Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
07-11-22 - 

De 8 beste offline muziek apps


Kun je naar muziek luisteren zonder wifi?Dat gevoel als je naar je favoriete nummer luistert, en het refrein gaat starten of de beat dropt... en het nummer stopt met spelen. Online naar muziek luisteren kan lastig zijn, zeker onderweg met een onbetrouwbare internetverbinding. Daarbij verbruiken muziek-apps behoorlijk wat kostbare mobiele data. Natuurlijk kun je mobiele data makkelijk online opwaarderen. Maar je kunt er ook voor kiezen om naar muziek te luisteren zonder wifi!

Wij van Beltegoed.nl hebben ons best gedaan om muziek apps te vinden waarmee je gratis offline naar muziek kunt luisteren. Zo heb je jouw favoriete muziek altijd onder handbereik, ook zonder internet. We vonden wat goede opties waarmee je zonder moeite muziek kunt afspelen.

alt

De beste (gratis) apps voor offline muziek luisterenMet veel muziek apps kun je nummers downloaden. Zo hoef je de muziek niet te streamen terwijl je je data verbruikt, en het scheelt je gedoe om de nummers op een later moment te laden. Hier is onze selectie van de beste apps waarmee je naar muziek kunt luisteren zonder wifi.

- #1 Trebel (gratis)

De filosofie van Trebel is dat iedereen gratis toegang moet hebben tot muziek, en het is daarom een van de weinige 100% gratis offline muziek apps. Je kunt gratis muziek downloaden om offline af te spelen zonder abonnement of creditcard.

Redenen om Trebel te gebruiken:

-100% gratis
-Geen creditcard nodig
-Grote muziekselectie
-Offline downloaden mogelijk
-Makkelijk te gebruiken.

Redenen om Trebel niet te kiezen:

-Soms worden advertenties getoond voor het downloaden van nummers.

- #2 SoundCloud (betaald)

SoundCloud is de grootste community voor het delen van muziek met meer dan 175 miljoen gebruikers wereldwijd. Met de app kun je muziek uploaden, promoten en delen. SoundCloud is een prima app om offline naar muziek mee te luisteren. Met het SoundCloud Go-abonnement kun je je opgeslagen Bibliotheek, Likes of afspeellijsten offline downloaden. Je kunt je bibliotheek zelfs automatisch opslaan en naar muziek luisteren zonder wifi.

Redenen om Soundcloud te gebruiken:

-Dit is de grootste community voor het delen van muziek
-Sla je bibliotheek automatisch op voor offline gebruik.

Redenen om Soundcloud niet te kiezen:

-Je moet je registeren
-In deze muziek app vind je vooral nieuwe muziek van nieuwe artiesten, dus het kan lastig zijn om actuele hits te vinden.
-Je hebt een SoundCloud Go-abonnement nodig dat alleen in bepaalde landen beschikbaar is.

- #3 Spotify (betaald)

De Zweedse muziek app Spotify is al jaren een fanfavoriet. Met het Premium-abonnement kun je nummers downloaden. Met de gratis versie kun je alleen podcasts downloaden. Goed om te weten: Je kunt je aanmelden voor een Premium-abonnement met een Spotify-cadeaukaart, verkrijgbaar op Beltegoed.nl. Als het tegoed op je cadeaukaart op is, stap je automatisch over op het gratis abonnement. Zo houd je controle over je Spotify-uitgaven door Premium in en uit te schakelen wanneer je het nodig hebt!

Redenen om Spotify te gebruiken:

-Gebruiksvriendelijk
-Grote selectie nummers die je op elk apparaat kunt streamen
-Mogelijkheid om afspeellijsten te maken.

Redenen om Spotify niet te kiezen:

Je kunt alleen nummers downloaden met een Premium abonnement.

- #4 YouTube Music (betaald)

YouTube, vaak over het hoofd gezien als muziek app, biedt een grote selectie muziek(video's) in hun populaire app YouTube Music. Leden van YouTube Music Premium kunnen offline muziek luisteren en krijgen reclamevrije video's.

Redenen om YouTube Music te gebruiken:

Ruime selectie van muziek inclusief muziekvideo's.

Redenen YouTube Music niet te kiezen:

Vereist een betaald lidmaatschap voor diensten zoals offline downloads.

- #5 Musify (gratis)

Voor veel muziek apps moet je een abonnement nemen of je aanmelden voor een premium versie om tracks te kunnen downloaden voor offline gebruik. Bij Musify is offline muziek luisteren gratis. Met Musify kun dus je gratis nummers uit de catalogus downloaden en probleemloos naar muziek luisteren zonder wifi.

Je kunt Musify zien als een muziekgemeenschap voor artiesten en fans om nieuwe nummers te delen en te ontdekken. Je krijgt persoonlijke aanbevelingen op basis van de nummers die je hebt beluisterd en je kunt in contact komen met andere muziekliefhebbers. Musify is een van de weinige gratis offline muziek apps.

Redenen om Musify te gebruiken:

-Onbeperkte downloads
-Maak deel uit van een muziekgemeenschap

Redenen om Musify niet te kiezen:

Deze app biedt misschien niet alle nummers die je wilt beluisteren.

# 6 Deezer (betaald)

Deezer is een Frans muziekplatform met meer dan 90 miljoen tracks en andere audio-inhoud zoals podcasts en radioshows. Deezer is een van de weinige muziek-streamingdiensten die sterk focust op geluidskwaliteit en staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke app.

Redenen om Deezer te gebruiken:

-Betaalde offline modus mogelijk. Je kunt naar muziek luisteren zonder wifi.
-Gebruiksvriendelijke interface

Redenen om Deezer niet te kiezen:

-Je kunt alleen nummers downloaden als betalend Deezer-gebruiker.
-De offline modus wordt niet geboden in de desktop versie van Deezer.
-Je kunt maar 6 nummers per uur overslaan.

#7 Pandora (gratis)

Pandora is een geavanceerde muziekstreaming app. Je kunt er mee in contact te komen met andere muziekfans en afspeellijsten maken van de brede selectie muziek in de app. Nog beter: Met Pandora kun je naar liedjes en podcasts luisteren zonder wifi.

Redenen om Pandora te gebruiken:

-Een overzichtelijke interface
-Een uitgebreide collectie nummers
-Onbeperkt offline muziek streamen, gratis.

Redenen om Pandora niet te kiezen:

Pandora is alleen beschikbaar voor gebruik binnen de VS.

# 8 Tidal (gratis)

Tidal is onze laatste suggestie voor muziek-apps waarmee je offline muziek kunt luisteren. Tidal is een 'high-fidelity' gratis muziek-app en streamingdienst met hi-def audio- en videokwaliteit (zoals Deezer). Hiermee kun je muziek downloaden naar je telefoon en er later naar luisteren als je niet verbonden bent met internet. Schakel de offline modus in en je kunt muziek en video's downloaden voor onderweg.

Redenen om Tidal te gebruiken:

-Gebruiksvriendelijke app
-Kwaliteit van je downloads aanpassen.

Redenen om tidal niet te kiezen:

Je kunt maximaal vijf apparaten tegelijk in de offline modus gebruiken.

Tot slot

En dat is onze lijst met muziek-apps die je kunt gebruiken om offline naar muziek te luisteren, soms zelfs gratis! Dus als je ooit zonder mobiele verbinding of zonder data zit en toch muziek wilt kunnen afspelen: gebruik deze apps om offline naar je favoriete muziek te blijven luisteren.

Meer tips nodig om dingen offline te doen? Bekijk onze tips over de beste offline navigatie apps en de beste offline mobiele games.


Terug naar het overzicht