prima geschikt voor kinderen.

Voorbeelden van goede dumbphones met Whatsapp, verkrijgbaar in 2023


Wil je de optie hebben om WhatsApp te kunnen gebruiken op je dumbphone? De volgende dumbphones kunnen dat:

  • Nokia 800 Tough

Deze Dumbphone is zo stevig dat hij zelfs een valpartij overleeft. Je kunt er zelfs Twitter, Google Maps en WhatsApp op gebruiken. Hij werkt met 3G en 4G en heeft fijne duidelijke bedieningsknoppen.

  • CAT B35

Deze dumbphone kan tegen een stootje, is waterdicht en heeft een dual-sim optie. Je kunt gebruik maken van WhatsApp en Google Maps. De knoppen zijn wat kleiner, even wennen dus.

  • Nokia 2720 V Flip

Een handige kleine dumbphone met WhatsApp. Kleine toetsen en niet voor iedereen even handig. Wel fijn; er is een schermpje aan de voorkant van deze telefoon, waardoor je kunt zien wie je appt of belt voor je deze dumbphone open klapt.

Nog goedkoper bellen met een dumbphone?


Het is niet eenvoudig om een telefoonabonnement te vinden met een dumbphone. De reden hiervoor is waarschijnlijk dat er weinig winst aan de verkoop van een dumbphone in combinatie met een telefooncontract te behalen valt. Nog goedkoper bellen met een dumbphone is mogelijk door te kiezen voor een voordelige sim-only deal. Koop een simkaart voor je telefoon en koop prepaid beltegoed wanneer je het nodig hebt.

Beltegoed direct opwaarderen

Dat beltegoed opwaarderen doe je snel en makkelijk op Beltegoed.nl, voor een groot aantal telefoonproviders. Schakel je over van een telefoonabonnement naar prepaid bellen? Dan merk je snel dat je met een stevige dumbphone en prepaid beltegoed aardig zult kunnen besparen op je belkosten. Hier lees je meer over het overstappen naar prepaid bellen.


Terug naar het overzicht